رمز ماندگاری در بازار عراق، تنوع و کیفیت محصول است

شناسایی بازارهای هدف برای توسعه صادرات از مقوله های مهم یک تجارت خارجی موفق است. در همین راستا واحد تولیدی ریحان تگرگ با برند (پام) موفق شده در سال های اخیر به این مهم دست یابد و یکی از مهم ترین و بکرترین بازارهای منطقه را با مدیریت موفق پیمان نورایی، مسوول صادرات خود به دست آورد. وی فعالیت تجاری خود را از سال ۸۲ آغاز کرد و در سال ۸۳ به عنوان صادر کننده نمونه انتخاب شد. مدیر صادرات شرکت ریحان تگرگ در معرفی این واحد تولیدی می گوید: شرکت ریحان تگرگ با مساحتی در حدود ۳ هزار متر مربع و با زیر بنای ۶ هزار متر مربع در استان اصفهان قرار دارد.

شرکت پام، تولید کننده بیش از ۳۰ نوع بستنی است.

این شرکت تولیدکننده بیش از ۳۰ نوع بستنی شامل: بستنی مینی سالاد، دوقلو، کبابی یا لقمه ای، هندوانه ای، ماشینی، توپی، مجلسی، لیوانی، یک لیتری، خانواده، پامپیلار میوه ای، میوه ای فالوده ای، پروانه ای، چوبی خلال دار، کاجی، موزی و ... می باشد که از لحاظ تنوع و کیفیت محصول توانسته است از ۳ سال پیش تا کنون بازار های عراق را در اختیار بگیرد. وی افزود: محصولات این شرکت هم اکنون با برند (پام) در عراق شناخته شده است و ما توانسته ایم با توجه به رمز ماندگاری در عراق که همانا توجه به کیفیت و تنوع محصول است هر سال نسبت به سال گذشته محصولات خود را ارتقاء دهیم و همین امر باعث افزایش صادرات ما به این کشور شده است. پیمان نورایی در خصوص تامین مواد اولیه این محصول گفت: مهم ترین مواد اولیه محصولات (پام) شیر است که از گاوداری های صنعتی استان اصفهان تهیه شده و بقیه مواد افزودنی نیز از خارج وارد می شود.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد صادرات خود را از طریق بازارچه مرزی پرویزخان انجام می دهیم، خاطر نشان کرد: صادرات ما از مرز باشماق هم صورت می گیرد که البته این امر در مقایسه با صادرات بازارچه پرویزخان قابل ملاحظه نیست.

نورایی در ادامه افزود: شرکت ریحان تگرگ علاوه بر صادرات بستنی در زمینه صادرات کشمش، مربا، شیشه جار و صدور پیمان ارضی هم فعالیت دارد. وی گفت: این شرکت برای شرکت هایی که در زمینه صادرات و واردات فعالیت می کنند، پیمان ارزی صادر می کند.

رضایت مصرف کنندگان عراقی، گواه موفقیت و کیفیت بالای محصولات ماست

مدیر صادرات شرکت پام، بازار محصولات این شرکت را منطقه کردنشین عراق و شهرهای سلیمانیه، اربیل، دیاله و دهوک معرفی کرد و گفت: مردم کردنشین اقلیم کردستان به دلیل کیفیت بالای این محصول، بیشترین مصرف کننده بستنی پام هستند و این امر تنها ادعای ما نیست بلکه رضایت مصرف کنندگان عراقی گواه موفقیت و کیفیت بالای محصولات ماست. وی در ادامه به مشکلات تجارت، به خصوص مشکلات صادر کنندگان این محصول اشاره کرد وگفت: متأسفانه بعضی از همکاران ما با کیفیت پایین تولید و صادر می کنند و واحدهای نظارتی مثل اداره استاندارد هم با آنها برخورد قانونی چندانی ندارند و همین امر باعث می شود جنس های ایرانی در عراق خوش ندرخشد و در مقابل کشورهای دیگر به راحتی بتوانند با تولید محصولات با کیفیت، بازار عراق را در دست بگیرند.

کشورهای ترکیه، سوریه و اردن بزرگترین رقبای بستنی پام در عراق هستند

پیمان نورایی رقبای خود را در عراق کشورهای ترکیه، سوریه و اردن دانست و گفت: محصولات ترکیه به لحاظ بسته بندی، نوع جنس و بعضی از ویژگی های دیگر با محصولات ما بسیار متفاوت است که همین امر در افزایش قیمت محصولات آنها مؤثر بوده است، در مقابل محصولات کشورهای سوریه و اردن در مقایسه با محصولات ما از کیفیت و قیمت پایین تری برخوردارند.

وی از دیگر مشکلات تجار را مشکل تردد به عراق دانست وگفت: برای ورود به عراق مشکلات فراوانی داریم و اگر بخواهیم به کردستان برویم باید حداقل تا باشماق برویم و از آنجا وارد خاک کردستان عراق شویم. برای رفتن به بغداد هم باید ویزا بگیریم که آن هم مراحل اداری سخت و دست و پاگیری دارد. تأخیر در صدور مجوز تردد توسط طرف عراقی از دیگر مشکلاتی بود که نورایی به آن اشاره کرد و گفت: محصولی مثل بستنی برای ورود به خاک عراق باید حداقل ۴ روز در سردخانه یا ماشین مخصوص حمل بستنی در مرز بماند تا مجوز ورودش صادر شود که این امر نه تنها هزینه‌ها را بالا می برد بلکه از کیفیت محصول نیز می کاهد. وی در خاتمه از مسوولین استان خواست بیشتر به فکر واحدهای تولیدی باشند و در راستای هدفمند کردن یارانه ها مسوولین با اقدامات حمایتی خود، واحدهای تولیدی را تقویت کنند. بر روند صادرات محصولات تاثیر خواهد گذاشت،در واقع با اقدامات حمایتی خود کاری کنند که این واحدها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند تا قیمت هایشان رقابتی شود نه اینکه قیمتشان بالا برود و نتوانند با کشورهای دیگر رقابت کنند.