راهپیمایی بازرگانان تا اقامتگاه امام خمینی

اعلام پایان تمام اعتصابات از سوی امام در صدر خبرهای روزنامه اطلاعات چهارشنبه ۲۵ بهمن ماه قرار دارد. در پیامی که از سوی امام خمینی منتشر شده، از عموم مردم ایران از کارگران و کارمندان، بازاریان، پیشه وران، دانشگاهیان و فرهنگیان دعوت کرده‌اند که از روز شنبه ۲۸ بهمن ماه به اعتصاب خود پایان داده و کار و فعالیت خود را آغاز نمایند. ایشان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود عدم تمکین از دولت موقت و کارشکنی در اجرای برنامه‌های دولت انقلابی را به منزله مخالفت با انقلاب اصیل اسلامی محسوب کرده و محرکین و عاملین آن را به عنوان عناصر ضد انقلابی برشمرده اند. امام خمینی همچنین در پیامی که به مناسبت وقایع تبریز و درگیری روی داده میان انقلابیون با عناصر ضد انقلاب در این شهر فرموده‌اند: «از قرار مسموع در تبریز بعضی وابستگان به رژیم فاسد دست به اخلال نظم زده‌اند. براهالی محترم آذربایجان و خصوصا تبریز است که با تمام قوا برای سرکوبی آنان قیام کنند و همانند تهران به حرکات مذبوحانه خاتمه دهند.» ایشان همچنین در پیام دیگری خطاب به ملت ایران یکبار دیگر مردم را به اتحاد و یگانگی دعوت کردند و هشدار دادند چنانچه اختلاف و تشتتی به وجود آید، پیروزی نهایی ملت در خطر خواهد افتاد. امام خمینی همچنین در بخش دیگری از پیامشان بر ضرورت جمع‌آوری اسلحه تاکید کردند. در حوزه روحانیت خبری به نقل از آیت‌الله شریعتمداری در روزنامه اطلاعات ۲۵ بهمن‌ماه ۱۳۵۷ منتشر شده که طی آن گفته است با عمال رژیم باید با عدالت رفتار شود. آیت‌الله وحیدی نیز در روزنامه این روز ضمن سپاسگزاری از همه طبقات مردم در همیاری نهضت مقدس از مردم خواسته است که از هر اقدامی که موجب ضررهای مادی و معنوی به جامعه شود، خودداری کنند. شهادت شیخ حسین باقری توسط عوامل ساواک زمانی که در حال جمع‌آوری اسلحه بود، ازدیگر اخبار حوزه روحانیت در این روز است.

احزاب نیز مانند روز گذشته بخش اعظم صفحه آخر روزنامه را به خود اختصاص داده‌اند. یکی از خبرهای مهم در این حوزه که در صفحه اول نیز با تیتر «سفارت آمریکا سقوط کرد» آورده شده به خبر حمله چریک‌های مسلح فدایی خلق به سفارت آمریکا برمی‌گردد. براساس این خبر، نمایندگان کمیته انقلاب پس از اطلاع از این واقعه از چریک‌ها خواستند به اقدام خود خاتمه دهند این در حالی است که پس از ساعتی گروه‌های مسلحی از مردم و چریک‌های مجاهد نیروی هوایی نیز به چریک‌های فدایی پیوستند. پس از این حمله‌ها مذاکراتی میان نمایندگان کمیته انقلاب و اعضای سفارت صورت گرفت و به این ترتیب ماجرا خاتمه یافت. چریک‌های فدایی خلق همچنین در این روز طی یک کنفرانس مطبوعاتی مواضع سیاسی خود در برابر انقلاب را تشریح کردند. در همین حوزه خبر تشکیل کمیته مشترک چریک‌های فدایی خلق، مجاهدین خلق و کمیته انقلاب اسلامی جالب توجه است. حزب کارگران سوسیالیست نیز در بیانیه ای از گسترش سازمان‌های دفاع مسلح مردم پشتیبانی کرده است. در همین رابطه سازمان جوانان حزب زحمتکشان ملت ایران نیز خواستار تشکیل کمیته‌های پاسداری از انقلاب در همه جا شده است. نهضت رادیکال ایران در تذکاریه‌ای به مهندس بازرگان انتصاب امرای سابق در راس نیروهای امنیتی را تقبیح کرده و درخواست تشکیل گارد ملی به شکل فوری را کرده است. جمعیت حقوقدانان ایران نیز به عنوان یک نهاد صنفی در این روز پیام درود و تبریکی را برای امام خمینی و مردم ایران فرستاده است. در همین رابطه کانون وکلای دادگستری هشدار داده است «عناصر حکومت محمدرضاخانی نباید در راس ارتش، ژاندارمری و شهربانی قرار گیرند.»

زندگینامه یک انقلابی کهنسال عنوان مطلبی در صفحه پنج روزنامه اطلاعات ۲۵ بهمن‌ماه ۱۳۵۷ است که در آن زندگی و مبارزه بازرگان از دوره رضا شاه و دوره مصدق تا پل زدن میان مذهب و سیاست و پیروزی انقلاب اسلامی را دربرمی‌گیرد. گفت‌وگوی بازرگان با خبرنگاران پس از جلسه دو ساعته با وزیران کابینه خود دیگر خبر مرتبط با نخست‌وزیر موقت دولت انقلاب است. در این مصاحبه او از خبرنگاران خواست که پس از استقرار و حضور وزرا در کابینه سوالات خود را با آنان مطرح کنند. در حوزه اقتصادی خبر مهم به جلسه اصناف و بازرگانان تهران در مسجد امام خمینی برمی‌گردد. پس از برگزاری این جلسه بازرگانان شرکت‌کننده به سمت اقامتگاه امام خمینی راهپیمایی کردند. دیگر اخبار این حوزه به پیام‌های تبریکی بازمی‌گردد که از سوی اصناف گوناگون خطاب به امام خمینی و دولت بازرگان صادر شده است. اخبار خبرگزاری‌های خارجی مانند هر روز در صفحه آخر روزنامه منتشر شده‌اند. به نقل از آسوشیتدپرس در روزنامه اطلاعات ۲۵ بهمن ماه ۱۳۵۷ موضع آمریکا نسبت به ایران آمده است. بر اساس این خبر کارتر در سیاست خود نسبت به ایران دست به عقب‌نشینی زده و در کنفرانس مطبوعاتی خود اوضاع ایران را یک مساله داخلی دانسته است. رادیو مسکو در گزارش مفسر خود حوادث روزهای اخیر در ایران را مرحله تازه‌ای در انقلاب ضد رژیم سلطنتی و ضدامپریالیستی خوانده است. روزنامه اطلاعات خبر خبرگزاری فرانسه مبنی بر مراقبت شدید نظامی از شاه را حائز اهمیت دانسته و به نقل از این خبرگزاری گفته است: «اقدام‌های احتیاطی برای حفاظت از جان شاه آنچنان است که هیچکس حتی اندیشه ربودن او را به خود راه نمی دهد. پادشاه مغرب قصر بسیار بزرگی که اطراف آن را دیوارهای بلند فراگرفته در اختیار شاه قرار داده است.» اما همه این محافظت‌ها از جان پادشاهی که غمگینانه اما همچنان با امید به بازگشت به ایران حوادث را دنبال می‌کرد موجب نشد که مردم هراسی از بازگشت او را به دل راه دهند، آنان پیش می‌رفتند و روزهای تحت لوای حکومت پهلوی را تبدیل به خاطره‌ای دور برای خود می‌کردند.