نامهها و نکتهها
شرایط انگلیسیها برای همکاری نظامی با ایران
گروه تاریخاقتصاد- شرایط انگلیسیها برای همکاریهای نظامی با ایران بسیار سنگین بود. آنها میخواستند پایگاههایی در دریای خزر و خلیجفارس بهطور دائم در اختیار داشته باشند. گبنا به نظر تالوایل، دیپلمات انگلیسی در سده نوزدهم، منافع بریتانیا در ایران چندان چشمگیر نبود تا استقرار یک هیات سیاسی دائمی در آنجا موجه به نظر آید. بهطور کلی در آن هنگام ایران کشوری دورافتاده، افسانهای، دور از دسترس، دارای برخی فواید تجاری و با اهمیت سیاسی ناچیز تلقی میشد. خودداری انگلیسیها از همکاری با دولت ایران، در جنگ با روسیه تزاری، فتحعلیشاه را به فکر یافتن دوستان تازهای انداخت.
گروه تاریخاقتصاد- شرایط انگلیسیها برای همکاریهای نظامی با ایران بسیار سنگین بود. آنها میخواستند پایگاههایی در دریای خزر و خلیجفارس بهطور دائم در اختیار داشته باشند.
گبنا به نظر تالوایل، دیپلمات انگلیسی در سده نوزدهم، منافع بریتانیا در ایران چندان چشمگیر نبود تا استقرار یک هیات سیاسی دائمی در آنجا موجه به نظر آید. بهطور کلی در آن هنگام ایران کشوری دورافتاده، افسانهای، دور از دسترس، دارای برخی فواید تجاری و با اهمیت سیاسی ناچیز تلقی میشد. خودداری انگلیسیها از همکاری با دولت ایران، در جنگ با روسیه تزاری، فتحعلیشاه را به فکر یافتن دوستان تازهای انداخت.حکومت هند جواب مساعدی به درخواستهای ایران نمیداد. از نظر انگلیسیها، بریتانیا در این مورد حق داشت، چون در قرارداد، نامی از روسیه نبود، ولی ایرانیان این را نوعی دغلبازی از جانب متحد تازهشان میدانستند.
منبع: انگلیسیان در ایران، تالیف سردنیس رایت
ارسال نظر