حجت الاسلام صمدی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه پاکدشت
وقفی بودن زمین های پاکدشت،قفلی که به همت مردم و مسئولین باز می شود
۹۰ درصد زمین ها و املاک پاکدشت به صورت قولنامه ای معامله شده اند و سند اوقافی ندارند ، این خبری است که رییس ادره اوقاف شهرستان پاکدشت به ما می دهد. پرونده اوقافی بودن زمین های پاکدشت سالهاست در کشاکش میان دادگاههای مختلف سنگین و سنگین تر شده اما همچنان بی هیچ نتیجه خاصی دنبال می شود. از یکسو مسئولین سازمان اوقاف و امور خیریه محکم و پابرجا معتقدند پاکدشت وقفی است و حتی وقفنامه معتبر و سند شش دانگ آن را در اختیار دارند و هیچ قاضی و مرجع تقلیدی اجازه خروج آن از وقف را نمی دهد و از طرفی دیگر مسئولین شهرستان خلاف این عقیده را دارند .رییس اداره اوقاف پاکدشت دراین باره می گوید:اگر مردم همان ۲۰ سال پیش قبول می کردند که زمین های پاکدشت وقفی می باشد، و آن زمان که زمین ها ارزش کمی داشت تملک اعیان می گرفتند املاک مال خودشان می شد و تنها اجاره ناچیزی بابت زمین به اوقاف می دادند. اما برخی افراد به خاطر منافع شخصی خودشان مردم را سردرگم کردند و این مشکلات را به وجود آوردند.
صمدی می گوید: بیش از ۲۰ سال است که خواسته اند به مردم بقبولانند پاکدشت وقفی نیست در حالیکه وقف نامه معتبر وجود دارد.وی درباره سابقه این وقف می گوید:در سال ۱۳۲۳ وقف نامه ای از سوی رضا خان تنظیم شد و برطبق آن این منطقه وقف دختران و پسران یتیم و بی بضاعت شد.
صمدی اظهار داشت: این جزو وظایف ذاتی ادارات اوقاف و امور خیریه است که به وقفنامه ها عمل کنند و حتی اگر این وقف متعلق به صدها سال قبل باشد باید مطابق خواسته واقف عمل شود. وی در خصوص موقوفات شهرستان پاکدشت می گوید:طی دو سال اخیر احیای موقوفات روند بسیار خوبی داشته است ،قبلا در آمد موقوفات به دلیل برخی مشکلات بسیار پایین بود .اما هم اکنون با حمایت های مسئولین وضعیت موقوفه متیقن بهتر شده و در آمد حاصل از آنها دهها برابر سال گدشته است. رییس اداره اوقاف از اوقافی شدن ۵۰ ملک ارزنده تجاری در پاکدشت طی ۴ ماهه اخیر خبرداد و گفت: این میزان با آمار ۴ سال قبل برابری می کند.
وی از مشکلات اوقاف پاکدشت سخن می گوید و می افزاید: حدود ۹۰ درصد زمینها و املاک شهرستان سند اوقافی ندارند و به صورت قولنامه ای خرید و فروش شده اند و حل این مشکل همت ویژه همه مسئولین را می طلبد وسازمان اوقاف با وضع قوانین جدید خواستار کمک به مردم است و باید با بیان احکام وقف آن ها را نسبت به آن آگاه کرد. صمدی به فتوای امام خمینی رحمت ا...علیه درباره پاکدشت اشاره می کند و می گوید:وقف به وقفیت باقی است ولو حاکم جائر آن را وقف کرده باشد.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه در خصوص چگونگی حل مشکل و تسهیلاتی که دراین زمینه برای مردم در نظر گرفته شده می گوید:ما نمی خواهیم مشکلی به مشکلات مردم بیافزاییم یا آنها را معطل کنیم وآنها می توانند به صورت اقساطی تملک اعیان بگیرند.
وی افزود: با دادستان شهرستان پاکدشت که عنایت ویژه ای به مبحث وقف دارند صحبت شده و از شهرداری هم خواسته ایم دیگر از طریق قولنامه جواز ساخت صادر نکنند چون این کار غیرقانونی و غیر شرعی است و باید ابتدا از اوقاف استعلام گرفته شود که آیا این ملک دراداره اوقاف سند تنظیم کرده است یا خیر، اطلاع رسانی دراین زمینه به همه نهادها و ادارات صورت گرفته و کسی نمی تواند ادعا کند از وقفی بودن این جا بی اطلاع است. با مجوزی که از اداره اوقاف گرفته می شود اشخاص می توانند تملک اعیان (اجازه احداث اعیانی ) بگیرند و با پرداخت حق و حقوق بابت این احداث اعیانی ، مالک ملک اعیانی بشوند و بابت عرصه و زمین باید سند اجاره تنظیم بشود و آن زمین متعلق به اوقاف و در اجاره شخص باشد که هر سه سال یکبار اجاره ی مختصری فقط بابت زمین پرداخت می کند. اداره اوقاف گامهایی برای کمک به مردم برداشته تا بتوانند براحتی و با پرداخت حداقل پذیره با این اداره سندتنظیم نمایند. طبق یکی از قوانین سازمان اوقاف کسانی که قبل از سال ۱۳۶۳ احداث اعیان نموده اند بدون پرداخت پذیره میتوانند با اداره اوقاف سند اجاره تنظیم نمایند وبعد از سال ۱۳۶۳ تا سال ۱۳۸۲ هرشخصی خرید یا احداث اعیان نموده باشد با پرداخت ۱۰ الی ۳۰ درصد می تواند با اوقاف سند اجاره تنظیم نماید.
انشاءا... که مردم ومسئولین با اداره اوقاف همکاری لازم را انجام بدهند تابا عمل به وقف ،برکات کثیری کل جامعه را فرا بگیرد.
برخی اهم فعالیت های اداره اوقاف پاکدشت ، که از محل های منطبق(در آمد امامزاده ها) هزینه گردیده است:
۱ - برگزاری مراسم به مناسبت رحلت حضرت امام خمینی (ره) واطعام و پذیرایی از زائرین حرم مطهرخصوصا زائرین خراسان جنوبی - ۱۴/ ۳/ ۱۳۸۹ درامامزاده طالب(ع)
۲ - برگزاری مسابقه وصیت نامه سیاسی الهی حضرت امام و توزیع آن در مصلای پاکدشت اهداء جوایز به قید قرعه به ۱۴ نفر.
۳ - برگزاری دعای کمیل به مناسبت شهادت حضرت زینب(س) با مداحی حاج مهدی سماواتی و اطعام و پذیرایی بیش از ۲۰۰۰ نفر از عزاداران در تاریخ ۱۰/ ۴/ ۸۹ در امامزاده طالب(ع) با همکاری جمعی از رزمندگان دفاع مقدس
۴ - برگزاری محفل انس با قرآن به همراه افطاری به ۱۰۰۰ نفر از فقرا و مستنمدان شهرستان با حضور قاریان و گروه تواشیح.کشوری در مورخ ۳/ ۶/ ۸۹ درامامزاده طالب(ع)
۵ - تهیه و توزیع نشریات و کتب قرآنی به تعداد ۲۰۰۰ جلد و توزیع آن در مساجد شهرستان و امامزاده گان و کانونهای مذهبی
۶ - ایجاد بانک اطلاعات قاریان و حافظان قرآن کریم شهرستان
۷ - پیگیری و مذاکره بااشخاص در جهت خرید اراضی و اماکن اطراف بقاع متبرکه جهت توسعه بقاع متبرکه خصوصا امامزاده طالب(ع) و امامزاده طاهر(ع) روستای توچال
۸ - احداث یک واحد در محل بقعه متبرکه امامزاده طالب (ع) و پیگیری احداث یک واحد غسالخانه در بقعه متبرکه امامزاده حمزه رضا(ع) با کمک و مشارکت خیرین و میراث فرهنگی در حسب رفاه حال مردم منطقه
۹ - حمایت ا زکانونهای قرآنی شهرستان با اعطای کتب مختلف و نفیس دینی و فرهنگی و قرآنی از جمله نشریه وزین بشیر
۱۰ - گرامیداشت هفته وقف با اجرای برنامه های فرهنگی مختلف در جهت اشاعه فرهنگ غنی وقف و آشنایی هرچه بهتر مردم با فرهنگ وقف
۱۱ - برگزاری کلاس های آموزش واردوهای آمادگی ویژه قاریان و فراگیران قرآنی
۱۲ - همایش تجلیل از خادمین محققین ، نویسندگان و حافظان و مترجمان قرآن کریم
۱۳ - بهسازی و محوطه سازی بقعه متبرکه امامزاده طالب(ع) روستای خسرو و با همکاری شهرداری محترم شریف آباد و تسطیح محوطه بقعه.
۱۴ - پیگیری در جهت اجرای بهسازی قبور شهدای گرانقدر شهرستان مدفون در محوطه بقاع متبرکه با همکاری بنیاد شهید شهرستان پاکدشت.
ارسال نظر