گاهشمار
سیل در کرمان و فارس
نرخ اجناس اعلام شود
از طرف اداره کل تجارت سال ۱۳۱۱ دستور ابلاغ نرخ اجناس به ولایات داده شد. در خبر مرتبط با این دستور آمده است «اجناسی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به خارجه صادر میشود، (از قبیل کتیرا، روده، پنبه، پوست و...) ولو پنج دینار هم تفاوت نرخ داشته و قیمت آنها ترقی یا تنزل کند باید در تلگراف هفتگی ولایات به اداره کل تجارت این موارد ذکر شود. این در حالی است که اجناسی که مصرف داخلی دارند (از قبیل آرد گندم، بلغور، چای لاهیجان و..) اگر نرخ آنها در هفته ۱۰ درصد یا بیشتر اضافه یا کسر شود باید در تلگرافات هفتگی به آنها اشاره شود.»
تاسیس موسسات فلاحتی
در روزنامه اطلاعات نیمه دوم مرداد ۱۳۱۱ آمده است: «به قرار اطلاع حاصله اخیرا پروژه تاسیس موسسات فلاحتی در ولایات و نقاط مهمه مملکتی که سابقا طرح و تهیه گردیده بود مورد مطالعه رییس کل اداره فلاحت و صناعت قرار گرفته و مذاکراتی با متخصصین داخلی امور فلاحتی جریان دارد که به طرز سهل و ساده پروژه تاسیس موسسات فلاحتی را به موقع اجرا بگذارند.»
ژاپن تسلیم شد
انفجار دومین بمب اتمی در ژاپن در چنین روزی ژاپن را به تسلیم در برابر آمریکا واداشت. ترومن، رییسجمهور آمریکا تهدید کرده بود که در صورت عدم تسلیم این کشور بمبهای دیگری را نیز در شهرهای ژاپن خواهد انداخت. ژاپن در حالی تسلیم آمریکا شد که هنوز سرزمینهایی را که تصرف کرده بود در اشغال خود داشت. چنین شکستی برای این کشور که در سال 1904 ناوگان روسیه را منهدم کرده بود، خاطره خوش آن پیروزی قدیمی را از بین برد و آن را به کشوری تبدیل کرد که تا سالها از داشتن نیروی نظامی محروم شد.
عبدالله خان افشار محاکمه میشود
در روزنامه اطلاعات، مرداد ماه سال 1932 این خبر هم درج شده است «دعوایی علیه آرتیست روس، بلاکین و عبدالله خان افشار اقامه شده بود. این اشخاص متهم بودند که اسناد مجعول را به نمایندگان سیاسی خارجه تسلیم کرده و آنها را فریب دادهاند. اسناد مزبور محتوی اعلاناتی بود مبنی بر اینکه مقامات شوروی تدارک جنگ میکردند.»
تاسیس خبرگزاری پارس
خبرگزاری پارس در نیمه دوم مرداد 1313 آغاز به کار کرد تا تصمیمات دولت، مذاکرات و مصوبات مجلس، فعالیتهای سازمانهای دولتی و غیردولتی و افراد را به ایرانیان و سایر ملل گزارش کند و اخبار «مطلق، موثق و مهم» سایر ملل را برای استفاده ایرانیان به رسانههای کشور برساند.
پایان جنگ دوم بالکان
دومین جنگ بالکان در اوت سال ۱۹۱۳ پایان یافت. دلیل شروع این جنگ نارضایتی بلغارستان از تقسیم فتوحات جنگ اول بالکان در مقدونیه بود. دو متحد سابق بلغارستان، یعنی یونان و صربستان این توافق را پنهانی انجام داده بودند که موجب ناخرسندی بلغارستان شده بود. نیروهای این دو کشور حمله بلغارها را متوقف کردند و آنها را به درون خاک خودشان عقب راندند. در این میان رومانی و عثمانی هم از فرصت استفاده و به بلغارستان حمله کردند. بلغارها کاملا غافلگیرشده بودند و با دادن تعداد زیادی تلفات، مجبور به آتش بس شدند. در پایان این جنگ پیمان بخارست امضا شد که به موجب آن بلغارستان بخش بزرگی از سرزمینهایی را که در جنگ اول بالکان تصرف کرده بود، از دست داد.
ارسال نظر