امروز در تاریخ - ۱۳ مهر ۹۰

۱۲۸۶- به مناسبت چهلمین روز درگذشت عباس آقا، قاتل اتابک اعظم مراسم باشکوهی بر سر مزار او برپا شد. ۱۲۹۲- جنگ سختی بین قوای سالارالدوله به فرماندهی یارمحمدخان و نیروهای دولتی به سرکردگی فرمانفرما در کرمانشاه آغاز شد. در دقایق اولیه جنگ یارمحمدخان کشته شد و نیروهای او متفرق شدند در نتیجه سالارالدوله دست به عقب‌نشینی زد.

۱۳۰۰- ماژور محمودخان برای اداره امور خراسان یازده شرط پیشنهاد کرد که دولت مرکزی فقط با چهار شرط آن موافقت کرد.

۱۳۰۱- مطبوعات با انعکاس نطق معتمدالتجار تبریزی و آیت‌الله سیدحسن مدرس، سردار سپه و نظامیان را به باد انتقاد گرفتند.

۱۳۱۲- کاراخان قائم‌مقام کمیساریای خارجه دولت شوروی که برای دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های ارشد کشور وارد ایران شده بود، تهران را به قصد مسکو ترک کرد.

۱۳۱۴- رای حکمیت دولت ترکیه در مورد اختلافات مرزی ایران و افغانستان به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

۱۳۲۰- سرلشگر محمدشاه بختی فرمانده لشگر خوزستان به درجه سپهبدی ارتقا یافت و فرماندهی سپاه غرب به او داده شد. سرتیپ رزم‌آرا مدیر دروس دانشگاه جنگ فرمانده لشگر اول شد. سرتیپ علی ریاضی به معاونت ستاد ارتش برگزیده شد و پاسیار رادسر رییس شهربانی درجه سرپاسی (سرتیپی) گرفت.

۱۳۲۵- پادگان کازرون پس از پانزده روز زد و خورد با عشایر به علت نرسیدن نیروی کمکی سقوط کرد.

۱۳۲۷- کمیسیون دادگستری مجلس شورای ملی احمد قوام را از اتهامات وارده تبرئه کرد.

۱۳۳۲- وزیر دارایی ضمن یک مصاحبه مطبوعاتی با اشاره به اینکه دولت سابق سه میلیارد و صدوبیست میلیون ریال اسکناس منتشر کرده است متذکر شد دولت حاضر برای رفع مضیقه مالی یک هزار بیلیون ریال اسکناس با پشتوانه صد درصد دلار منتشر خواهد کرد.

۱۳۳۳- اولین جلسه سری دادگاه فوق‌العاده نظامی برای رسیدگی به اتهام دوازده نفر متهمین به شرکت در توطئه نظامی و عضویت در سازمان نظامی حزب توده برگزار شد.

۱۳۳۷- منوچهر اقبال جلسه هیات وزیران را در رضاییه(ارومیه) تشکیل داد و به بررسی مسائل و مشکلات استان پرداخت.

۱۳۳۹- جعفر شریف امامی با معرفی دکتر عیسی صدیق وزیر فرهنگ، دکتر علی اصغر پورهمایون وزیر بازرگانی و مهندس ابوالحسن وزیر راه کابینه‌اش را ترمیم و آن را به مجلس معرفی کرد. ضمن اینکه شریف امامی دکتر مهران و سرلشگر انصاری را از کابینه‌اش خارج کرد.

۱۳۴۲- همزمان با ورود ژولیان ملکه هلند و پرنس برنارد و پرنسس بئاتریس به ایران، به دنبال اعلامیه‌های متعدد از طرف مقامات برجسته روحانی و بازرگانان تهران، بازار و اکثر دکان‌های تهران تعطیل شد و تظاهرات گسترده‌ای اطراف بازار شکل گرفت که نیروی پلیس به شدت آن را سرکوب کرد.

۱۳۴۴- موافقت‌نامه ایران و شوروی درباره تاسیس کارخانه‌های ذوب‌آهن و ماشین‌سازی و همچنین صادرات گاز به شوروی در تهران امضا و مبادله شد.

۱۳۴۷- پروفسور رضا رییس دانشگاه تهران، دکتر محمد حسن گنجی و دکتر نصرالله مقتدر مژدهی را به معاونت خویش برگزید.

۱۳۴۸- نمایشگاه آسیایی تهران گشایش یافت.

۱۳۴۸- اختلافات ایران و عراق در سازمان ملل مطرح شد.

۱۳۵۴- هفت باب دانشکده و مدرسه عالی در تهران و اصفهان دایر شد.

۱۳۵۵- ۵۳ افسر، درجه‌دار و شخصی به جرم جعل کارت معافی نظام وظیفه دستگیر شدند.

۱۳۵۶- دوره جدید مجلسین با نطق شاه افتتاح شد. شاه گفت:« استحکام اصول انقلاب، ناشی از شرکت آزادانه مردم در اجرای آنها است. مقصر مشکل برق قطعا عوامل خارجی است گرچه عوامل داخلی می‌توانند دلسوزی بیشتری در این مساله نشان دهند.

۱۳۵۷- بر اثر فشارها و محدودیت‌های اعمال شده از طرف دولت عراق، امام خمینی(ره) همراه عده‌ای از مامورین عراقی با اتومبیل به طرف کویت حرکت کردند و خود را در پاسگاه مرزی کویت به مقامات آن کشور معرفی کردند، ولی دولت کویت با ورود ایشان مخالفت کرد و در نتیجه به عراق بازگشتند.