فولادخوزستان به روایت آمار
موفقیت همزمان در تولید و توسعه
برخورداری از سرمایه های انسانی متعهد و مجرب ، استقرار نظام های نوین مدیریتی و بهره گیری از تمامی پتانسیل های موجود همگی در تحقق اهداف استراتژیک شرکت نقشی تعیین کننده داشته است .
درخشش همزمان در دو محور تولید وتوسعه
شرکت فولاد خوزستان ضمن اینکه ، طرح های توسعه خود را در راستای برنامه های توسعه فولاد کشور با جدیت دنبال می نماید ، بطور همزمان اهداف تولید را محقق ساخته است ، طی سال گذشته با وجود بحران جهانی اقتصاد و رکود شدید حاکم بر بازار فولاد ، این شرکت توانست با مدیریت صحیح بر منابع و پاره ای محدودیت های بیرونی رشدی معادل 9 درصد نسبت به تولید سال قبل را تجربه و با تولید بیش از دو میلیون و 565 هزار تن فولاد رکورد جدیدی در کارنامه درخشان خود به یادگار ثبت نماید .
این مقدار تولید بیش از ۲۴ درصد از کل شمش فولادی تولید شده درفولاد سازهای حوزه ایمیدرو طی سال ۱۳۸۸ بوده است .
تولید درسال ۱۳۸۹
شرکت فولادخوزستان در شش ماه نخست سال جاری با تولید یک میلیون و 400 هزار تن شمش فولاد ، رشدکم نظیر 14 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل محقق نموده است ، لازم به ذکر است این شرکت موفق گردیده در همین مدت مقدار 2 میلیون و 60 هزار تن گندله و 1 میلیون و 500 هزار تن اسفنجی را تولید نماید و امید است با ادامه این روند برنامه مصوب سال جاری محقق گردد .
تبدیل تهدید به فرصت
شرکت فولادخوزستان طی شش ماه اول امسال ضمن تحقق ۱۰۳ درصد برنامه مصوب تولید ، توانست محدودیت های اعمال شده برق را در ماههای گرم به فرصت انجام تعمیرات اساسی در واحدهای کارخانه تبدیل نماید. انجام تعمیرات اساسی و بازسازی کامل ماشین ریخته گری بلوم در واحد فولادسازی برای اولین بار توسط کارشناسان و متخصصین این شرکت و با بهره گیری ازقابلیتهای شش شرکت فنی و مهندسی داخلی طی ۱۰۰ روز کاری ، مجموعا معادل ۵۵۰ هزار نفرساعت کار تعمیراتی مشتمل بر فعالیت های طراحی و ساخت بخشهای اساسی و همچنین دمونتاژ تعمیرات و نصب و راه اندازی دیگر بخش ها با موفقیت کامل انجام شده است . تکمیل پروژه های زیست محیطی و بهینه سازی مانند جمع آوری غبارکوره های یک ، دو ، پنچ و شش از دیگر فعالیتهایی است که در فصل گرما و با در نظر گرفتن شرایط محدودیت ها انجام شده است . انجام تعمیرات اساسی در کارخانجات تولید آهن اسفنجی با بیش از ۴۰۰ هزار نفر ساعت کار تعمیراتی مجموعاً در ۷۵ روز گرم تابستانی صورت گرفت که بخشی از این زمان مصادف با ایام ماه مبارک رمضان بوده است .
شرکت فولاد خوزستان و بومی سازی فناوری فولاد
شرکت فولاد خوزستان از پیشگامان بومی سازی فن آوری فولاد در کشور است . بر اساس استراتژی توسعه درونزا و خودکفایی در زمینه فن آوری های صنعت فولاد ، تاکنون گامهای اساسی بدین شرح در این شرکت برداشته شده است:
در فرایند فولاد سازی ، طراحی ساخت و نصب کوره های پاتیلی ، طراحی و ساخت قطعات کوره های قوس الکتریکی ، همکاری و مشارکت با بخش خصوصی جهت ساخت الکترود گرافیتی ، بدنه و درپوش کوره های قوس الکتریکی ، گیربکس ترانسفرکار ، لدل تارد ، کولینگ پانل کوره ها ، قالب خط ریخته گری اسلب ، تاندیش بلوم و ساخت تجهیزات و قطعات اساسی در ماشین ریخته گری بلوم مانند محور های اصلی مسیر تخلیه ، کولینگ چمبر، سازه های فلزی و میزهای انتقال شمش و خطوط هیدرولیک .
در فرایند احیاء مستقیم ، طراحی ، ساخت ، نصب و راه اندازی بزرگترین کارخانه تولید آهن اسفنجی کشور با استفاده از فن آوری بومی شده احیا مستقیم ، تولید کاتالیستهای احیاء در مقیاس آزمایشگاهی و همچنین مهندسی معکوس و ساخت کمپرسورهای احیا ء ، تیوب باندل های واحد احیاء ، اسلاید گیت احیا ، کوره گاز خنثی.
در فرایند گندله سازی ، انجام مهندسی معکوس جهت طراحی و ساخت تجهیزاتی مانند پالت ماشین و پروانه فن پروسس گندله سازی ، و بسیاری قطعات و تجهیزات مهم و با ارزش دیگر توسط مشاورین و سازندگان داخلی.
اینها همگی بخشی از اقدامات این شرکت در جهت خودکفایی صنعتی و داخلی سازی کاهش نیاز به واردات و تامین در داخل کشور می باشد .
افتخارات و پیشرفتهای نرم افزاری
پیشرو بودن در استقرار نظام های نوین مدیریتی و بکار گیری ابزارها و تکنیکهای مربوطه یکی دیگر از نقاط قوت شرکت فولاد خوزستان است.
این شرکت از پیشرو ترین بنگاههای اقتصادی بوده که طی دو دهه گذشته زمینه استقرار نظامهای مشارکتی و فعالیتهای بهبود مستمر را در فرآیند های تولید فراهم نموده وبطور همزمان موفق شده است ازطریق اجرای دوره های آموزشی در دیگر شرکتهای داخلی خصوصاً فولاد سازهای بزرگ ، سهم بسزایی در اشاعه و توسعه این دانش در داخل کشور ایفا نماید.
عکس : محمد نمایشی
کسب گواهینامه نظام های مدیریت کیفیت ISO ۹۰۰۱:۲۰۰۸،نظام مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ایOHSAS ۱۸۰۰۱:۲۰۰۷ ، نظام مدیریت زیست محیطی ISO ۱۴۰۰۱ :۲۰۰۴ ، استقرار نظام مدیریت امنیت اطلاعات ISO ۲۷۰۰۱ : ۲۰۰۵ و کسب گواهی نامه نظام مدیریت آموزش ISO ۱۰۰۱۵ : ۱۹۹۹ و اولین فولاد ساز بزرگ دریافت کننده گواهینامه رعایت حقوق مصرف کنندگان برای سومین سال متوالی نشانگرنتایج درخشان اقدامات و تلاش های صورت گرفته دراین زمینه است .
فولاد خوزستان با برنامه ریزی های لازم جهت حرکت در مسیر تعالی سازمانی و با پشتوانه پتانسیل ها ی فنی و مدیریتی ، موفق به کسب نتایج بسیار ارزشمند گردیده و در سال 88 برای اولین بار موفق به دریافت تندیس بلورین جایزه ملی بهره وری و تعالی سازمانی گردید ، همچنین در اقدامی دیگر و طی حضور در فرایند جایزه ملی بهره وری و تعالی منابع انسانی موفق به دریافت تقدیرنامه چهار ستاره بعنوان یکی دیگر از افتخارات این شرکت شد .
نگاه به کیفیت و ارزش افزوده درشرکت فولادخوزستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است . با توجه به شرایط جدید و اجرای طرح تحول اقتصادی جهت حفظ و ارتقاء حاشیه سود عملیاتی جهت گیری توسعه به سمت توانمندسازی در تولید فولادهای تمیز و دارای ارزش افزوده بالا می باشد .
تحقیقات زیربنای توسعه در شرکت فولادخوزستان
شرکت فولادخوزستان در راستای راهبرد توسعه ، پژوهش و تحقیقات کاربردی با استفاده از پتانسیل های موجود در مراکز علمی ، پژوهشی و دانشگاهی معتبر کشور زمینه های لازم را جهت مشارکت این مراکز با متخصصین صنعت فولاد در زمینه تحقیقات کاربردی فراهم نموده است .
طی سالهای اخیر در ارزیابی های انجام شده، این شرکت افتخارات زیادی را کسب نموده است ،دریافت تقدیر نامه بعنوان شرکت برتر در زمینه رشد همکاری تحقیقاتی با بخش خصوصی ، کسب عنوان شرکت برتر تحقیقاتی در ارتباط با دانشگاهها و مراکز پژوهشی، دریافت لوح تقدیر با عنوان واحد پژوهشی برتر در زمینه بومی سازی تکنولوژی مصادیقی از افتخارات تحقیقاتی فولاد خوزستان می باشند.
پروژه های تحقیقاتی زیست محیطی با هدف انطباق شاخصها با استاندارد ها و مقررات موجود ، مطالعات پژوهشی در زمینه منابع انسانی و آثار کاربردی در بهره وری منابع ، بررسی های لازم در زمینه سیستم ها و روشهای حسابداری ، مدیریت مالی و اقتصادی از دیگر اقدامات شرکت در این حوزه می باشد.
بر اساس فرایند مدیریت تغییر و بهبود (Change management ) و همچنین ارزیابی های دوره ای زمینه های لازم جهت تحقیقات و انجام پژوهش مشخص شده و سالیانه دهها طرح و پروژه تعریف و پس از انجام مراحل اولیه ، بررسی کارشناسی و تصویب در کمیته عالی تحقیقات نسبت به اجرای طرح ها اقدام صورت می گیرد .
نگرش شرکت فولادخوزستان به اصلاح الگوی مصرف و طرح هدفمندی یارانه ها
این شرکت در راستای بهینه سازی روشها و فرایندهای کاری اقدامات موثری را خصوصاً طی چند سال گذشته انجام داده است .
تدوین برنامه های عملیاتی و شاخصهای کلیدی عملکرد جهت پایش میزان تحقق اهداف ، نقش کلیدی در جهت مدیریت فرایندها ایفا نموده و روند صعودی میزان تولید و بهبود شاخص های عملیاتی مبین این واقعیت می باشد.
در همین راستا و با عنایت به رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال گذشته مبنی بر توجه ویژه به الگوی مصرف و بهینه نمودن نرخ مصارف در تمامی زمینه ها ، این شرکت نیز در ادامه فعالیت های قبلی و با سازماندهی مجدد کارگروه ها بطور نظام مند اقدامات موثری را در جهت کاهش بهای تمام شده محصول انجام داده است .
این کارگروه ها ضمن تمرکز بر ارائه راهکارهایی جهت بهینه سازی نرخ مصارف و استفاده از روشهای جدید در فرآیندهای تولیدی نقش اساسی در کاهش 19 درصدی بهای تمام شده محصولات سال 88 نسبت به سال 87 ایفا نموده اند.
استفاده از ظرفیت های ایجاد شده و افزایش تولید از راهکارهای اساسی این شرکت جهت اصلاح الگوی مصرف میباشد، افزایش راندمان تولید و بکارگیری تجهیزات در سطح ظرفیت های اسمی نقش موثری در بهینه سازی نرخ مصارف ایفا می نماید ، روند صعودی تولید و نتایج حاصله طی سالهای اخیر نشان از توجه ویژه مدیریت شرکت فولاد خوزستان به این موضوع دارد .
متوقف نمودن واحدهای با مصرف بالا و بهره وری پایین و جایگزینی آن با تکنولوژی های جدید و استفاده از واحد های با راندمان بالا دیگر استراتژی حاکم بر توسعه و ارتقاء بهرهوری در این شرکت می باشد.
با توجه به قریب الوقوع بودن اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها لازم است کلیه بنگاه های اقتصادی خصوصاً شرکتهای تولیدی برنامه های مدونی به جهت بهینه سازی مصارف انرژی و درصورت نیاز به روز رسانی تکنولوژی های خود داشته باشند ، فولادخوزستان نیز در راستای به روزرسانی فرایندها و تکنولوژیها ی خود برنامه های کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدتی را در دست اجرا دارد .
بخش عمده تحول و تغییرات نیاز به سرمایه گذاری های کلان دارد ، البته با توجه به مطالعات و بررسی های کارشناسی و اقداماتی که در ستاد تحول صنایع و معادن و طرح های آن پیش بینی شده انتظار می رود تا با تدبیر و مراقبت بتوان گام های اساسی در راستای شکوفایی صنعتی و اقتصادی کشور برداشت.
آنچه که نباید از نظر دور بماند نقش کلیدی تمامی کارکنان صدیق و جهادگران عرصه صنعت می باشد که با وجود تمامی محدودیت ها و مشکلات محیطی همچنان ضمن حفظ استانداردهای لازم جهت انجام فعالیتها ،با همت ، تلاش و سختکوشی مضاعف ، همواره در جهت تحقق اهداف سازمانی و رشد و شکوفایی اقتصادی کشور گام برمی دارند به امید موفقیت روزافزون تمامی صنعت گران صدیق و پرتلاش انشاا... .
عبدالمجید شریفی
مدیر عامل
ارسال نظر