سال ۱۲۸۷- کلیه انجمن‌های تهران در مدرسه سپهسالار اجتماع کردند.

سال ۱۲۸۸- سردار اسعد بختیاری با هزار سوار و یک عراده توپ ته‌پر به قصد حمله و تصرف تهران، ‌اصفهان را ترک کرد. سال ۱۲۹۹- دولت شوروی رسما اعلام کرد که تمام نیروهای نظامی روسیه از قلمرو خاکی و آبی ایران خارج شده‌اند و نیروهای باقیمانده در ایران متعلق به جمهوری سوسیالیستی آذربایجان است که دولت شوروی کنترلی بر آنها ندارد، ولی حاضر است در این کار مداخله کرده و موجبات خروج آنها را فراهم کند؛ مشروط بر اینکه نیروهای انگلیسی ایران را تخلیه کنند.

سال ۱۳۰۸- اکبر مسعود(صارم‌الدوله) والی سابق فارس دستگیر و زندانی شد.

سال ۱۳۳۰- دکتر محمد مصدق طی پیامی به مردم اطلاع داد که پیشنهادهای هیات جاکسن منافی با قانون ملی شدن صنعت نفت بود و لذا مورد قبول واقع نشد.

سال ۱۳۳۱- وضع تهران و اکثر شهرستان‌ها به حالت نیمه تعطیل درآمد و همه جا از زمامداری دکتر مصدق حمایت شد.

سال ۱۳۳۲- به مناسبت سالروز خلع ید از شرکت نفت ایران و انگلیس، فراکسیون نهضت ملی از مردم تهران دعوت کرد تا در میدان بهارستان حضور یابند، در این گردهمایی دکتر شایگان، دکتر سنجابی و مهندس رضوی درباره اهمیت، موضع و حساسیت مبارزه ملت ایران سخنرانی کردند.

سال ۱۳۳۳- مجلس سنا با تصمیم مجلس شورای ملی مبنی بر لغو لایحه مصادره اموال قوام‌السلطنه موافقت کرد.

سال ۱۳۳۷- قرارداد رفع اختلافات مرزی بین دولت‌های ایران و شوروی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

سال ۱۳۴۰- سپهبد حسین آزموده بازداشت شد.

سال ۱۳۴۴- دولت لیبی اداره نفت کشورش را به ایران سپرد و یک هیات شش‌نفره از ایران عازم لیبی شدند.

سال ۱۳۴۷- سرلشکر پرویز خسروانی رییس سازمان تربیت بدنی و تفریحات سالم با حفظ سمت به معاونت نخست‌وزیر منصوب شد.

سال ۱۳۵۲- سازمان امنیت اعلام کرد یک گروه ۱۶ نفری متلاشی شدند از این گروه سه نفر کشته، ده نفر دستگیر و سه نفر فرار کردند.

سال ۱۳۵۶- دکتر علی شریعتی به طرز مشکوکی در لندن درگذشت.

چگونگی ایجاد نیروی هوایی و نیروی دریایی نوین ایران

دولت وقت ایران، با هدف دفاع از آسمان وطن ۲۹ خرداد ۱۳۰۳ (۱۹ ژوئن ۱۹۲۴ میلادی) ده افسرجوان(وابسته به نیروی زمینی) را برای فراگرفتن فنون خلبانی در آموزشگاه‌های شوروی روانه مسکو کرد. در بازگشت این عده به وطن، نیروی هوایی ایران با آرم«بلند آسمان جایگاه من است» به وجود آمد و آسمان ایران دارای دفاع شد.نخستین هواپیمای نیروی هوایی ایران پنجم اسفند ۱۳۰۴ در آسمان شهر تهران ظاهر شد و نمایش پرواز داد.

تهرانی‌ها برای تماشای آن به پشت بام‌ها رفته بودند. این نیرو در شهریور ۱۳۲۰ بدون توجه به بخشنامه سرلشکر نخجوان که خود افسر نیروی هوایی بود، تا آخرین قطره بنزین از آسمان کشور دفاع کرد و برای خود تاریخ ساخت.

دولت ایران در دهه ۱۹۳۰ هم مخفیانه گروهی از افسران نیروی زمینی وطن را به ایتالیا فرستاده بود تا فنون نیروی دریایی فراگیرند. این افسران سپس با ناوهایی که از ایتالیای موسولینی خریداری شده بود از طریق دماغه امیدنیک(جنوب آفریقا) به گونه‌ای که انگلیسی‌ها متوجه نشوند که آبراه سوئز را در کنترل داشتند خود را به آب‌های خلیج فارس رسانیدند و پایگاه‌های نیروهای انگلیسی را در چند نقطه از جمله«باسعیدو» درهم کوبیدند و برچیدند.

همین امر باعث ایجاد کینه در دل انگلیسی‌ها شد و در شهریور ۱۳۲۰ با توسل به خدعه، با کشتن بسیاری از افسران و غرق یا تصرف کشتی‌ها این ناوگان را عملا منحل کردند.

منبع: Rooznamak.com