تاریخ انقلاب -اختلافات مالی ایران و آمریکا-۹
میخواهیم سر ما کلاه نرود
ما تلاشمان این است که به سرمان کلاه نرود. ولی خوب، اگر طرف زرنگ بود در این زمینه هیچ تضمینی نمیدهیم ممکن است کلاه سرمان بگذارد. ما در اینجا تضمین نمیدهیم و تلاش میکنیم کلاه سرمان نرود. فکر میکنیم هیچ کسی همچنین تضمینی نمیتواند بدهد. ما تمام کوششمان و تلاشمان را میکنیم که به هیچ وجه در این ماجراها کلاه سرمان نرود، ولی همین قدر بگویم مسائلی که به حکمیت ارجاع میشود، یک مسائل کشداری است. خیلی اگر خوشبینانه برخورد کنیم ممکن است این مسائل سه سال طول بکشد و شاید مجبور بشویم که یک دستگاه ساختمان درلاهه بگیرید و کلی هم در مورد این مسائل ارجاع به حکمیت بابت ساختمان اجاره بپردازیم. من دارم تمام جوانبش را به برادران میگویم که بدانند که این شکل است یا باید راهی پیش پای دولت باشد و بگوید آقا ما این دعاوی را قبول نداریم، سفیر الجزایر آن روزی که تشریف آورد و این حرف را به من زد و گفت که آمریکا از ما پرسید که آیا دعاوی بر حق ما و دعاوی که جنبه واقعی دارد به ما پرداخت خواهد شد یا نه؟ خیلی ببخشید، بدون اینکه من از شما اجازه بگیرم، گفتم که در شان انقلاب اسلامی ایران نیست که اگر به یکی دین واقعی دارد آن دین را نپردازد خوب، البته این یک خرده ما را تحتتاثیر قرار داد، شاید یکی از دلایلی هم که به فکر فرو رفتیم که جواب این را چطوری بدهیم این مساله بود. یعنی واقعا راهی ما ندیدیم. اگر واقعا به یک نفر دو ریال هم بدهکاریم و اگر مدرکی و سندی هست ولو اینکه یکصد میلیارد ریال هم از یکجا طلبکار باشیم ما این را تشخیص دادیم که باید این بدهی را بدهیم و طلبمان را با اشکال مختلفی که میتوانیم، وصول کنیم و مطلبی را هم که بعضی از برادران گفتند که ضدانقلاب و مخالفان اعتراض خواهند کرد و مخالفین از این جریان سوءاستفاده خواهند کرد، میخواستم این مساله را در آخر صحبتم توضیح بدهم که برادرها توجه بکنند که در مساله اشغال جاسوسخانه ما یکسری مخالفینی داشتیم که از ابتدای امر مخالف بودند. از ابتدای امر میگفتند هر روز زودتر از اینها آزاد بشوند بهنفع مملکت است. خوب برای آنها که دیگر بحثی نیست. یک عدهای هم بودند که از ابتدا اگر یادتان باشد یک عده ضدانقلاب روزهای اول اعلامیه میدادند که این کار خود آمریکا است. این برادرانی که جاسوسخانه را اشغال کردهاند در واقع خودشان عمال آمریکا هستند وقتی دیدند حرکت اوج گرفت، فرصتطلبانه آمدند دنبال این قطاری که داشت حرکت میکرد، گرفتند.
یک مدتی به نفع دانشجویان پیرو خط امام هورا کشیدند، همین که دیدند مساله از آن تب و تاب و از حرارتش افتاد باز شروع کردند به حمله کردن شما، حتما روزنامههایشان را خواندهاید و خصوصا در این دو سه ماه اخیر با قضیه این طوری برخورد میکنند. من اینجا به جرات میگویم هیچ گروه مخالف و ضدانقلابی نبود که از روز اول گروگانگیری و اشغال جاسوسانه را تایید بکند و گروههای ضدانقلاب چپ هم حتی اربابان هیچ کدامشان که این مساله را تایید نکردند هیچ حتی محکوم هم کردند بالطبع آنها هم جرات نمیکنند چیزی را که اربابان محکوم کردند. هم چین و هم روسیه هر دوشان این مساله را محکوم کردند. بالطبع آنها هم نمیتوانند در این زمینه چیزی بگویند. مطلب آخری هم که من میخواهم بگویم که این مصوبه را احتیاطا به مجلس آوردهایم، چه بسا ما الان مشغولیم و با الجزایریها در رابطه هستیم. دولت آمریکا یکسری بهانهجوییها میکند و یک سری گربهرقصانیهایی میکند که امکان دارد که اصلا نرویم توی مایه امضای این تعهدنامهها. منتها این مصوبه را به این دلیل به مجلس آوردهایم که مجلس، این امکان را به ما دهد که در صورتی که ما احساس کردیم آنچه را که آنجا میشود به نفع ملت و به نفع انقلاب اسلامی ایران است بتوانیم امکان عملیاش را پیدا کنیم. البته ما بر اساس رایی که مجلس میدهد یک سری تعهداتی هست که در هشت ماده هم ما امضا خواهیم کرد و هم دولت آمریکا امضا خواهد کرد که به طور خلاصه میگویم که سه حکم ما و سه حکم دولت آمریکا و سه حکم هم با توافق طرفین و اگر نشد، با نظر یک مرجع بینالمللی که مورد تایید طرفین باشد، انتخاب بشود. ما دولت الجزایر را مرجع بینالمللی معرفی کردیم و آنها نپذیرفتند، چون میگویند که دولت الجزایر طرفدار شما هست، ما به عنوان مرجع بیطرف نمیپذیریم. بالطبع طرح کار این طوری است که ما علت اینکه تمام مواد را به مجلس ارجاع نکردیم، این بوده است که کل این قضیه و اصولا نوشتن این تعهدات در رابطه با وظایف مجلس نیست. دولت همین که اجازه پذیرش حکمیت مرضیالطرفین را پیدا کند، میتواند چنین چیزی را به تصویب مجلس برساند، ولی در اینجا موارد دعوا ذکر نشده است. طبیعی است که موارد مشخص هم که پیش بیاید در هر مورد اگر حکم بخواهد نظر بدهد طبیعی است که طبق قانون عمل خواهد شد و دولت هم آمادگی دارد من دیگر عرضی ندارم، والسلام. البته یک سری سوالات شده است، جناب آقای هاشمی این سوالات را چه کار کنیم.
رییس- میتوانید سوالات را توضیح بدهید، البته وقت مجلس دارد تمام میشود.
موحدی ساوجی- آقا دارد وقت تمام میشود.
بهزاد نبوی-سوال شده «شما فرمودید که این دعاوی مربوط به این انقلاب و مربوط بوده است باید ارجاع گردد و اگر دعاوی یا شکایات مربوط به گروگانگیری باشد باید یکسره ابطال اعلام گردد. مطابق شرایطی که مجلس مشخص فرموده است.»
بلی، این مساله را قبلا هم به ما گفتند، گفتند که دعاوی که غیر از این دو رابطه است چه ربطی به این مساله پیدا میکند.
ببینید روابط ما با آمریکا یک روابط عادی نیست و ما هم نمیخواهیم یک روابط عادی باشد. وقتی که دولت آمریکا، کارتر برمیدارد یک تعهدنامه ۷۰-۶۰ صفحه برای ما مینویسد و به اینجا میفرستد و میگوید به محض اینکه شما این کار را کردید من اینها را امضا کرده، تحویل دولت الجزایر میدهم و ما میگوییم که امضای کارتر به درد ما نمیخورد، ما نباید انتظار داشته باشیم از طرف مقابل هم که طبق قوانین و عرف بینالمللی در مورد دعاوی که دارد، برود و عمل بکند یعنی با قضیه از این موضع برخورد میکنیم. یعنی آنها میگویند شما که امضای ما را قبول ندارید ما چطوری میتوانیم اگر دعاوی داریم، بپذیریم که شما طبق قوانین عمل میکنید. توجه میکنید، این مساله را دقت بفرمایید یکی از برادرها گفته است که ...
ادامه دارد ...
ارسال نظر