امروز در تاریخ - ۹ مهر ۹۰
سال ۱۲۸۶- سعدالدوله وزیر امور خارجه در جلسه امروز مجلس گزارش مفصلی از حمله عثمانیها به خاک ایران داد و متذکر شد دولتهای روس و انگلیس به نفع متجاوزین دخالت میکنند. وی افزود: فرمانفر ما با اختیارات کامل برای مقابله و جلوگیری از تجاوز به آذربایجان به آنجا اعزام شده است. سال ۱۲۸۶- به علت اختلاف شدیدی که بین وزیر امور خارجه و کارکنان آن وزارتخانه پیش آمده بود کلیه کارمندان دست به اعتصاب زدند. مشیرالسلطنه رییسالوزرا نیز ناگزیر سعدالدوله را برکنار کرد.
سال ۱۲۸۸- رییسالوزرا که توسط علیرضاخان عضدالملک نایبالسلطنه به این سمت منصوب شده بود وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: سپهدار تنکابنی رییسالوزرا و وزیر جنگ، سردار اسعد بختیاری وزیر داخله، ناصرالملک وزیر خارجه، وثوقالدوله وزیر عدلیه، مستوفیالممالک وزیر مالیه، صنیعالدوله وزیر معارف و اوقاف، سردار منصور وزیر پست و تلگراف.
سال ۱۲۸۸- روزنامه شرق به مدیریت آقا سیدضیاءالدین به دو زبان فارسی و فرانسه در تهران انتشار یافت. این روزنامه با انتشار مقالات تند و اصلاحطلبانه توانست نظر مردم را جلب کند.
سال ۱۲۹۴- شاهزاده امیر اعظم حکمران شاهرود، سمنان و دامغان در باغ خود توسط دو تن از نوکرهای شخصیاش به قتل رسید. وی فرزند وجیهالله میرزا سپهسالار و برادرزاده عینالدوله بود.
سال ۱۳۰۰- قوامالسلطنه کابینه خود را به این شرح ترمیم کرد: قوامالسلطنه رییسالوزرا و وزیر داخله، سردار سپه وزیر جنگ، مصدقالسلطنه وزیر خارجه، مشارالسلطنه وزیر عدلیه، شهابالدوله وزیر پست و تلگراف، عمیدالسلطنه وزیر فوائد عامه و تجارت، امیر اعلم وزیر معارف و اوقاف.
سال ۱۳۰۱- قوامالسلطنه رییسالوزرا لایحه قانونی محاکمه وزرا را در ۱۳۱ ماده برای تصویب تقدیم مجلس نمود.
سال ۱۳۰۵- میرزا اسدالله خان اسد بهادر (یمین خاقان) به سمت وزیر مختاری ایران در فرانسه انتخاب شد.
سال ۱۳۰۶- رضاقلی هدایت (نیرالملک) رییس دادگاه انتظامی قضات به کفالت دیوان عالی تمیز تعیین شد و شیخ محمد عبده هم رییس دادگاه انتظامی قضات شد.
سال ۱۳۰۶- مدرسه عالی حقوق و علوم سیاسی افتتاح و شروع به کار کرد. این مدرسه از ادغام مدرسه علوم سیاسی و مدرسه عالی حقوق تشکیل شده بود و ریاست آن را علیاکبر دهخدا عهدهدار شد.
سال ۱۳۱۰- مدرسه عالی مهندسی از طرف وزارت طرق و شوارع افتتاح شد.
سال ۱۳۱۲- عبدالحسین تیمور تاش وزیر سابق دربار در زندان قصر در سن ۵۲سالگی به طور مشکوکی درگذشت.
سال ۱۳۱۶- محمود جم نخستوزیر حسین علاء، مهدی فرخ و ابوالقاسم فروهر را به سمت وزیر تجارت و وزیر صناعت و وزیر داخله معرفی کرد.
سال ۱۳۲۰- حسین علاء به ریاست بانک ملی ایران منصوب شد.
سال ۱۳۳۲- سخنگوی دولت اعلام کرد: دولت فعلی مصمم است با توجه به قانون ملی شدن صنعت نفت در قوانین موضوعه مملکتی، به هر وسیله که شده است نفت ایران را به بازارهای جهانی برساند.
سال ۱۳۳۶- خرمشهر صاحب آب لولهکشی شد.
سال ۱۳۳۸- بانک بینالمللی ایران و ژاپن کار خود را آغاز کرد. ۵۱ درصد از سهام این بانک متعلق به برادران لاجوردی بود.
سال ۱۳۴۳- قرارداد خرید یکصد و چهل هزار تن گندم از آمریکا بین وزیر دارایی و نماینده آن کشور امضا و مقرر شد که تا پایان آذرماه گندم خریداری شده به ایران تحویل داده شود.
سال ۱۳۴۹- پارک قیطریه که متعلق به افتخار اعظم دختر میرزا علیاصغرخان اتابک اعظم بود از سوی شهرداری خریداری و به پارک عمومی تبدیل شد.
سال ۱۳۵۲- دولت اعلام کرد کارخانههایی که به استانهای ساحلی، کرمانشاهان، کردستان، کرمان و سیستان انتقال یابند تا ۱۵ سال از پرداخت مالیات معاف میشوند.
سال ۱۳۵۷- دولت لایحهای به مجلس داد که براساس آن هر راهپیمایی و سخنرانی بدون اطلاع دولت ممنوع میشود.
ارسال نظر