چهره
هوشنگ نهاوندی کیست
مرکز بررسی اسناد تاریخی از چند سال پیش با انتشار کتابهایی تحت عنوان «رجال عصر پهلوی» اقدام به معرفی مردان وزنان تصمیمساز و تصمیم گیر در دوران رژیم گذشته کرده است. هوشنگ نهاوندی به روایت اسناد ساواک یکی از این سلسله کتابهاست که به معرفی یکی از مردان با نفوذ پهلوی دوم اختصاص دارد. هوشنگ نهاوندی، در دورانی که شورای عالی اقتصاد به مشابه سکوی پرش در اختیار حسینعلی منصور قرار گرفت، به جرگه یاران او پیوست و همراهی با او را به عنوان مشاور آن شورا آغاز کرد.
در این کتاب توضیح داده شده است که اولا اسناد این کتاب براساس چینش تاریخی منظم شده است و ثانیا در تدوین این مجموعه بنای حذف سندی نبوده است.
براساس این نوشتهها هوشنگ نهاوندی در ۱۳۰۹ در رشت به دنیا آمد و از دانشگاه پاریس دکترای اقتصاد دولتی گرفت. پس از بازگشت به ایران به عنوان کارمند بانک اعتبارات فعالیت خود را آغاز کرد. در آبان ۱۳۴۰ به عنوان مستشار اقتصادی سفارت شاهنشاهی به بروکسل رفت و با حفظ این سمت، نایب رییس نمایندگی شاهنشاهی ایران در اتحادیه اقتصادی اروپا شد.
او در کابینه حسنعلی منصور به عنوان وزیر وزارتخانه جدیدالتاسیس آبادانی و مسکن منصوب شد. نهاوندی بعدها در نقش ریاست دانشگاه پهلوی (شیراز) ایفای نقش کرد و چند مدتی را نیز در دفتر مخصوص فرح شاغل شد. با پیچیدهتر شدن اوضاع برای رژیم پهلوی، جعفر شریف امامی با شعار آشتی ملی برصندلی صدارت نشست و هوشنگ نهاوندی به وزارت علوم و آموزش
عالی رسید.
ارسال نظر