رشد 109 درصدی  خدمات فنی و مهندسی ایران به عراق

معاون توسعه تجارت خارجی سازمان بازرگانی استان کرمانشاه از صدور چشمگیر خدمات فنی و مهندسی به کشور عراق از این استان در سال گذشته با رشد ۱۰۹ درصدی خبر داد. داریوش پناهی معاون توسعه تجارت خارجی سازمان بازرگانی استان کرمانشاه گفت: در حالی که در سال های قبل و بخصوص در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی از استان به کشور عراق، چندان فعالیت برجسته ای نمی شد اما در سال گذشته و توسط دو شرکت معتبر استان که دارای رتبه کشوری نیز می باشند حجم صادرات این حوزه به ۱۹۷ میلیون دلار رسید که نویدبخش روزهای درخشان تری برای استان دارد.

وی افزود: در سال ۸۸ و به طور کلی از بازارچه ها و مرزهای استان کرمانشاه دو میلیارد و ۱۲۸ میلیون دلار انواع کالا و خدمات به کشور عراق صادر شده است که نسبت به سال ۸۷ از ۵۲ درصد رشد برخوردار بوده است و نکته حائز اهمیت این است که حدود ۲۰ درصد از این حجم صادرات را تولیدات استان کرمانشاه به خود اختصاص داده است.

وی در خصوص ترکیب رقم کلی صادرات انجام شده از بازارچه ها، گمرکات و سایر مبادی مرزی استان به کشور عراق، گفت: ۹۰۵ میلیون دلار از گمرکات استان، ۱۹۷ میلیون دلار هم در حوزه خدمات فنی و مهندسی استان، و یک هزار و ۲۵ میلیون دلار دیگر هم از گمرکات سراسر کشور توسط مبادی مرزی استان به عراق صادر شده است.

پناهی در خصوص رشد صادرات انجام شده طی سال ۸۸ در حوزه های مختلف از مرزهای استان کرمانشاه، گفت: در زمینه کالاهای صنعتی ۶۶ درصد و در بخش تولیدات کشاورزی ۱۶ درصد رشد صادراتی داشته ایم اما به دلایل مختلف در زمینه کالاهای معدنی (سنگ، ماسه و..) از ۶۴ درصد کاهش صادرات برخوردار بوده‌ایم.

معاون توسعه تجارت خارجی سازمان بازرگانی استان کرمانشاه همچنین بیشترین نوع کالاهای صادر شده از مرزها، بازارچه ها و گمرکات استان را به ترتیب سیمان با ۸۴ میلیون دلار،کیک و بیسکویت با ۷۷ میلیون دلار، سیب درختی با ۵۹ میلیون دلار، رب گوجه فرنگی با ۴۵ میلیون دلار، فرآورده های لبنی با ۲۶ میلیون دلار، ماهی پرورشی برای اولین بار با ۲۴میلیون دلار، نان برنجی و شیرینی های سنتی و نخود هرکدام با ۱۱ میلیون دلار عنوان کرد.

وی گفت: از این میزان صادرات انجام شده در زمینه خدمات فنی و مهندسی و صنایع دستی، ۱۰۰ درصد صادرات از تولیدات و توانمندیهای موجود در استان کرمانشاه صورت گرفته است.

پناهی با بیان اینکه در سال گذشته استان کرمانشاه پس از استانهای بوشهر، هرمزگان، خوزستان، تهران و خراسان رضوی رتبه ششم صادرات به خارج از کشور را از آن خود کرده است، از رشد ۲۸ درصدی صادرات انجام شده از بازارچه مرزی شوشمی پاوه طی همین مدت خبر داد.

وی در خصوص کشورهای هدف صادرات استان، گفت: عمده صادرات ما به ۱۴ کشور دنیا از جمله عراق، امارات عربی متحده، عربستان، کویت، آلمان و پاکستان صورت گرفته است.

پناهی همچنین از پرداخت ۸۹ میلیارد ریال جوائز صادراتی در سال ۸۸ به ۲۵۰ نفر از تجار و صادرکنندگان استان از سوی سازمان بازرگانی استان کرمانشاه خبر داد.

وی همچنین میزان ثبت سفارش کالا (اجازه ورود کالاهای خارجی از مرزهای استان به داخل کشور) در سال گذشته برای تجار استان و سایر استانهای کشور را رقمی به ارزش ۷۹۶ میلیون دلار عنوان کرد.

وی از امضای تفاهمنامه میان سازمان توسعه تجارت کشور، استانداری کرمانشاه و اتاق بازرگانی استان کرمانشاه در خصوص ایجاد و توسعه زیرساختها در بازارچه پرویزخان با تامین اعتبار ۱۰۶ میلیارد ریال به عنوان دیگر دستاوردهای سازمان بازرگانی و معاونت متبوعش در سال ۸۸ نام برد.

وی گفت: بر همین اساس برای توسعه و بسط بازارچه پروزخان ۱۰ پروژه تعریف شده است که قرار است در دو سال به اتمام و بهره برداری برسد.

پناهی همچنین پیگیری دو مصوبه سفرهای هیئت دولت به استان در حوزه این سازمان که شامل ایجاد پایانه صادراتی قصرشیرین و نیز احداث نمایشگاه بین‌المللی کرمانشاه بود را از دیگر اقدامات سازمان بارزگانی در سال گذشته عنوان کرد.