ماهی قرمز سفره هفتسین بخریم؟
دنیای اقتصاد- با فرا رسیدن عید نوروز و احترام به آداب و سنن باستانی ایرانیان، علاقهمندی مردم برای خرید آبزیان زینتی، بهویژه ماهی قرمز، افزایش مییابد، که رعایت اصول ساده بهداشتی میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای احتمالی و سلامت خانوادهها داشته باشد.
قبل از خرید ماهی قرمز، اطلاعیه بهداشتی زیر را بخوانید
دنیای اقتصاد- با فرا رسیدن عید نوروز و احترام به آداب و سنن باستانی ایرانیان، علاقهمندی مردم برای خرید آبزیان زینتی، بهویژه ماهی قرمز، افزایش مییابد، که رعایت اصول ساده بهداشتی میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای احتمالی و سلامت خانوادهها داشته باشد.
سازمان دامپزشکی کشور در اطلاعیهای اعلام کرد: هرچند تاکنون در کشور، گزارش مستندی از بروز بیماریهای خطرناک منتقل شده از ماهیان زینتی منتشر نشده است، ولی با توجه به این که در مواردی مشاهده شده است بیغذایی، کمبود اکسیژن، تجمع گازهای سمی یا استفاده از آب کلردار موجب کوتاهی عمر یا مرگ ماهیها میشود. برخی از گروههای حامی حیوانات در اطلاعیهها یا مصاحبههایی، نگهداری این ماهیها را به شهروندان توصیه نمیکنند که این اقدام ممکن است نگرانی و تشویش اذهان عمومی را به همراه داشته باشد، به همین منظور سازمان دامپزشکی کشور با تشکیل کارگروههای تخصصی بهداشت و بیماریهای ماهیان زینتی، دستورالعمل جامعی را با هدف ساماندهی انتقال و عرضه ماهی قرمز در سراسر کشور صادر کرد که براساس آن میزان نظارت بهداشتی و نمونهبرداری از مراکز تکثیر و نگهداری ماهی قرمز افزایش یافته است، به طوری که صدور مجوز حمل و نقل و عرضه برای متقاضیان، پس از انجام آزمایشات انگلشناسی، باکتریشناسی و بعضا ویروسشناسی میسر نخواهد شد.
این اطلاعیه میافزاید: به هموطنان گرامی هم توصیه میشود ضمن تهیه ماهی قرمز از مراکز بهداشتی، از دست زدن به ماهیها خودداری کرده و در صورت تماس، دستها را با آب و صابون شستوشو دهند و افراد حساس و دارای آلرژی باید برای تماس با ماهی از دستکش استفاده کنند.
لازم به یادآوری است هر ماهی قرمز برای ماندگاری طولانی حداقل به یک لیتر آب نیاز دارد که روزانه باید تعویض شود و ظروف نگهداری ماهی هم باید به صورت دوره ای شسته شده و با استفاده از محلول نمک طعام سه درصد یا ترکیبات آمونیوم و سایر مواد مجاز ضد عفونی شوند و پس از شست و شوی ماده ضد عفونی، مورد استفاده قرار گیرند.
غذای ماهی نیز باید در ظروف کاملا دربسته و در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری شود و در مورد آبهای شرب شبکه آبرسانی شهری، برای تعادل گازها و خروج کلر، باید آب را قبل از استفاده حداقل به مدت ۴۸ساعت در ظروف دهان گشاد نگهداری و سپس مورد استفاده قرار داد.
سازمان دامپزشکی کشور توصیه کرده است: یادآوری این نکته ضروری است در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهی زینتی، ماهی بیمار را بلافاصله از سایر ماهیها جدا و موضوع را به دامپزشک اطلاع دهید و در هنگام مشاهده علائم و عوارض پوستی در افراد خانواده، حتما به پزشک مراجعه کنید.
برای آگاهی بیشتر شهروندان، یادآور میشود: مراکز بهداشتی، به مراکزی گفته میشود که علاوه بر مسقف بودن، قابلیت شست و شو و ضد عفونی را دارا بوده و از آب بهداشتی کافی از نظر دما و اکسیژن برخوردار باشند، همچنین کلیه لوازم فروش، نگهداری و حمل و نقل آنها نیز باید بهداشتی باشد.
ارسال نظر