میـلیاردر  سیـمانی

زامبرانولورنزو‌‌یکی‌از میلیاردرهای مکزیکی تبار است. وی در حال حاضر رئیس هیات مدیره سومین تولید کنند سیمان در جهان است. لورنزو در سال ۱۹۶۶، مدرک لیسانس خود را در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه MONTERRY TECHNOLOGIC DE دریافت کرد. سپس به آمریکا رفت و برای ادامه تحصیلات وارد دانشگاه معتبر استنفورد شد.

او توانست در سال ۱۹۶۸، با دریافت مدرک فوق لیسانس، از این دانشگاه فارغ التحصیل شود. در همان سال به CEMEX، سومین تولید کننده سیمان در جهان پیوست. در سال ۱۹۸۵ مدیر اجرایی CEMEX شد.

از ۱۹۹۱ تا کنون نیز رئیس هیات مدیره این شرکت است. البته لورنزو فعالیت خود را تنها منحصر به کار در CEMEX نکرده است.

او عضوی از هیات مدیره شرکت های ALFA BANANET، GRUPOFINANCIERO، FEMSA، ICA، TELEVISAو همچنین VITROاست.

لورنزو علاوه بر شرکتهای مذکور در هیات مدیره یکی از بزرگترین تولید کنندگان کامپیوتر در جهان یعنی IBM حضور دارد و عضوی از مدیریت دایملرکرایسلر به حساب می آید.

مانند خیلی از مدیران که شغل های فراوانی دارند، علاوه بر تمام شرکت هایی که نام آنها را بردیم، لورنزو عضو هیات مدیره CITGROUP INTERNATIONAL ADVISORY BOARD نیز هست.

دانشگاه TECHNOLOGIC DE MONTERRY که زامبرانو از آن فارغ التحصیل شد، معتبرترین دانشگاه خصوصی در مکزیک و آمریکای لاتین است.

این میلیاردر مکزیکی، ریاست این دانشگاه را بر عهده داشته و عضو هیات امنای دانشگاه های AMERICAS، STANFORD BUSINESS SCHOOL، INTEMATIONAL CONSERVATION نیز هست.

ممکن است عجیب به نظر برسد که این هیات مدیره یکی از بزرگترین تولید کنندگان سیمان در جهان، چگونه این همه شغل دارد. اما عجیب تر آن است که لورنزو عضو هیات امنای موزه هنرهای معاصر MONETERRY نیز هست.

وی تاکنون جوایز بسیاری به خاطر مدیریت خوبش دریافت کرده است که خیلی از آنها بسیار معتبر هستند. از جمله جوایز مدیریتی لورنزو، جایزه ERNEST CARBUCKLE AWARD است که در سال ۱۹۹۸ توسط انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه STANFORD BUSINESS SCHOOLبه وی اهدا شد. لورنزو اکنون ۶۰ سال سن دارد، مجرد است و هیچ فرزندی ندارد. به احتمال بسیار قوی مجرد بودنش باعث شده است که وقت بسیاری را برای فعالیت های گسترده اقتصادی و همچنین بر عهده گرفتن میدریت شرکت ها و سازمان های مختلف داشته باشد.

در سال ۲۰۰۳، ثروتی که فوربس در مورد لورنزو اعلام کرد، عددی معادل ۲ میلیارد دلار بود. در سال ۲۰۰۱، یکی از مجلات آمریکایی به نام WALL STREET JOURNAL ، مطلبی را علیه لورنزو چاپ کرد که این مقاله باعث شد از محبوبیت وی در کشورش کاسته شود. این مجله زامبرانو را متهم کرد که با فقیرتر کردن کشور مکزیک، توانسته است CEMEX را ثروتمند کند. لورنزو توانسته است از طریق خرید کارخانه های سیمان در کشورهای دیگر نظیر پورتوریکو، کاستاریکا و همچنین فرانسه CEMEX را گسترش دهد. CEMEX بزرگترین عرضه کننده بتون آماده در جهان است. این شرکت در سال ۱۹۰۶ در مکزیک تاسیس شد. دفتر اصلی آن در مونتری است و فعالیت خود را در کشورهای مختلف جهان توسعه داده است. CEMEX، در ۲۰ کشور آمریکایی، آسیایی، اروپایی، آفریقایی و کشورهای حوزه دریای کارائیب فعالیت دارد. در دهه۱۹۶۰، CEMEX فعالیت خود را با احداث چندین کارخانه در مکزیک گسترده تر کرد و در سال ۱۹۷۶ سهام خود را در بورس مکزیک به عموم عرضه کرد. در همان سال CEMEX بزرگترین تولید کنند سیمان در مکزیک شد.

در سال ۱۹۸۲ فعالیت خود را در بازارهای جهانی تا حد زیادی گسترش داد. به طوری که صادرات خود را به خارج دو برابر کرد. در سال ۱۹۸۷ و ۱۹۸۸CEMEX توانست خود را به یکی از ۱۰ شرکت برتر تولید کنند سیمان در جهان تبدیل کند.

در سال ۱۹۹۲ CEMEX، با خرید دو شرکت اول تولید کننده سیمان در اسپانیا به گسترش خود ادامه داد و با پیش گرفتن همین سیاست در سال ۱۹۹۴، بزرگترین تولید کنند سیمان در ونزوئلا را تحت مالکیت خود در آورد. در همان سال کارخانه هایی را نیز در پاناما و ایالات متحده خریداری کرد.

در سال ۱۹۵۵ در جمهوری دومینیکن کارخانه دیگری به کارهانه‌های قبلی CEMEX افزوده شد و در نهایت در سال ۱۹۹۶ با خرید سهام عمده یک شرکت کلمبیایی، CEMEX به سومین تولید کننده سیمان در جهان تبدیل شد.

CEMEX در مصر، اندونزی، فیلیپین، تایلند و لندن فعالیت گسترده ای دارد. باید منتظر ماند و دید که آیا CEMEX به کارخانه های ایرانی هم نظر دارد یا خیر؟