نهم اکتبر سال 516 میلادی نخستین سفیر دائمی ایران در چین که با 90 تن از همراهان خود وارد پایتخت این کشور شده بود، طی تشریفات مفصلی نامه خود را به امپراتور تسلیم و همراهانش را معرفی کرد. درمیان همراهان سفیر؛ یک موبد زرتشتی، 21 نظامی، سه دفتردار، 4 مترجم، دو معمار و... دیده می‌شدند.

این نخستین بار بود که ایران با هیات دیپلماتیک یک روحانی به یک کشور بیگانه می‌فرستاد. سفیر ایران به امپراتور چین توضیح داد که معماران برای ساختن بنای سفارتخانه و نظامیان برای محافظت از جان هیات دیپلماتیک و موبد نیز برای اجرای آیین‌های دینی برای اعضای هیات با او آمده‌اند و اضافه کرد از آنجاکه «سفارتخانه» قلمرو ایران به شمار خواهد آمد، ما نمی‌توانیم نگهبانی از آن را به خارجی بسپاریم.
سفیر ایران به امپراتور چین گفت که بعد از قسطنطنیه (پایتخت روم شرقی)، این دومین هیات دیپلماتیک ایران در یک کشور خارجی خواهد بود و افزود که از زمان «قباد ساسانی»، بودائیان در ایران خاوری (افغانستان امروز) آزادی مذهبی به دست آورده‌اند، زیرا که همسر قباد، دختر رییس هون‌ها، آیین بودایی داشت. همسر امپراتور که در مراسم حضور داشت، ابراز تمایل به بحث و گفت‌وگو با موبد کرد. نوشته‌های دیگر حکایت دارد که همسر امپراتور پس از چند جلسه بحث با موبد اعزامی، با اینکه شاخه‌ای از بودائیسم موسوم به ماهایانا در پایتخت چین پیروان فراوان داشت، شیفته آیین زرتشت شد و موبد اجازه ترویج آن را در چین و ایجاد معبد و آتشکده یافت و ظرف 15 سال چهار آتشکده در چین ساخته شد. ساختمان سفارت نیز ظرف سه سال به پایان رسید. رفتار دوستانه چینیان نسبت به ایرانیان سبب شد که در سده بعد گروهی از ایرانیان به چین هم مهاجرت کنند.

زادروز نویسنده دون کیشوت


نهم اکتبر، زادروز «میگوئل دو سروانتس ساودرا» نویسنده داستان بسیار معروف دون کیشوت است که در سال 1547 به دنیا آمد و 69 سال عمر کرد. قریحه دو سروانتس در داستان‌نویسی و خلق داستان در سراسر جهان زبانزد است.
دو سروانتس در جوانی به ایتالیا رفته و به عنوان یک نظامی اسپانیایی در جنگ دریایی لپانتو با عثمانی شرکت کرده بود. در این جنگ با اینکه اسپانیا، ایتالیایی ها از جمله جمهوری ونیز و سایر نیروهای مسیحی پیروز شدند، دو سروانتس مجروح و علیل شد و هنگام انتقال به اسپانیا، کشتی حامل وی به تصرف دزدان دریایی درآمد و او و برادرش به الجزایر منتقل و به صورت برده به یک مراکشی فروخته شدند که خانواده آنان در اسپانیا پولی جمع آوری کردند و این دو را از صاحبشان بازخریدند. همین اسارت و فقری که «دو سروانتس» پس از بازگشت به اسپانیا دچار آن شده بود و نیز دو بار به زندان افتادن، به سبب ورشکستگی مالی و نپرداختن قروض، او را تبدیل به یک نویسنده خوب کرد.

نمونه یک ازدواج سیاسی در اروپا
نهم اکتبر 1514 لوئی دوازدهم پادشاه فرانسه با هدف تامین دوستی این کشور با انگلستان که قرن‌ها با هم جنگ و ستیز داشتند در سن 52 سالگی با ماری تودوردختر 18 ساله هنری هفتم پادشاه انگلستان ازدواج کرد. هنری هفتم نیز با هدف جلب دوستی فرانسه دختر جوان خود را مجبور به این ازدواج کرده بود. برادر ماری که بعدا به نام هنری هشتم پادشاه انگلستان شد با این ازدواج موافق نبود و به پدرش گفته بود که نباید ماری را قربانی تمایلات سیاسی اش کند، باید رضایت ماری را در نظر بگیرد که هنری هفتم اعتنا نکرده بود. این ازدواج بیش از سه ماه طول نکشید و با مرگ ناگهانی لوئی 12پایان یافت و در نتیجه دوستی دوکشور هم قوام نگرفت و دوام نیافت.

پیروزی انقلاب دکتر سون یات سن
نهم اکتبر سال ۱۹۱۱ سالروز پیروزی انقلاب دکتر سون یات سن در چین است. در این روز یات سن به نظام سلطنتی این کشور که در طول قرن نوزدهم قدرت‌های غرب و ژاپن از ضعف آن استفاده کرده و به مداخله عمیق در سرزمین چین پرداخته بودند پایان داد . دکتر سون به پدر جمهوریت چین معروف است. سون در سال ۱۸۶۶ به دنیا آمد و در ۱۲ مارس ۱۹۲۵در ۵۸ سالگی درگذشت. اصول معروف، مهم و سه گانه دکتر سون از این قرارند:۱- ناسیونالیسم ۲- دموکراسی ۳- تامین معاش، رفاه و نیازمندی‌های زندگانی برای همه. وی بدون رعایت این سه اصل پیشرفت، سرفرازی و نیکبختی یک ملت را میسر و محقق نمی داند. بسیاری از متفکران عصرحاضر (قرون ۲۰ و ۲۱) این اصول را که خود دکتر سون وسیعا آنها را تعریف و اندیشمندان دیگر تفسیر کرده‌اند کلید حل مسائل هر ملت و رفاه آن می‌دانند.

اختراع پتوی برقی
نهم اکتبر سال 1946میلادی پتوی برقی ساخته شد که کمک بزرگی مخصوصا به سالخوردگان بود که در برابر سرما آسیب‌پذیرترند. نخستین پتو از این نوع، پس از عرضه به بازار 39 دلار و پنجاه سنت قیمت‌گذاری شده بود.

ترور پادشاه یوگسلاوی
نهم اکتبر سال ۱۹۳۴ الکساندر یکم پادشاه یوگسلاوی به دست یک ناسیونالیست کروات ترور شد و«پتر» پسر ده ساله اش را به‌جای او نشاندند. این قتل باعث سوء ظن صرب‌ها نسبت به سایر ملیت‌های کنفدراسیون یوگسلاوی، و دشمنی با مجارها و ایتالیایی‌ها شد که در طول زمان گسترش یافت.