شهردار کرمانشاه:
بیش از۷۰ درصد موفقیت شهرداری کرمانشاه مدیون تلاش مطبوعات است
برای ایجاد پیشرفت دریک جامعه ابتدا مردم باید مفهوم توسعه و پیشرفت را بشناسند و اطلاعات و اندیشه های جدید را به دست آورند. آن ها باید لزوم تغییرات را درک کنند و در مورد راههای مختلف ایجاد تغییرات اطلاعات لازم را داشته باشند. اهمیت رسانه های همگانی در این تحول و دگرگونی به حدی است که این وسایل پشتوانه و زیر بنای تغییرات اجتماعی در توسعه ملی به شمار می روند و میتوانند با استفاده از شیوه های مناسب، نیازهای عمومی را با امکانات ملی در کشور هماهنگ کنند. یکی از این گزینه ها رابطه رسانه ها با رشد تولیدی و اقتصادی جامعه است.در امر تولید، رسانه ها می توانند سهم بخش های مهم تولید (صنعت،کشاورزی،خدمات)و تاثیر هر کدام بر روند توسعه را به جامعه نشان دهند تا عوامل تولید به نسبت صحیحی در این بخش ها توزیع شودو بهترین استفاده ممکن از آن ها به عمل آید. همچنین برای تربیت انسان و پیشبرد جامعه و رسیدن به توسعه، شناخت نیازمندی های مردم، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. این نیازمندی ها تنها نیازهای مادی برای زندگی نیست، بلکه سایر نیازها را که به ارتقاء سطح زندگی و فرهنگ افراد مربوط می شود نیز در بر می گیرد.
به همین منظور خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد گفتگویی را با مهندس منوچهر فخری، شهردار کرمانشاه ترتیب داده است تا از منظر ایشان نقش رسانه ها را در ارتقاء سطح زندگی و فرهنگ مردم جویا شود. آنچه می خوانید شمه ای از این گفتگو است.
جناب شهردار نظرتان راجع به صنعت تبلیغات و اطلاع رسانی چیست؟ آیا سیر صعودی این امر را در استان احساس کرده اید؟
یکی از مباحث مهمی که جوامع مترقی باید به آن با توجه کنند بحث تبلیغات است چرا که در دنیای امروز تبلیغات به صورت یک صنعت مطرح است و این صنعت آنقدر موثر است که می تواند کامل کننده صنایع دیگر باشد. مثلا در بحث تجارت مهم ترین رکن، تبلیغات است تا آنجایی که اگر کالایی تولید شود ولی مسایل تبلیغاتی برای آن برنامه ریزی نشود، مطمئناً آن کالا در فروش موفق نخواهد بود. در جوامع کنونی ما شاهد تبلیغات حرفه ای هستیم که می تواند یخچال را در آلاسکا و بخاری را در عربستان به فروش برساند. و اینجاست که تبلیغات قوی می تواند موثر واقع شود و در افکار عمومی اثر بگذارد. البته اطلاع رسانی هم باید شرایط خاص خودش را داشته باشد اول اینکه باید حتما صداقت در اطلاع رسانی لحاظ شود و از طرفی راجع به آن کالا یا محصول به مردم آگاهی داده شود تا بتواند قدرت انتخاب را به مردم بدهد نه اینکه این قدرت را از آنها سلب کند. متاسفانه تبلیغات در استان ما هنوز هدفمند نشده و باید در جهت رسیدن به وضعیت آرمانی پروسه زمانی زیادی را طی کنیم.
حرفه ای بودن یک خبرنگار یا کسی که می خواهد تبلیغات را انجام دهد تا چه اندازه می تواند در موفقیت و انعکاس مطلوب اخبار و تبلیغ کالا موثر باشد؟
البته ابتدا باید یک تمایز بین خبرنگار و کسی که می خواهد کالایی را تبلیغ کند قایل شویم چون این موضوع دو مقوله جدا از هم هستند. یکی از مهم ترین بحث هایی که باید در تبلیغات و خبر به آن توجه کرد، آگاهی و دانش است.
یک خبرنگار و یک مبلغ خوب باید آگاهی و دانش لازم برای کاری که می خواهند انجام دهند داشته باشند. نقش دانش آنقدر مهم است که هم اکنون در بسیاری از دانشگاه های جهان، این رشته ها را تدریس می کنند زیرا این مباحث هم اکنون از شکل سنتی خود برگشته و به یک کار تخصصی تبدیل شده اند.
به نظر من یک خبرنگار باید بینش خاصی نسبت به جامعه داشته باشد و اجتماعش را بشناسد. دانش یک خبرنگار تلفیقی از دانش های دیگر از جمله روانشناسی، جامعه شناسی، علوم اجتماعی و حتی ریاضی است در واقع هر چقدر که یک خبرنگار اطلاعات جامعی داشته باشد موفقیت او در شناخت جامعه اش بیشتر است.
نظرتان راجع به حرفه ای بودن کسی که می خواهد کارهای تبلیغاتی انجام دهد چیست؟
کسی که می خواهد کار تبلیغاتی را بصورت حرفه ای دنبال کند باید بداند که چه چیزی را تبلیغ کند، برای چه کسی و شرایط زمانی و مکانی جامعه اش را نیز بشناسد. او باید بداند که تبلیغ یعنی چه و چه مزایایی دارد، چرا که اگر بدون شناخت و آگاهی کافی کار تبلیغاتی انجام دهد نه تنها به نتیجه مطلوب نمی رسد بلکه ممکن است تبلیغ اش به ضد تبلیغ تبدیل شود.
بنابراین یک مبلغ باید دانش کافی داشته باشد و شرایط محیطیفاش را بشناسد.
مشکلات و محدودیت های تبلیغات را در حوزه کاری خود چگونه ارزیابی می کنید؟
یکی از مشکلات و محدودیت های شهرداری بحث بودجه و اعتباراتی است که در این رابطه هزینه می شود. معتقدم اگر ما بخواهیم کالا یا خدماتی را تبلیغ کنیم باید بیش از هزینهای که برای خود کالا در نظر می گیریم، برای تبلیغاش نیز هزینه کنیم تا بتوانیم نتیجه بگیریم. متاسفانه در جامعه ما به تبلیغات به عنوان سرمایه گذاری نگاه نمی کنند در صورتی که بدون تبلیغات نمی توان به نتیجه مطلوب رسید. در تبلیغات محدودیت هایی وجود دارد مثلا برای معرفی یک کالا باید شرایط خاص آن را در نظر گرفته، مخاطباش را بشناسیم و اینکه این کالا برای چه کسی و کدام جامعه است.
نقش رسانه ها را در انعکاس برنامه های شهرداری بخصوص برنامه های ۶ ماهه نخست سال جاری چگونه می بینید؟
یکی از مواردی که من همیشه در جلسات متعدد شهرداری مطرح کرده ام و به آن اعتقاد دارم این است که بیش از ۷۰درصد فعالیت های شهرداری مدیون مطبوعات و همکاران خبری ما بوده است که در این زمینه تلاش و کوشش همه جانبه ای داشته اند. به ویژه اینکه تعدادی از این عزیزان به عنوان یک مشاور خوب در امور شهرداری با ما همکاری داشته اندو این امر بدلیل اشراف و شناختی است که آنها نسبت به جامعه دارند و می توانند مسایل و مشکلات شهروندان را به ما انتقال دهند. در واقع تعامل بین شهرداری و مردم مدیون این قشر است که توانسته اند در فعالیت های شهرداری تاثیرات مثبتی بگذارند و جا دارد از همه دوستان مطبوعاتی به دلیل انجام این رسالت بزرگ تشکر و قدردانی نمایم.
وسخن آخر؟
من از شما و همه همکاران مطبوعاتی تان که تلاش میکنید با اطلاع رسانی درست و به موقع، شهرداری را در انجام وظایف اش یاری کنید کمال تشکر و قدردانی را دارم.
ارسال نظر