ترانزیت مجدد کالا‌ها با فرمان کمیته اعتصابات

«ملت ایران که رهبری امام خمینی را با خون تایید کرده، دولت اسلامی مهندس مهدی بازرگان را نیز با فداکاری و نثار خون پشتیبانی می‌کند.» این جمله حک شده بر پارچه نوشته مردمی است که دعوت روحانیون را لبیک گفته و در راهپیمایی میلیونی حمایت از دولت بازرگان شرکت کرده‌اند. گروه زیادی از همافران با لباس نظامی در راهپیمایی حضور دارند. به گفته گزارشگر روزنامه اطلاعات پنج‌شنبه ۱۹ بهمن‌ماه این راهپیمایی مانند راهپیمایی‌های روزهای تاسوعا، عاشورا و اربعین از ۹ منطقه آغاز و تا میدان آزادی ادامه داشته است. از جمله شعارهای این روز می‌توان به «سرباز تو هم از مایی، فردا میان مایی»، «حکومت خودکامگان هرگز، حکومت بازرگان آری» اشاره کرد. در پایان نیز قطعنامه‌ای صادر شده است که بر مبنای آن تنها قراردادهایی معتبر شمرده می‌شوند که از تصویب دولت موقت گذشته باشند.

امام خمینی در ملاقاتی که با وکلا و قضات دادگستری داشتند، طی سخنانی به وضع اسفناک کشور اشاره و متذکر شده‌اند که «در آینده کلیه فاسدان و کسانی که از بیت‌المال مردم سوء‌استفاده کرده‌اند در دادگستری محاکمه خواهند شد و در راس این اشخاص شاه قرار دارد.» ایشان در پاسخ به این سوال که اگر شاه به ایران بازنگردد این محاکمه به چه ترتیب خواهد بود فرموده‌اند که در این صورت او را غیابی محاکمه کرده و پس از محکومیت اموال او را ضبط خواهیم کرد. ایشان همچنین با وجود کسالت و خستگی از پنجره اتاق خود با تظاهرات‌کنندگان دیدار و برای آنها سخنرانی کرده‌اند.در حوزه روحانیت روزنامه اطلاعات پنج‌شنبه ۱۹ بهمن‌ماه مطلبی از آیت‌الله سید محمد صادق روحانی را به چاپ رسانده است که بر اساس آن این روحانی متن سوال و جوابی را که درباره چاپ مصاحبه‌ای در یکی از روزنامه‌ها بین وی و یکی از علمای اهل سنت انجام شده است را در اختیار روزنامه اطلاعات قرار داده است تا به این وسیله هرگونه سوءتفاهمی در بین طبقات اهل سنت برطرف شود. آیت‌الله غروی به عنوان یکی از روحانیون نیز طی تلگرامی به امام خمینی ورود ایشان به میهن را تبریک گفته و در تلگرام دیگری نیز پشتیبانی خود از دولت مهندس بازرگان را اعلام کرده است. نامه آیت‌الله گلپایگانی به امام خمینی با تیتری تحت عنوان «ارتش باید به ملت ملحق شود» از دیگر اخباری است که در حوزه روحانیت منعکس شده است. در این حوزه همچنین پیام تبریک طلاب حوزه علمیه قزوین خطاب به امام خمینی در خصوص ورودشان به میهن منتشر شده است. دکتر ابراهیم یزدی از اعضای نهضت آزادی در نامه‌ای که به روزنامه اطلاعات ۱۹ بهمن‌ماه ارسال کرده از تمام افرادی که درصدد پیاده کردن سخنرانی‌های او هستند خواسته است که پیش از چاپ و انتشار این سخنرانی‌ها آن را به تصویب وی برسانند. نهضت رادیکال ایران نیز در این روز خبری در حوزه احزاب را به خود اختصاص داده است. در بیانیه‌ای که از سوی این نهضت منتشر شده؛ بازداشت دکتر حاج سیدجوادی محکوم شده است. حزب توده نیز در این روز با ارسال بیانیه‌ای با اشاره به استقبال میلیون‌ها نفر از مردم ایران از امام خمینی، این واقعه را بزرگ‌ترین استقبال تاریخ خوانده است؛ حزب توده پس از این اشاره، پشتیبانی خود را از نهضت امام خمینی اعلام کرده است. در صفحه نظرها و اندیشه‌ها دکتر باستانی پاریزی در مطلبی با عنوان «آتش بر بام» به ذکر این مطلب می‌پردازد که مذهب شیعه یک مذهب صد درصد اجتماعی و نافذ در احکام زندگی است. به گفته این استاد در قرن بیستم مردم و به ویژه نظامیان بیش از هر چیز نیاز به درک وجود خدا دارند.‌ دیگر مطلب صفحه نظرها و اندیشه‌ها تحت عنوان «آخرین نطق» نوشته شده‌است. «دستگاهی که تحریک می‌کند و مردمی که تحریک می‌شوند»، نوشته‌ای دیگر در این صفحه است.

در حوزه اقتصادی خبر ترانزیت مجدد کالاها جالب توجه است. این خبر از سوی دکتر یدالله سحابی در اختیار روزنامه اطلاعات قرار گرفته است. خبر دیگر این حوزه به تیتر صفحه هفت این روزنامه مبنی بر «کسبه خرده پا در معرض نابودی» مربوط می‌شود که در آن از ورشکستگی و نابودی مالی و تجاری این قشر سخن گفته شده است.

طرح بزرگ رفراندوم و انتخابات ملی از جمله خبرهای مهمی است که روزنامه ۱۹ بهمن‌ماه ۱۳۵۷ آن را در صفحه اول خود منعکس کرده است. بختیار نیز طی اظهارنظری در روزنامه همین روز با رفراندوم موافقت کرده و گفته است که تاریخ انتخابات را جلو می‌اندازد. او در صحبت دیگری ابراز امیدواری کرده است که بتواند با بازرگان توافق کرده و در همین رابطه از تماس با دولت موقت خبر داده است. نام‌گذاری دو تالار بزرگ وزارت خارجه به نام دکتر مصدق و دکتر فاطمی در جلسه سخنرانی رییس سندیکای نویسندگان در جمع کارکنان اعتصابی وزارت خارجه از اخبار جالب توجه روزنامه اطلاعات ۱۹ بهمن‌ماه است.

خبرگزاری‌های خارجی در روز۱۹ بهمن‌ماه ۱۳۵۷ بخش قابل توجهی را تشکیل نمی‌دهند. بی‌بی‌سی به عنوان یکی از منابع خبری این روزنامه از رییس‌جمهور شدن زنان در جمهوری اسلامی خبر داده و خبرگزاری خاورمیانه نیز طی مطلبی به آماده شدن یک کاخ برای پذیرایی از شاه اشاره کرده است. رویتر تجارت فرانسه و ایران را حائز اهمیت دانسته و مبهم بودن چند طرح فرانسوی در ایران با وجود ناآرامی‌ها را آورده است. در حالی که سال‌ها ایران مشتری شماره یک برنج آمریکا بود، آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های بازرگانی آمریکا گزارش داده است که بحران سیاسی ایران میزان صدور برنج به ایران را به مقدار زیادی کاهش داده است. خبرگزاری فرانسه نیز گفته‌های جان وست را حائز اهمیت دانسته که بر اساس آن گفته است: «سفیر آمریکا در عربستان سعودی اظهار عقیده کرد که اگر شاپور بختیار نخست وزیر ایران نتواند با امام خمینی به توافق برسد، جنگ داخلی در ایران اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.» تنها سه روز به پیروزی انقلاب در ایران باقی مانده است، گویا در این معدود روزهای باقی مانده عده‌ای صدای انقلاب مردم را شنیده و کشور را به سرعت ترک می‌کنند، شریف امامی به طرز مرموزی از ایران خارج شده و زاهدی سرانجام از سفارت ایران در آمریکا عزل شده است در حالی که مردم گروه گروه به نهضت انقلابی می‌پیوندند.