ایرانول پیشرفتهترین و مجهزترین واحد روغنسازی کشور
شرکت نفت ایرانول پیشرو در تولید انواع روغنهای پایه، روغن موتور و صنعتی، اسلاک واکس، فروفورال اکستراکت، پترولاتوم، برایت استاک و ضدیخ در ایران است. در راستای خصوصیسازی شرکتهای دولتی در زمستان ۱۳۸۱ پالایشگاههای روغنسازی تهران و آبادان از بدنه شرکت ملی نفت ایران جدا شده و با نام شرکت نفت ایرانول فعالیت خود را آغاز کرده است.
واحد روغنسازی پالایشگاه تهران با داشتن واحدهای آسفالتگیری توسط پروپان و هیدروژناسیون، پیشرفتهترین و مجهزترین واحد روغنسازی کشور بوده و به همراه پالایشگاه روغنسازی آبادان با قدمت ۵۴ساله، جمعا با امکان تولید بیش از ۴۰درصد روغن پایه کشور در سال، با دسترسی به اروندرود، توانمندی صادراتی این شرکت را توسعه بخشیده است.
شرکت نفت ایرانول با بهرهگیری از این دو واحد تولیدی، نیروی غالب صنعت تولید انواع روانکارها در بازار به شمار میرود.
نفت ایرانول دارای دو پالایشگاه روغنسازی بزرگ و مجهز است که یکی در کنار اروندرود و دیگری در جاده تهران-قم واقع شده است.
پالایشگاه آبادان با تجربهای بیش از ۵۳سال، اولین تولیدکننده روغنهای موتور و صنعتی در ایران است که در سال ۱۳۲۹ راهاندازی شده است.
این پالایشگاه تولیداتی جهت مصارف داخلی و صادرات از جمله انواع روغنهای پایه سبک و سنگین، انواع روغنهای موتور و صنعتی، (اکستراکت) جهت مصرف در کارخانجات ساخت دوده صنعتی و اسلاک واکس به عنوان خوراک اولین کارخانههای پارافینسازی و مصارف صنعتی داد که از جنبه مصارف داخلی در رتبه برتر و هم در صادرات جایگاه مناسبی دارد.
پالایشگاه روغنسازی آبادان در آیندهای نزدیک، با راهاندازی تاسیسات صادراتی و نیز با ایجاد مخازن ذخیره مناسب، تاسیس یک ترمینال مجهز ذخیره سازی، نگهداری و اختلاط مواد شیمیایی مطابق با استانداردهای شناخته شده و معتبر بینالمللی در اروندرود و در مجاورت اسکلههای نفتی سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، تسهیلات لازم پشتیبانی جهت صادرات محصولات تولید شده و واردات مواد اولیه را تامین خواهد کرد.
و اما واحد روغنسازی تهران، مجهزترین واحد روغنسازی موجود در کشور با وجود واحد تصفیه با هیدروژن (Hydrofinishing) قادر است تا انواع روغنهای صنعتی با کیفیت بسیار بالا که در سایر واحدهای روغنسازی کشور امکان تولید آنها وجود ندارد را تولید نماید. البته با ذکر این نکته که این واحد، تنها تولیدکننده برایت استاک در کشور است.
مدیریت و توسعه فرآیندهای کسب و کار
هر سازمانی برای اینکه بتواند رضایت ذینفعان خود را جلب کند و توانایی تحقق استراتژیهای خود را افزایش دهد تا پایداری داشته باشد، باید فرآیندهای کسب و کار خود را به درستی تعریف و تدوین کند.
شرکت نفت ایرانول نیز به همین منظور و توسعه واحد توسعه سیستمهای خود در حال برنامهریزی برای نیل به این مقصود است.مراحل اصلی توسعه و تدوین فرآیندهای کسب و کار شرکت نفت ایرانول به این شرح است که در ابتدا ایجاد تدوین یک مدل مرجع فرآیندی که کلیه فرآیندهای اصلی و پشتیبانی مورد نیاز شرکت در آن خلاصه شده و ارتباط این فرآیندها با هم مشخص شده است.
این مدل با توجه به مطالعه و بررسی مدلهای مختلف فرآیندی ارائه شده توسط شرکتهای مختلف (Benchmarking) و تطبیق آنها با شرایط شرکت نفت ایرانول (Tailor-Made) حاصل شده است.در مرحله بعدی تعریف و تدوین فرآیندهای سازمانی در سه لایه فرآیندهای محوری، فرآیندهای پشتیبانی و فرآیندهای کسب و کار مدنظر گرفته میشود.
در ادامه و در مرحله سوم با تعریف و طبقهبندی مستندات مربوط به فرآیندها در لایههای مختلف (استاندارد، آییننامه، روش اجرایی، دستورالعمل، فرم و...) و طراحی و اجرای مکانیزمی برای کنترل مستندات در مراحل ایجاد، توزیع و جمعآوری، گامی موثر در مدیریت و توسعه برداشته میشود.
در پایان نیز با تدوین مستندات مرتبط با فرآیندهای سازمانی از طریق نظرسنجی، بازدید عملیات و برگزاری جلسات مصاحبههای باز (open-Ended) ساخت یافته و نیمساخت یافته با مدیران، مالکان فرآیندها، کارشناسان و بدنه اجرایی به نتیجه مطلوب میرسند.
ارسال نظر