صنعت برق از اول انقلاب رشد متوسط 9 درصد داشته است

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: صنعت برق کشور از ابتدای پیروزی انقلاب رشد متوسط ۹ درصدی را داشته و براساس آمارها در ۲۷ سال گذشته جمعیت دو برابر اما مصرف برق ۱۰ برابر شده است. حسن غفوری فرد در دومین کنفرانس نیروگاههای برق افزود: نیاز برق کشور در سال ۱۳۹۲ بالغ بر ۶۰ هزار مگاوات خواهد بود که دستیابی به این میزان تولید برق جزء با مشارکت بخش خصوصی امکان پذیر نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری بودجه عمرانی کشور ۱۵ هزار میلیارد تومان بوده است، ادامه داد: این درحالی است که برای توسعه صنعت برق سالانه حدود شش هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید مورد نیاز است که تامین آن برای وزات نیرو ممکن نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه در سال ۸۴ تلفات برق ۱۹ درصد رشد داشته است، گفت: براساس مصوبه مجلس وزارت نیرو موظف است تا سالانه یک درصد تلفات برق را کاهش دهد.

غفوری فرد با بیان اینکه در سال جاری ۱۹۰ هزار کیلووات ساعت انرژی برق خریداری شده است، گفت: با کاهش تلفات انرژی می توان صرفه جویی زیادی را در این صنعت شاهد بود.

وی با بیان اینکه هزینه سالانه تلفات انرژی در توزیع برابر ۲۳ هزار میلیارد ریال است، اظهار داشت: این درحالی است که تنها تخصیص بیش از ۱۳ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی به ارزش ۱۳ هزار میلیارد ریال امکان پذیر است.

عضو هیات رییسه مجلس گفت: در کشور روزانه حدود ۵/۶ میلیون بشکه نفت و معادل گاز تولید می شود که چهار میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه آن نفت و ۲ میلیون بشکه هم گاز است.

غفوری فرد تصریح کرد: در زمان حاضر با فروش تنها ۲ میلیون بشکه از این محصول مملکت اداره می شود ولی متاسفانه ۵/۴ میلیون بشکه از تولید را در داخل مصرف می کنیم.

وی با بیان اینکه مصرف گاز کشور بیش از مصرف گاز کل اروپا است، گفت: روزانه بیش از ۵۰۰ میلیوت مترمکعب گاز در کشور مصرف می شود که اگر این روند ادامه یابد در چند سال آینده به وارد کننده انرژی تبدیل خواهیم شد.

نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: برای امکان سرمایه گذاری شش هزار میلیارد تومان در صنعت برق، مجلس قوانین مربوط به اصل ۴۴ قانون اساسی را برای رفع موانع به تصویب رساند و در زمان حاضر زمینه سرمایه گذاری بخش خصوصی مهیا است.

غفوری فرد ایجاد امنیت اقتصادی، پرداخت به موقع مطالبات، برقراری جریمه تاخیر، پرداخت وام بانکی مورد نیاز طرح، خرید تضمینی برق، قبول طرح به عنوان وثیقه و تنظیم مقررات بازار را از موارد و راهکارهای مورد نیاز برای جلب بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این صنعت برشمرد.