در همایش ملی بررسی برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد
برنامه پنجم توسعه زیر ذره بین بهارستانی ها
جبار کوچکینژاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در راستای بررسی برنامه پنجم توسعه در مجلس گفت:
جبار کوچکینژاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در راستای بررسی برنامه پنجم توسعه در مجلس گفت:
در حال حاضر که برنامه پنجم توسعه به صورت غیررسمی به کمیسیونها ابلاغ شده و در همین مدت هم کمیسیون برنامه و بودجه با حضور بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران و مسئولان سازمان مدیریت و برنامهریزی به بررسی آن پرداختهاند.
وی افزود: آنچه از مفاد برنامه پنجم برمیآید به نظر میرسد این برنامه در برخی بخشها بلند پروازانه بود و گاهی هم دیده میشود که اهداف طراحی شده در طول ۵ سال قابلیت اجرا ندارد .از سوی دیگر در برخی مفاد برنامه چهارم با ارائه آمار و ارقام اهداف طراحی شده بود که در برخی بخشهای برنامه پنجم این امر دیده نمیشود.
کوچکینژاد تصریح کرد: در بحث آموزش و پرورش به عنوان یک دستگاه حساس در برنامه پنجم توجه خاصی نشده است و مسائلی مانند منابع مالی آموزشی، پژوهشی و تغییرات بنیادی به طور جامع در این برنامه به آن پرداخته نشده است و به عبارتی نوع نگاه به این مسئله در برنامه پنجم توسعه، عمقی و جامع نیست.
بنابر گفته این نماینده مجلس در فرصت مورد نظر کمیسیونها باید بررسی کاملی روی برنامه پنجم داشته باشند و نقاط ضعف آنرا شناسایی و برطرف کنند.
کوچکینژاد اظهار داشت: امید میرود بعد از بررسی برنامه در کمیسیونها، کمیسیون تلفیق با توجه به تجربیات به دست آمده از برنامه چهارم در زمینه منابع مالی محدود و مشکلات خاص موجود برنامه پنجم را به گونهای هدایت کند که در راستای اهداف افق ۱۴۰۴ و منابع مالی موجود باشد.
تبدیل برنامه پنجم به یک برنامه عملیاتی با کارآیی بالا
فرهاد دلقپوش عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در راستای بررسی برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: ابعاد مختلف برنامه پنجم توسعه د رحال حاضر در کمیسیونهای مختلف در حال بررسی است و چند جلسه در مورد مباحث اقتصادی این برنامه در کمیسیون اقتصادی برگزار شده است.
وی افزود: میبایست به سمتی حرکت کرد که برنامه پنجم توسعه با نگرش نسبت به برنامه چهارم توسعه و سایر برنامههای گذشته نقاط مثبت و منفی در نظر گرفته شود ضمن اینکه اهداف این برنامه همراستا با اهداف افق 20 ساله کشور و نیازهای ضروری کشور باشد.
دلقپوش اظهار داشت: با در نظر گرفتن آنچه یاد شد میتوان برنامه پنجم توسعه را به یک برنامه عملیاتی با کارایی بالا تبدیل کرد که آن هم نیازمند یک بررسی دقیق در تمام کمیسیونها دارد.
وی تصریح کرد: امید میرود بعد از بررسی برنامه پنجم توسعه در کمیسیونها و ارائه آن در صحن مجلس با کمک پیشنهادات سازنده نمایندگان مجلس این برنامه به کاملترین وجه ممکن به تصویب برسد و به امید خدا برای اجرا در اختیار دولت قرار گیرد.
نقاط ضعف زودتر برطرف شود
حسن خستهبند عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: مجموعه برنامه پنجم توسعه که به مجلس ارائه شده است به طور کلی دارای نقاط ضعف و نقاط مثبتی است و هماکنون در کمیسیونهای مربوطه در دست بررسی است.
به گفته وی آنچه مسلم است زحمت بسیاری توسط متولیان و دستاندرکاران برای تدوین این برنامه کشیده شده است و این برنامه ماحصل یک همکاری بزرگ است.
خستهبند تصریح کرد: برنامه پنجم توسعه برنامه خوبی است و علیرغم نواقصی که دارد امیدواریم که این برنامه و نواقص آن در کمیسیونها بررسی شود و با بهرهگیری از تجارب اساتید و کارشناسان این نقاط ضعف برطرف شده و گامهای نهایی برای تصویب این برنامه برداشته شود.
الحاق بخشی از برنامه چهارم به برنامه پنجم در بخش کشاورزی
نایب رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: با توجه به اهیمت بخش کشاورزی و نظر رهبری مبنی بر توسعه بخش کشاورزی و جلوگیری از هدررفت آب انتظار می رفت برنامه پنجم توسعه نگاه جدی و دقیق تری به بخش کشاورزی و تدوین جزییات داشته باشد.
کاظم فرهمند افزود: رییس جمهور پیش از این از توسعه اراضی زیرپوشش آبیاری تحت فشار در طول برنامه پنجم توسعه خبر داده بود و انتظار می رفت برنامه پنجم توسعه بر اساس اصول یادشده تدوین شده باشد.
وی خاطرنشان کرد: بررسیهای به عمل آمده در کمیسیون کشاورزی با توجه به قانون هدفمند کردن یارانه ها نشان می دهد بخشهای متعددی از برنامه چهارم توسعه که بخش کشاورزی نتوانسته در آن به تحقق کامل برسد باید به برنامه پنجم ملحق شود.
فرهمند تصریح کرد: متن فعلی لایحه برنامه پنجم نمی تواند جوابگوی اجرای برنامه های آبیاری تحت فشار، شکل بازار، اصلاح سوخت در بخش کشاورزی و هدفمند کردن حاملهای انرژی باشد.
نماینده بافق و مهریز در مجلس یادآور شد: برنامه پنجم توسعه توجهی به افزایش قیمت تمام شده در محصولات کشاورزی و هدفمند کردن یارانه ها نداشته و به نظر می رسد برای اجرا نیاز به جزییات مدون و دقیق تری دارد.
وی تاکید کرد: در طول دو هفته گذشته کمیسیون جلسات متعددی برای بررسی این برنامه داشته و سعی کرده است با دعوت از کارشناسان حوزه های مختلف نسبت به تدوین برنامه ای جامع و تخصصی اقدام کند.
فرهمند پیش بینی کرد بررسی برنامه پنجم توسعه در بخش کشاورزی تا دو هفته آینده در کمیسیون به اتمام برسد و برای تصویب جزییات در صحن علنی مجلس آماده شود.
نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: تجارب برنامه های گذشته نشان می دهد مادامیکه وضعیت بازار، عرضه و تقاضا، قیمتگذاری و سیاستگذاریهای کلان تعریف مجدد نشده و اصلاح نشود، بخش کشاورزی همواره با مشکل روبرو خواهد شد.
وی افزود: افزایش قیمت محصولات کشاورزی و نوسان غیرقابل پیش بینی قیمتها که هرساله مواردی از آن تجربه شده است، نشان می دهد نظام قمیتگذاری در کشور نیاز به اصلاح دارد و باید با تدابیر دستگاههای متولی و تولیدکنندگان نظیر وزارت بازرگانی، وزارت نیرو، تشکلهای بازار و وزارت جهاد کشاورزی دوباره تعریف و اجرا شود.
فرهمند همچنین خاطرنشان کرد: نتایج بررسیهای به عمل آمده نشان می دهد در صورتی که نظام قیمتگذاری و نظارت بر کیفیت محصولات کشاورزی در اختیار تشکلهای بخش خصوصی باشد، نتایج بهتری به دست خواهد آمد.
وی تاکید کرد: امیدواریم برآیند کلی برنامه پنجم توسعه به سویی سوق یابد که منجر به توانمندسازی تشکلها، توسعه بخش کشاورزی و رقابتی شدن محصولات داخلی شود.
برنامه پنجم چهارچوب لازم برای خیزش بخش کشاورزی را ندارد
نماینده رفسنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: مباحث بسیار مفصل و قابل ارزیابی کمی و کیفی در برنامه پنجم توسعه مطرح شده که میتوانست به صورت جزیی تر و با تدوین سیاستگذاریها و خط مشی های کمی و کیفی ملموس تر باشد تا چهارچوب لازم برای خیزش بخش کشاورزی را فراهم کند.
حسین هاشمیان خاطرنشان کرد: جلسات متعددی در کمیسیونهای آب، کشاورزی، محیط زیست و صنایع برگزار شده تا اصول جدید و کاملتری در برنامه پنجم توسعه برای بالندگی بخش کشاورزی پیش بینی شود.
وی افزود: ضرورت دارد تا اهداف سند چشم انداز با مباحث امنیت غذایی و توسعه پایدار یکجا دیده شده و تاکیدات مقام معظم رهبری درباره اهمیت بخش کشاورزی سرمشق دولت و نمایندگان مجلس قرار گیرد.
اهداف برنامه پنجم در بخش کشاورزی، دست یافتنی می شود
معاون امور مجلس و استان های وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه پنجم بخش کشاورزی، تلاش در راستای ارایه آمار واقعی و در راستای سند چشم انداز بوده است.
دکتر پیمان فلسفی، معاون امور مجلس و استان های وزارت جهاد کشاورزی با اعلام این مطلب اظهار داشت: در ماده ۱۹۰ برنامه پنجم اهداف در تمام زمینه ها به صورت کمی تعیین شده و از دستگاه های خواسته شده تا برنامه اجرایی متناسب هر چه سریع تر، ارایه دهند.
وی در ارتباط با اظهارات برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی که برنامه پنجم توسعه را برنامه ای کلی اعلام کرده بودند، گفت: روند تدوین برنامه همواره بدین نحو بوده و هیچ گاه جزییات در داخل برنامه درج نمی شود.
معاون امور مجلس و استان های وزارت جهاد کشاورزی افزود: با تدوین برنامه های اجرایی و الحاق آن به برنامه، قانون برنامه پنجم کامل خواهد شد.
فلسفی با اشاره به این که تدوین جزییات و اهداف کمی سبب ابطال وقت نمایندگان در بررسی قانون برنامه پنجم خواهد شد، تصریح کرد: تاکنون سابقه نداشته دستگاه های اجرایی قبل از اینکه قانون برنامه به تصویب برسد، برنامه های اجرایی قانون را تهیه کرده باشند.
وی خاطرنشان ساخت: با استفاده از روش فعلی، دستگاه های اجرایی قادر خواهند بود پس از حک و اصلاحات قانون برنامه پنجم، برنامه های عملیاتی را اصلاح کنند.
معاون امور مجلس و استان های وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به غیرواقعی بودن برخی اهداف برنامه چهارم اظهار داشت: بخشی از برنامه چهارم که محقق نشده به صورت تقنینی به مواد برنامه پنجم افزوده شده و مواد جدیدی نیز در این قانون پیش بینی شده است.
وی زمان بررسی قانون برنامه پنجم را پس از بررسی لایحه بودجه ۸۹ در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد.
فلسفی در پاسخ به خبرنگاران در ارتباط با احتمال تمدید برنامه چهارم توسعه به مدت یکسال، خاطر نشان ساخت: بسته به نظر نمایندگان مجلس، ممکن است اقداماتی انجام شود.
وی در ارتباط با اظهارات برخی از نمایندگان مجلس که بودجه پیش بینی شده سال ۸۹ بخش کشاورزی را کافی ندانسته و با اشاره به عدم تحقق ۴۰ درصد از اهداف برنامه چهارم، خواستار افزایش رقم بودجه بودند، خاطرنشان ساخت: ظرفیتهای بخش کشاورزی بسیار بالا است اما رشد بودجه سال آتی این بخش نیز بسیار مناسب است.
فلسفی میزان رشد اعتبارات عمرانی ملی سال 89، نسبت به سال قبل را 35/8 درصد اعلام کرد و گفت: میزان رشد اعتبارات هر بخش متفاوت بوده و بودجه بخش منابع طبیعی با 42 درصد رشد، بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: میزان رشد اعتبارات بخش تحقیقات حدود ۱۳ درصد و دامپزشکی حدود ۱۴/۵ درصد بوده است.
صنعت در برنامه پنجم مغفول ماند
حمید رضا فولادگر اظهار داشت: حدود ۲ ماه برای بررسی برنامه پنجم فرصت نیاز است که این فرصت از زمان تحویل نسخههای برنامه پنجم به نمایندگان آغاز میشود.
وی با بیان اینکه در برنامه پنجم به موارد کمی از حوزه صنعت و معدن اشاره شده، ادامه داد: تنها در موارد 137 تا 143 برنامه پنجم توسعه، در مورد توسعه صنایع میانی و پائیندستی اشاره شده و دولت مجاز است که به صنایع پائینی کمک نماید.
به گفته نماینده اصفهان، طبق برنامه پنجم توسعه، تامین خوراک به صنایع نوین، توسعه پتروشیمی و افزایش صادرات آن، ایجاد شهرکهای تخصصی و توسعه استانداردها در صنایع از اولویتهای دولت است.
وی افزود: تنها 5 تا 6 نکته در حوزه صنعت در برنامه پنجم آمده و این موضوع مهم، پررنگ نیست.
عضو کمیسیون صنایع مجلس، با بیان اینکه کل فصل پنجم برنامه که برنامههای اقتصادی را در برگرفته و میتواند پشتوانهای برای اقتصاد باشد، تصریح کرد: از مواد ۶۶ تا ۶۸ برنامه پنجم، به بهبود فضای کسب و کار اشاره داشته و دو ماده نیز به اصلاح بهرهوری و سیاستهای پولی و بانکی و احیای شورای پول و اعتبار اختصاص دارد.
به گفته وی طبق این برنامه، صندوق توسعه ملی جایگزین صندوق ذخیره ارزی شده و منبعی برای حمایت فعالیتهای سرمایهگذاری داخلی و خارجی میشود.
فولادگر ادامه داد: حمایت از تولید، ملزم کردن صندوقها برای حمایت از کشاورزی، ضمانت صنایع کوچک، بیمه محصولات کشاورزی، بیمه محصولات صنعتی و بیمه تسهیلات بانکی از وظایف دیگر صندوق توسعه ملی است.
فولاد گر اضافهکرد: از منابع صندوق توسعه ملی برای افزایش سرمایه در این صندوقها استفاده میشود. وی یادآور شد: مواد 90 تا 92 برنامه پنجم مربوط به تاسیس پایگاه اطلاعاتی مدیران سرمایه، سازمان بورس و ناشران در تقویت نهادهای مالی است. عضو کمیسیون اصل 44 ادامه داد: توسعه نظام بانکی، سرمایهگذاری خارجی، تقویت مناطق آزاد، بیمههای بازرگانی، کاهش وابستگی به نفت، اصلاح نظام مالیاتی و هدفمندسازی آن، توسعه تعاون و تقویت بهرهوری از نفت، گاز و برق و انرژی، از دیگر مواد موجود در برنامه پنجم توسعه است.
بخشهایی از طرح تحول در لایحه برنامه پنجم گنجانده نشده است
فولادگر با بیان اینکه ایجاد تحول در سایر بخشها یکی از دغدغههای نمایندگان هنگام بررسی طرح هدفمند کردن یارانهها بود، گفت: اصلاح نظام پولی و بانکی، اصلاح نظام توزیع، و اصلاح تعرفهای و گمرکی و موارد دیگری باید به موازات طرح هدفمند کردن یارانهها ایجاد شود و دولت برخی از این موارد را در برنامه پنجم آورده است. فولادگر ادامه داد: در هنگام بررسی برنامه پنجم، مجلس با همکاری کمیسیونهای اقتصادی، اصل 44 و دیگر کمیسیونها، باید سامانههای طرح تحول اقتصادی را به این بسته اضافه نمایند.
به گفته فولادگر، هرچند احمدی نژاد تاکید کرده که کلیه مواد این طرح با یکدیگر هماهنگی دارد و نباید تغییر کند، اما نمایندگان اعتقاد دارند که سیاستهای طرح تحول دولت و سیاستهای اصل ۴۴ و چشم انداز باید مکمل هم بوده و فصل پنجم برنامه را که شامل موارد اقتصادی است، تکمیل نماید.
با توجه برنامه پنجم به مسائل اقتصادی، زیر ساختها قوی میشود
وی با بیان اینکه برنامه پنجم بخش صنعت را ضعیف پوشش داده است، تصریح کرد: با محکم بودن احکام اقتصادی برنامه پنجم و با تقویت اقتصاد، صنعت نیز پوشش داده شود. نماینده اصفهان اضافه کرد: در بخش معدن که دارای ارزش افزودهای برای اقتصاد است، گلایههایی وجود دارد که در برنامه پنجم کمرنگ دیده شده اما با قوت بخشیدن به مسایل اقتصادی و زیربنایی، زمینه اجرایی و عملیاتی شدن سیاستهای کلان به دست میآید.
عضو کمیسیون اصل 44 مجلس با اشاره به اینکه بخشی از سیاستها در برنامه چهارم، کاهش تصدیگیری دولت بوده، تصریح کرد: این سیاستها در طی 5 سال برنامه چهارم تبدیل به قانون شد اما متاسفانه در برنامه پنجم کمرنگ دیده شده که باید در هنگام تصویب آن، این موارد دیده شود.
وی خاطرنشان کرد: برنامه چهارم کمیتر و عملیاتیتر از برنامه پنجم است و وقتی سیاستها تبدیل به برنامه شد باید کمی و عملیاتی شود که این موارد در برنامه پنجم کمتر دیده شده و نمایندگان در هنگام تصویب باید به این موضوع رسیدگی کنند.
لایحه برنامه پنجم عملیاتی نیست
عضو کمیسیون عمران کلیگوییهای برنامه پنجم را بیشتر از برنامه چهارم توسعه دانست و گفت: این برنامه عملیاتی نیست و دولت مجموعهای از خواستهها و آرزوهایش را برای افزایش اختیارات خود به مجلس ارائه کرده است.
علیاکبر اولیاء با بیان اینکه باید کمبودهای برنامه چهارم، در برنامه پنجم برطرف میشداظهار داشت: باید آسیبشناسی برنامه چهارم، اشکالات موجود در برنامه و اجرا و دستاوردهای برنامه چهارم طی تحقیق و تفحص در برنامه چهارم به سرعت انجام گیرد تا حتیالامکان در برنامه پنجم گنجانده شود. نماینده یزد یادآور شد: کلیگوییها در برنامه چهارم زیاد بوده و این برنامه غیرعملیاتی است، اما برنامه پنجم از برنامه چهارم غیرعملیاتیتر و کلیتر است. وی افزود: برنامه پنجم، هیچ الزامی برای دولت ایجاد نکرده و همه اختیارات در دست دولت است؛ چه این برنامه قانونی شود یا نشود.
برنامه پنجم در حوزه فرهنگ غیرقابل اندازه گیری است
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، لایحه برنامه پنجم توسعه را در حوزه فرهنگ فاقد شاخص های قابل اندازه گیری و ارزیابی کرد.
"جواد آرین منش" در پاسخ به این پرسش که آیا موارد پیش بینی شده درلایحه برنامه پنجم توسعه انتظارات در حوزه فرهنگ را برآورده کرده است یانه؟ گفت: براساس بررسی هایی که تا کنون در کمیسیون فرهنگی صورت گرفته، آنچه می توان به طور کلی در بخش فرهنگ و هنرعنوان کرد این است که لایحه برنامه پنجم فاقد شاخص های اندازه گیری و ارزیابی است.
نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه درلایحه برنامه پنجم توسعه صرفا به بیان مفاهیم کلی بسنده شده است، افزود: در حالی که براساس سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری درارتباط با برنامه پنجم به دولت، لایحه برنامه می بایست براساس این سیاست ها، تهیه می شد.
وی با تاکید براینکه لایحه برنامه پنجم توسعه باید طوری تنظیم می شد که جنبه کمی و قابل اندازه گیری و ارزیابی پیدا می کرد، اظهارکرد: اینکه صرفا در تنظم لایحه به عبارات و مفاهیم کلی مانند تعمیق فرهنگی دینی در جامعه تاکید و بسنده شود این انتظارات را برآورده نمی کند.نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین با اعلام اینکه یکسری توصیه را به عنوان برنامه نمی توان قلمداد کرد، افزود: یکی از ویژگی های مطلوب برنامه این است که قابل اندازه گیری باشد.
وی براین اساس با اظهاراینکه لایحه برنامه پنجم ارائه شده از سوی دولت به مجلس هرگز قابل اندازه گیری نیست، خاطرنشان ساخت: این برنامه بایستی مشخص می کرد که در حال حاضر وضعیت جامعه ما در زمینه شاخص های فرهنگی چگونه است و در 5 سال آینده چگونه خواهد بود. آرین منش درخصوص مواردی که لزوما باید دربرنامه پنجم توسعه به آنها توجه شود، گفت: موضوع مهندسی فرهنگی یکی از مهمترین موضوعاتی است که بایستی در طی اجرای برنامه به آن توجه جدی شده و زمینه های اجرایی و عملیاتی شدن آن فراهم شود.وی توجه به طرح های مهم کشور اعم از طرح های فرهنگی و غیر فرهنگی در پیوست های لایحه برنامه پنجم توسعه را حداقل انتظاری دانست که از این برنامه می رود.
لایحه برنامه پنجم توسعه، آمار و ارقام ندارد
0
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی یکی از ویژگیهای اصلی برنامه مطلوب را کمی بودن آن عنوان کرد و افزود: در لایحه پیشنهادی دولت در برنامه پنجم توسعه به این اصل توجهی نشده است.
ایوب پاپریمقدم در پاسخ به پرسشی مبنی بر ارائه ارزیابی خود از لایحه برنامه پنجم توسعه، گفت: در نظام ما برنامههای تدوین شده باید شامل یکسری ویژگیهای خاصی باشد.
نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی، منطبق بودن برنامه با سند چشمانداز، توجه به سیاستهای کلی نظام و اصل 44 و ادامهدهنده برنامههای قبلی را از جمله این ویژگیهای خاص عنوان کرد و افزود: یک برنامه مطلوب، باید به نوعی جایگاه فعلی و آتی ما را مشخص کند.وی خاطرنشان کرد: یک برنامه باید به ما بگوید کجا هستیم، به کجا میخواهیم برویم و با چه ابزاری میخواهیم این مسیر را طی کنیم.
نماینده دشتستان بر این اساس به برنامههای تدوینی از قبل و بعد از انقلاب در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه برنامهها از گذشته تاکنون، معمولا برای یک زمان محدودی طراحی و اجرا شده و خصوصیات یک برنامه واقعی هیچوقت در آنها مشاهده نشده است.
پاپریمقدم برای نمونه به ویژگیهایی که یک برنامه مطلوب باید در بخش اقتصادی داشته باشد اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: یک برنامه کامل، باید شاخصهای اقتصادی مانند تورم، بیکاری، رشد اقتصادی و... را به طور دقیق مشخص کرده و بگوید مثلا اشتغال در حال حاضر در چه مرحلهای است و قرار است در طی اجرای برنامه پنجساله، به کجا برسد.عضو کمیسیون شوراها، سپس با اشاره به لایحه برنامه پنجم توسعه که از سوی دولت به مجلس ارائه شده، گفت: همه اشکالاتی که در برنامههای گذشته بوده در این لایحه هم تکرار شده است.
وی افزود: در لایحه برنامه پنجم، یکسری احکامی که اصلاح کننده قوانین قبلی یا مسکوت گذاشتن قوانین قبلی و یا تاکید در قوانین قبلی بوده آمده، که نیازی به تکرار آنها نبوده است.نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی در پایان با اعلام اینکه در لایحه برنامه پنجم توسعه، هیچ اشارهای به آمار و ارقام نشده است، خاطرنشان کرد: یکی از ویژگیهای مطلوب هر برنامهای این است که به صورت کمی همه چیز در آن مشخص شده باشد.
آموزش و پرورش در لایحه برنامه پنجم
۱
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی توجه لایحه برنامه پنجم توسعه به بخش آموزش و پرورش را ناکافی دانست.علی کریمیفیروزجایی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا موارد پیشبینی شده در لایحه برنامه پنجم توسعه انتظارات حوزه آموزش و پرورش را برآورده کرده است یا نه؟ گفت: با توجه به جلساتی که در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس داشتیم معتقدیم که توجه جدی به بخش آموزش و پرورش در لایحه برنامه پنجم توسعه نشده و از جایگاه خاصی برخودار نیست.
نماینده بابل در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: براین اساس لازم است هم در حوزه سختافزاری و هم نرمافزاری در لایحه برنامه پنجم توسعه به آموزش و پرورش جدیتر شود.وی به تکالیف و ماموریتهایی که در راستای سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در موضوع تحول بنیادین و ارتقای کمی و کیفی در سه بعد مهارت، آموزش و تربیت در آموزش و پرورش مطرح شده، اشاره کرد و گفت: اجرایی شدن این سیاستها نیاز داشت که در لایحه برنامه جدیتر به این مسایل توجه میشد که نشده است.عضو کمیسیون آموزش با اعلام اینکه در کمیسیون، یکسری برنامههایی را طراحی کرده و جلساتی گذاشتیم تا این نقصانهای لایحه برنامه را برطرف کنیم، افزود: الان امیدواریم بتوانیم در آنچه تحت عنوان پیشنهادهای کمیسیون آموزش در لایحه برنامه ارائه میشود این خلاءها و نقصانها برطرف شود.کریمیفیروزجایی با اشاره به نقصانهای زیادی که در لایحه برنامه پنجم توسعه وجود دارد، خاطرنشان ساخت: این لایحه به تنهایی، در حوزه آموزش و پرورش ما را به اهداف سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و سند چشمانداز 20 ساله نمیرساند. وی با اظهاراینکه آموزش و پرورش سنگ بنای حرکت کشور در ابعاد مختلف
است، خاطرنشان ساخت: براین اساس لازم است که به آموزش و پرورش در برنامه پنجم توسعه توجه جدیتری بشود.
ارسال نظر