گروه تاریخ اقتصاد- نخستین شماره مجله «شرق» که از نشریات اثرگذار دوران خود بوده در بهار ۱۳۰۳ منتشر شد. این مجله به تناوب تا سال ۱۳۱۰ انتشار یافت و سرانجام به محاق افتاد. مدیر مسوول این مجله در نخستین صفحه آن اهداف انتشار «شرق» را چنین برشمرده است: «این مجله برای این تاسیس و منتشر می‌شود که مطبوعات‌ ایران به یک مجله علمی و ادبی و فلسفی مزین باشد. موسسین و نویسندگان آن می‌خواهند و تصمیم دارند، به قدری که‌ محیط علمی و ادبی و مادی طهران اجازه می‌دهد، یک مجله‌ خوبی که حاوی اطلاعات عمیقه و معلومات جدیده و قدیمه باشد نشر دهند و به تنویر اذهان هموطنان خود کمک نمایند.

عشق به اشتهار آنها را به این اقدام نکشانیده است زیرا چنانکه ملاحظه‌ خواهید کرد محررین و موسسین آن به‌قدر کفایت این تشنگی‌ را فرو نشانیده‌اند.

خیال استفاده‌های مادی و معنوی هم محرک آنها نیست برای‌ اینکه همه می‌دانند نشر مجله در ایران فایده مادی ندارد. با این‌ مشترکین فراوان و خوش‌حساب (!) به طور حتم مجله برای‌ موسس خود جلب فایده‌ای نمی‌کند؛ مع ذلک به عقیده ما اگر دوام هم ضمیمه خوبی مجله شود ممکن است رفته رفته مثل مجلات‌ سایر ممالک دنیا. برای صاحب آن فوائد مادی نیز داشته باشد.

هیات موسس این مجله به این شرط و نظام‌نامه تصمیم گرفته‌اند تا یک سال، ولو به ضرر باشد، این مجله را ادامه دهند و بعد از یک سال، اگر به قدر شش‌صد نفر مشترک ثابت داشته باشند، با یک طرز بهتری ادامه دهند.

مواضع این مجله عبارت خواهد بود از:

۱-قسمت‌های اجتماعی: در طی این قسمت مباحث اجتماعی، علل انحطاط و ارتقای اقوام، بحث در اوضاع اجتماعی ایران و مفاسد موجود آن، تا حدی که به سیاست روزانه اصطکاک نکند.

۲-قسمت‌های فلسفی: در سطور این قسمت ما سعی می‌کنیم‌ آرا و عقاید مختلفه فلاسفه را، در تکوین و اجتماع و حیات‌ ذکر کنیم و حتی‌الامکان فلسفه‌هایی را ترویج نماییم که به عمل‌ و حس بیشتر تکیه داشته باشد و قدری از خیال و وهم که متاسفانه‌ مرکز آن اول هند و بعد ایران شده است، دور شویم.

۳-مشاهیر- بحث در این موضوع بیشتر متوجه حیات عقلی‌ و روحی آنها خواهد بود و بیشتر در آثار فکری آنها تتبع‌ خواهد شد.

۴-قطعه‌های شیرین ادبی (نثر و نظم) برای تفریح دماغ‌ و ترویح خاطر خوانندگان به شرط دوری از ابتذال معمولی‌ محیط و نزدیک شدن به طبیعت و تجدد.