نخستین فیلتر هیبریدی خاورمیانه در کارخانه سیمان فارس نصب شد
کارخانه سیمان فارس با قدمت بیش از نیم قرن تولید سیمان، یکی از قدیمیترین کارخانجات سیمان در ایران است. در حال حاضر دو خط تولید کارخانه با مجموع ظرفیت تولیدی دوهزار و ۵۰۰تن در روز، انواع سیمان پرتلند، پرتلند پوزولانی و تیپ ۲ را تولید میکنند که این میزان حدود دوسوم کل سیمان تولیدی استان فارس است. سیمان فارس دارنده اولین فیلتر هیبرید در خاورمیانه، که نصب و راهاندازی آن برگ زرین دیگری بر افتخارات این شرکت تلقی میشود.
تاریخچه سیمان فارس
کارخانه سیمان فارس با قدمت بیش از نیم قرن تولید سیمان، یکی از قدیمیترین کارخانجات سیمان در ایران است. در حال حاضر دو خط تولید کارخانه با مجموع ظرفیت تولیدی دوهزار و ۵۰۰تن در روز، انواع سیمان پرتلند، پرتلند پوزولانی و تیپ ۲ را تولید میکنند که این میزان حدود دوسوم کل سیمان تولیدی استان فارس است. سیمان فارس دارنده اولین فیلتر هیبرید در خاورمیانه، که نصب و راهاندازی آن برگ زرین دیگری بر افتخارات این شرکت تلقی میشود. در این روزها که صنعت سیمان شرایط پر فراز و نشیبی را پشت سر میگذارد به عنوان صنعتی با پتانسیلهای بالا و مزیت نسبی، مدیران خود را با چالشهای متعددی مواجه کرده است.
مهندس نعمتاللهی، مدیر عامل شرکت سیمان فارس در گفتوگویی صمیمی با دنیای اقتصاد در خصوص این صنعت، نظرات خود را به شرح زیر ارائه داده است:
صنعت سیمان در ایران با قدمتی در حدود ۸۰ سال یکی از صنایع قدیمی کشور محسوب میشود و طی این مدت کارشناسان بسیار خوبی در این صنعت رشد کرده و کسب تجربه کردهاند. در حال حاضر به جرات میتوان گفت که به لحاظ کارشناسی و انجام پروژههای اساسی و فنی در این صنعت هیچ کمبودی وجود ندارد و کلیه نیازها را میتوان از طریق شرکتهای داخلی تامین کرد. از اینرو توجه ویژه به این صنعت که یک محصول استراتژیک را تولید میکند، بسیار حائز اهمیت است. سیمان فارس نیز با ۵۰ سال قدمت این توفیق را داشته که علاوه بر کمک در آبادانی و رونق اقتصادی استان پهناور فارس و شهر شیراز نیروهای بسیار زبدهای را نیز تربیت کند که در حال حاضر در جایجای کشور مشغول به خدمت هستند.
هماکنون این کارخانه در وضعیت بسیار مطلوبی به لحاظ تولید و تحویل است به گونهای که روزانه حدود دو هزار و ۵۰۰تن تولید و به همین میزان تحویل داریم و تلاش شده با نوسازی بخشهای مختلف مانند الکتروفیلتر، بارگیری و آسیاب سیمان از ماشینآلات جدید و مطابق با تکنولوژی روز دنیا استفاده شود. طرحهای جدیدی نیز برای توسعه و افزایش ظرفیت در دست اقدام داریم که امیدواریم با تامین اعتبارهای لازم و کمک مسوولان کلیه این طرحها که در اشتغالزایی و شکوفایی اقتصاد استان نیز اثرات مثبتی دارند، محقق شوند.اما در صورت عدم قیمتگذاری مناسب و عدم حمایت بانکها جهت تامین نقدینگی، طبیعی خواهد بود که کلیه این طرحها مسکوت خواهد ماند. چنانچه هم اکنون نیز بسیاری از برنامههایی که از قبل طراحی شده بود، متوقف و در انتظار تامین اعتبار مالی میباشند.
سه سال پیش باب صادرات باز شد که یک امتیاز بسیار عالی بود اما متاسفانه این عمل متوقف شد. اما توقف صادرات مسائل دیگری را به دنبال دارد. یک مساله بسیار مهم این است که شما بازار سیمان را عملا در منطقه از دست میدهید در حالی که به لحاظ موقعیت جغرافیایی و کیفیت، باتوجه به مواد اولیه مناسب، تخصص و تجربه کافی و وجود زیرساختها جهت تولید سیمان و صادرات دارای مزیت نسبی هستیم. درحالحاضر در برخی از استانها از جمله استان فارس سیمان مازاد وجود دارد در نتیجه مناسبترین زمان برای صادرات میباشد.
وجود تمایل به رونق صنعت
هماکنون یک کارخانه سیمان با ظرفیت تولید یک میلیون تن در سال حدود ۱۵۰میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد. خوب حتی اگر بخشخصوصی هم تمایل به تاسیس کارخانه داشته باشد حمایت جدی بانکها بسیار مهم است، آن هم با نرخ سود کم یک کارخانه سیمان اشتغال هزاران نفر را بهطور مستقیم و غیرمستقیم تامین میکند و در هر منطقه که باشد رونق ایجاد میکند. پس ارزش دارد که بهطور جدی به این صنعت نگاه شود.
بنابراین اگر واقعا این تمایل وجود دارد تا هم سهام سیمان رونق بگیرد و هم پروژهها از بنبست خارج شوند، نیاز است که با سرعت و دقت زیادی مسائل حل شود و تامین اعتبارات مالی پیشبینی شود و بانکها موظف به حمایت شوند. اگرچه وزارت صنایع حمایت میکند. توزیع با نظارت صورت میگیرد اما وقتی شما پولی نداشته باشید و منبع مالی نباشد. بالاخره روزی باید منتظر ورود به یک بنبست باشید.
ارسال نظر