تحلیل بنیادی پتروشیمی پردیس - ۸ مهر ۹۱
پتروشیمی پردیس از جمله واحدهای تولیدکننده اوره و آمونیاک کشور است که به همراه چهار مجتمع دیگر به نامهای پتروشیمی شیراز، پتروشیمی کرمانشاه، رازی و بجنورد به تولید این ماده شیمیایی میپردازند. در حال حاضر این شرکت با ظرفیت اسمی ۱،۳۶۰،۰۰۰ تن آمونیاک و ۲،۱۵۰،۰۰۰ تن اوره به فعالیت میپردازد.
پتروشیمی پردیس از جمله واحدهای تولیدکننده اوره و آمونیاک کشور است که به همراه چهار مجتمع دیگر به نامهای پتروشیمی شیراز، پتروشیمی کرمانشاه، رازی و بجنورد به تولید این ماده شیمیایی میپردازند. در حال حاضر این شرکت با ظرفیت اسمی ۱،۳۶۰،۰۰۰ تن آمونیاک و ۲،۱۵۰،۰۰۰ تن اوره به فعالیت میپردازد.
پیشبینی سود هر سهم شرکت در سال مالی منتهی به 31/9/91، مبلغ 8139 ریال بوده که شرکت در عملکرد شش ماهه با پوشش 58 درصدی بودجه خود مبلغ 4771 ریال محقق کرده است. در بررسی صورتهای مالی شرکت نکات زیر قابل ذکر است:
الف) بررسی آمار مقداری تولید وفروش:
1. در عملکرد شش ماهه از میزان تولید آمونیاک
۱۰ درصد کاسته شده و به جای آن ۸ درصد اوره بیشتر تولید شده است. در نتیجه مقدار تولید کلی شرکت در عملکرد شش ماهه نسبت به دوره مشابه سال گذشته تفاوت چندانی نداشته است.
2. بررسی مقدار فروش نشان از افزایش 10 درصدی مقدار فروش در عملکرد شش ماهه نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. همچنین شرکت در عملکرد شش ماهه خود 54 درصد بودجه خود را پوشش داده است. از این رو میتوان نتیجه گرفت انحراف قابل ملاحظهای در تولید و مقدار فروش شرکت نسبت به بودجه اعلامی رخ نداده است و شرکت دارای عملکرد مطلوبی در این بخشها است.
ب) بررسی مبلغ فروش
1. شرکت در عملکرد شش ماهه با فروش 6،948،410 میلیون ریال، 58 درصد از بودجه خود را پوشش داده است. همچنین مبلغ فروش شرکت در دوره شش ماهه نسبت به مدت مشابه دوره قبل بیش از 100 درصد رشد داشته است که این امر نشاندهنده افزایش نرخ فروش محصولات شرکت و همچنین افزایش نرخ دلار است.
با توجه به آنکه بخش اعظم محصولات شرکت به خارج صادر میشود، در جدول فوق مبلغ فروش به تفکیک فروش صادراتی و فروش داخلی به نقل از گزارش حسابرس آورده شده است:
همانطور که از جدول پیداست نرخ فروش محصولات داخل کشور که به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی صورت میگیرد، بر مبنای مصوبه هیات وزیران با نرخ 3500 ریال برای هر کیلوگرم لحاظ شده است.
طبق اعلام شرکت، نرخ فروش محصولات شرکت برای صادرات به منطقه خاورمیانه بر مبنای نرخ FOB خاورمیانه و همچنین برای فروش به سایر نقاط جهان بر مبنای نرخهای فروش جهانی برآورد شده است. همانطور که پیداست شرکت نرخ فروش هر تن اوره را ۳۸۲ دلار و هر تن آمونیاک را ۴۱۰ دلار در نظر گرفته، این در حالی است که قیمت فروش FOB خلیج فارس برای هر تن اوره در محدوده ۴۲۵ دلار و برای آمونیاک در محدوده ۷۰۵ دلار است. همچنین نرخ دلار در بازار نیز در محدوده ۲۵۰۰ تومان است. از این رو شرکت در پیشبینی خود بسیار محافظه کارانه عمل کرده است.
ج) قیمت تمام شده کالای فروش رفته:
گاز طبیعی مهمترین ماده مصرفی شرکت است که به تنهایی قریب به ۵۵ درصد از هزینه مواد اولیه شرکت را تشکیل میدهد. در شش ماهه منتهی به ۳۱/۳/۹۱ قیمت هر متر مکعب ۷۴۰ ریال بوده است که با توجه به شرایط کنونی حاکم بر کشور انتظار میرود همین روند تا پایان سال مالی شرکت ادامه داشته باشد.
این در حالی است که شرکت در پیشبینی سال منتهی به 30/9/91 هزینه هر متر مکعب را 935 ریال محاسبه کرده است.
د) پیشبینی سود شرکت:
با توجه به نکات مطرح شده در بخشهای قبلی، جهت برآورد سود با فرض تحقق پیشبینی مقداری فروش شرکت در سال مالی 91 و اعمال نرخ فروش صادراتی اوره بر مبنای 410 دلار و آمونیاک به مبلغ 650 دلار و در نظر گرفتن نرخ تسعیر ارز 22000 ریالی (همانطور که مشخص است قیمت فروش آمونیاک و اوره و همچنین نرخ ارز محافظه کارانه در نظر گرفته شده است) و همچنین قیمت هر متر مکعب گاز مصرفی بر مبنای 740 ریال و ثبات سایر اقلام سود و زیانی شرکت در شش ماهه دوم سال، سود هر سهم شرکت بالغ بر 9905 ریال خواهد شد. از این رو شرکت توان تعدیل 21 درصدی در سود سال مالی منتهی به 30/9/91 را خواهد داشت.
* واحد تحقیقات و مطالعات اقتصادی کارگزاری رضوی
ارسال نظر