«دنیای اقتصاد» به مناسبت روز صنعت و معدن در خصوص عملکرد، اهداف و برنامه‌های شرکت سهامی آلومینیوم ایران که نخستین کارخانه تولید آلومینیوم در ایران است، گفت‌وگویی با مرتضی مرجانی مدیرعامل این شرکت کرده که در پی می‌آید: عملکرد شرکت سهامی آلومینیوم ایران در سال ۸۵ چگونه بوده است؟

این شرکت در سال ۸۵ به تولید ۵۱هزار و ۲۳۴تن شمش خالص، ۲۰هزار و ۲۵۳تن شمش آلیاژی و همچنین ۲۵هزار و ۹۷۷تن شمش بیلت دست یافت شرکت سهامی آلومینیوم ایران همچنین در سال ۸۵ موفق به تولید ۴هزار و ۷۶۵تن شمش ئی‌سی و ۲۴۹تن براده شده که در مجموع این شرکت در سال گذشته توانست به ۱۰۲هزار و ۴۷۸تن تولید خالص دست یابد.

عملکرد تولید شرکت سهامی آلومینیوم ایران در دو ماه نخست امسال چگونه بود؟

در ۲ ماهه نخست سال جاری این شرکت مجموعا به ۱۷هزار و ۱۵۴تن تولید خالص دست یافت که از این میزان ۷هزار و ۵۵۶تن در زمینه تولید شمش خالص، ۳هزار و ۵۶۸تن شمش آلیاژی، ۵هزار و ۴۶۳تن شمش بیلت، ۵۰۴تن شمش ئی‌سی بوده است.

وضعیت تولید شرکت سهامی آلومینیوم در سال جاری چگونه است؟

پیش‌بینی می‌شود این شرکت براساس تکنولوژی قدیم تولید و نیز با استفاده از فاز اول طرح ۱۱۰هزار تنی خود در سال جاری در مجموع به تولید ۱۰۸هزار تن آلومینیوم دست یابد که از این میزان ۴۷هزار و ۵۲۰ تن به تولید شمش خالص، ۲۷هزار تن شمش آلیاژی، ۲۷هزار تن شمش بیلت و ۶هزار و ۴۸۰ تن شمش ئی‌سی اختصاص خواهد داشت.

از میزان تولید پیش‌بینی شده در سال جاری توسط شرکت سهامی آلومینیوم ایران در مجموع ۶۹هزار تن توزیع خواهد شد که این میزان توزیع شامل ۱۵هزار تن شمش خالص، ۲۴هزار تن شمش آلیاژی، ۲۴هزار تن شمش بیلت و ۶هزار تن شمش ئی سی خواهد بود.

همچنین تولید کارگاه‌های ساخت آند، پخت آند و میله‌گذاری به ترتیب ۸۵۳، ۷۵۶ ، ۲۱۵ ، ۷۲۴، ۳۴۵ و ۷۰۲ عدد آند بوده که در پایان سال ۸۵ تعداد ۲۰۹ ، ۱۲۲ عدد آن نیز به عنوان تولید ذخیره بر جای مانده است.

تولید ناخالص کارگاه‌های احیاء و ریخت به ترتیب به میزان ۹۹هزار و ۳۰۷ تن آلومینیوم مذاب و ۱۰۳هزار و ۲۵۹ تن شمش آلومینیوم نیز از جمله عملکرد شرکت سهامی آلومینیوم ایران در سال ۸۵ بوده است.

سایت‌های کلی شرکت سهامی آلومینیوم در سال ۸۶ چیست؟

امروز صنایع دنیا برای دوام و بقا همواره در حال بهینه‌سازی تکنولوژی‌های خود هستند که بر این اساس شرکت سهامی آلومینیوم ایران با درک این ضرورت ملی و استراتژیک طرح جدید خود را در دستور کار قرار داده است.

این کارخانه با تولید ۱۱۰هزار تن انواع شمش‌های آلومینیومی و با فناوری پیشرفته ۲۰۰ کیلوآمپر و مجهز به سیستم کنترل آلودگی در سه فاز احداث خواهد شد که فاز نخست این طرح با تولید ۳۶هزار و ۶۰۰ تن آلومینیوم در خرداد ماه سال جاری به بهره‌برداری رسید.

پیگیری در راستای بهره‌برداری کامل از فازهای دوم و سوم طرح ۱۱۰هزار تنی ایرالکو، پیگیری وضعیت احداث و مکان‌یابی کارگاه آندسازی طرح جدید ایرالکو، تمدید قراردادهای بلندمدت جهت تامین مواد‌اولیه وارداتی شرکت و عقد قراردادهای جدید در این زمینه، ارتقای سطح کیفی و دانش فنی کارکنان شرکت برای طرح جدید ایرالکو و ارتقای شاخص‌های کیفی، بهره‌وری سیستم و کاهش قیمت تمام شده از جمله سیاست‌های کلی این شرکت در سال جاری محسوب می‌شود.

عملکرد فروش و صادرات شرکت آلومینیوم ایران در سال گذشته چگونه بوده و برای سال جاری چه برنامه‌ای دارید؟

شرکت سهامی آلومینیوم ایران در سال ۸۵ در مجموع از میزان تولید ۱۰۲هزار و ۴۷۸تن آلومینیوم معادل ۷۳هزار و ۵۳تن را توزیع کرده است.

این شرکت در سال گذشته توانست به صادرات ۲۹هزار و ۴۷۲تن آلومینیوم به بازارهای جهانی دست یابد. شرکت آلومینیوم ایران همچنین در دو ماهه نخست سال‌جاری از مجموع ۱۷هزار و ۱۵۴تن تولید خود توانست ۹هزار و ۳۲۶تن توزیع و ۴هزار و ۴۹۶تن صادرات انجام دهد.

پیش‌بینی می‌شود این شرکت از میزان ۱۰۸هزار تن تولید آلومینیوم ۲۷هزار تن آن را صادر و ۸۱هزار تن را در داخل به فروش برساند .

*طرح‌های توسعه شرکت شما کدامند؟

احداث فازهای ۲ و ۳ طرح ۱۱۰هزار تنی آلومینیوم با تکنولوژی پیشرفته ۲۰۰کیلو آمپری مجهز به سیستم کنترل آلودگی و راندمان بالا و بهره‌وری مطلوب نسبت به خطوط قدیمی که قابل رقابت با سایر تولیدکنندگان داخلی خارجی خواهد بود، از طرح‌های مهم توسعه این شرکت است.