سال ۱۲۸۸- مجلس عالی سیدابوالقاسم امام جمعه تهران را که همراه محمدعلی شاه در سفارت روس پناهنده شده بود، از امامت جمعه تهران خلع کرد و به جای او برادرش سیدمحمد امام‌زاده را که مردی آزادی‌خواه بود به امامت جمعه تهران که از اهم مشاغل بود، برگزید. سال ۱۲۹۰- سپهدار در کادر وزیران تغییراتی داد؛ وزیران تازه به این شرح است: وثوق‌الدوله وزیر داخله، محتشم‌السلطنه وزیر خارجه، صمصام‌السلطنه وزیر جنگ، معاون‌الدوله وزیر مالیه، قوام‌السلطنه وزیر عدلیه، حلیم‌الملک وزیر اوقاف و علوم.

سال ۱۲۹۷- جنگلی‌ها با ۲۵۰۰ نفر به رشت حمله کردند و شهر را تصرف و قنسولخانه انگلیس را آتش زدند.

سال ۱۳۰۳- ماژور ایمیری ویس قنسول آمریکا هنگام عکسبرداری از سقاخانه آشیخ هادی که در آن روز، شایعاتی در مورد فسق و فجور او در افواه بود، مورد هجوم و حمله عده زیادی از مردم قرار گرفت و به شدت مجروح شد. پس از انتقال به بیمارستان نظمیه عده‌ای از مردم داخل بیمارستان شدند و با داس و قمه و چکش و آب جوش او را به قتل رساندند.

سال ۱۳۰۵- محمدولی خان خلعتبری (سپهدار اعظم، سپهسالار اعظم) که در دوران پادشاهی ناصر‌الدین شاه، مظفر‌الدین شاه، محمدعلی شاه و احمدشاه صاحب مقامات بزرگ دولتی بود و چندین بار پس از خلع محمدعلی شاه به رییس‌الوزرایی رسیده و یکی از دو فاتح نظامی تهران بود، در سن ۸۴ سالگی در منزل شخصی خود با تفنگ خودکشی کرد و جنازه وی در امامزاده صالح شمیران در کنار پسرش سرهنگ ساعدالدوله دفن شد.

سال ۱۳۰۸- شهر دهکرد به دست شورشیان بختیاری افتاد.

سال ۱۳۰۹- اسمعیل آقا سمیتقویاغی معروف کرد که سالیان دراز کردستان و آذربایجان ایران را مورد تاخت و تاز و غارت و کشتار مردم قرار داده بود با تامین گرفتن از طرف سرتیپ ظفرالدوله، مقدم فرمانده لشگر آذربایجان وارد اشنویه شد و به محض ورود به اشنویه از طرف پادگان محاصره و به او تیراندازی شد. پس از مختصر زد و خوردی سمیتقو و عده‌ای از کسان وی به قتل رسیدند.

سال ۱۳۱۳- محمدعلی دولتشاهی (مشکوه‌الدوله) وزیر پست و تلگراف پشت میز اداره بر اثر سکته قلبی درگذشت.

سال ۱۳۱۷- مظفر اعلم، وزیر مختار ایران در بغداد به سمت وزیر امور خارجه تعیین شد.

سال ۱۳۲۱- مجید آهی وزیر دادگستری از سمت خود کناره‌گیری کرد.

سال سال ۱۳۲۱- به دلیل کمیابی وسایل نقلیه دولت دستور داد تا سازمان‌های اداری و بازرگانی از وسایل غیرموتوری مانند گاری، دوچرخه، شتر، اسب و الاغ استفاده کنند؛ ضمن اینکه دولت همزمان مذاکراتی را برای وارد کردن سه هزار نفر شتر از هندوستان آغاز کرد.

سال ۱۳۲۹- ابراهیم زند به مدیرکلی بانک ملی ایران انتخاب شد.

سال ۱۳۲۹- ابوالحسن ابتهاج، مدیرکل سابق بانک ملی به عنوان سفیر ایران در پاریس برگزیده شد.

سال ۱۳۳۰- به دستور دکتر محمد مصدق نخست‌وزیر، سرلشگر بقایی رییس شهربانی از کار برکنار شد و تحت تعقیب قرار گرفت.

سال ۱۳۳۱- فرمان شاه بدین صورت برای احمد قوام صادر شد: جناب اشرف، آقای قوام نظر به اعتمادی که به مراتب شایستگی و کاردانی شما داریم، به موجب این دست خط سمت نخست‌وزیری را به شما محول و مقرر می‌داریم در تشکیل هیات وزیران اقدام نموده و نتیجه را زودتر به اطلاع ما برسانید. شاه

سال ۱۳۳۱- احمد قوام نخست‌وزیر اعلامیه تند و شدیداللحنی انتشار داد و متذکر شد که کشتیبان را سیاستی دگر آمد و محاکم انقلابی تشکیل خواهیم داد و روزی صدها تبهکار را از هر طبقه به موجب حکم خشک و بی‌شفقت قانون قرین تیره‌روزی می‌سازیم.

سال ۱۳۳۱- احمد قوام، عباس اسکندری و حسن ارسنجانی را به معاونت خود برگزید.

سال ۱۳۳۳- بانک صادرات و واردات آمریکا با پرداخت پنجاه میلیون دلار وام به ایران موافقت کرد.

سال ۱۳۳۳- در پایان هجدهمین جلسه کنفرانس نفت اعلام شد که درباره چهار مورد ۱- تاسیسات نفت ۲- مدت قرارداد ۳- میزان استخراج و ۴- قیمت توافق کامل بین ایران و کنسرسیوم حاصل شده است.

سال ۱۳۳۶- آمریکا هفت فروند هواپیمای جت بمب‌افکن از محل کمک‌های نظامی به ایران تحویل داد که با این تعداد ایران مجموعا ۳۰ فروند هواپیما تحویل گرفته است.

سال ۱۳۴۱- در جلسه هیات وزیران تمام اعضای کابینه استعفا کردند.

سال ۱۳۴۴- با تصویب مجلس شورای ملی سرمایه ایران در بانک توسعه و ترمیم بین‌المللی افزایش یافت.

سال ۱۳۴۹- گورستان جدید تهران به‌نام بهشت‌زهرا(س) افتتاح شد.

سال ۱۳۵۲- ایران برای ساختن سد ۳۰ میلیون تومان به تونس وام داد.

سال ۱۳۵۵- محمدرضا پهلوی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: تمرکز قدرت در دست من به خواست مردم ایران است.