بررسی جایگاه جهانی بیمه کشور ایران در سال ۱۳۸۷
- حق بیمههای تولیدی بازار بیمه کشور از ۶/۳ میلیارد دلار در سال گذشته به ۳/۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷) رسید که به ترتیب ۱/۰ و ۱/۱۳ درصد سهم از مجموع حقبیمههای تولیدی بازار بیمه جهان و منطقه منا (کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی) را به خود اختصاص داد. طی سال ۲۰۰۸، ایران در منطقه منا از لحاظ حق بیمه تولیدی پس از کشورهای فلسطین اشغالی و امارات (به ترتیب با ۳۳ و ۳/۱۵ درصد سهم از منطقه) در مقام سوم ایستاده است.
- حق بیمههای تولیدی بازار بیمه کشور از ۶/۳ میلیارد دلار در سال گذشته به ۳/۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷) رسید که به ترتیب ۱/۰ و ۱/۱۳ درصد سهم از مجموع حقبیمههای تولیدی بازار بیمه جهان و منطقه منا (کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی) را به خود اختصاص داد. طی سال ۲۰۰۸، ایران در منطقه منا از لحاظ حق بیمه تولیدی پس از کشورهای فلسطین اشغالی و امارات (به ترتیب با ۳۳ و ۳/۱۵ درصد سهم از منطقه) در مقام سوم ایستاده است.
1-1- حق بیمه تولیدی
- حق بیمههای تولیدی بازار بیمه کشور از ۶/۳ میلیارد دلار در سال گذشته به ۳/۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷) رسید که به ترتیب ۱/۰ و ۱/۱۳ درصد سهم از مجموع حقبیمههای تولیدی بازار بیمه جهان و منطقه منا (کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی) را به خود اختصاص داد. طی سال ۲۰۰۸، ایران در منطقه منا از لحاظ حق بیمه تولیدی پس از کشورهای فلسطین اشغالی و امارات (به ترتیب با ۳۳ و ۳/۱۵ درصد سهم از منطقه) در مقام سوم ایستاده است.
- با وجود 3/2 برابر شدن میزان حق بیمه تولیدی طی پنج سال گذشته (2007-2003)، رتبه جهانی ما از لحاظ تولید حقبیمه ثابت ماند (مکان 46 ام). رتبه جمهوری اسلامی ایران در تولید ناخالص داخلی خلال این دوره 5 پله ارتقاء یافت و در نهایت در مکان سیاُم کشورهای دنیا قرار گرفت. این امر بیشتر به دلیل آن است که GDP کشور با سهم 25 تا30 درصدی از تولید نفت، طی دوره مذکور با افزایش بهای نفت نیز همراه شد. (جدول 1-1)
۲-۱- حق بیمه سرانه
- طبق آمار سال 2008 نسبت حقبیمه تولیدی بازار بیمه به جمعیت کشور معادل 1/59 دلار (557 هزار ریال) است. بدین ترتیب مقدار این شاخص پس از طی پنج سال بیش از 2 برابر افزایش یافته است.
- مقدار این شاخص در کشور ما طی سالهای اخیر روند صعودی داشته و از حدود ۲۹ دلار در سال ۲۰۰۴ (۱۳۸۳) به ۵۹ دلار در سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷) رسیده است.
- ایرا ن از نظر شاخص حق بیمه سرانه به دلیل درآمد سرانه متوسط در منطقه منا در مکان 12 اُم جای گرفته است. حق بیمه سرانه در منطقه منا با 117 دلار در سال 2008، دو برابر این میزان این شاخص در کشور است. آمارها نشان میدهند این شاخص در سایر کشورهای منطقه همچون عربستان، لبنان، عمان، کویت، قطر، امارات و فلسطین اشغالی بین 121 تا 1536 دلار نوسان دارد (جدول 1-1).
۳-۱- ضریب نفوذ بیمه
- ضریب نفوذ بیمه که حاصل تقسیم حق بیمه تولیدی به تولیدناخالصداخلی کشور است، در سال 2008 رقمی بالغ بر3/1 درصد پیش بینی می شود که نسبت به سال 2004 (1383) حداقل 05/0 واحد افزایش خواهد داشت.
- با وجود افزایش این شاخص طی چند سال اخیر، میزان آن در سطح منطقه متوسط ارزیابی می شود. این در حالی است که ضریب نفوذ بیمه در منطقه منا طی سال ۲۰۰۸ معادل ۶/۱ درصد بود. همچنین آمارها بیانگر آن است که این شاخص در سایر کشورهای منطقه همچون امارات، تونس، اردن، عمان، لبنان، مراکش و فلسطین اشغالی بین ۲ تا ۴/۵ درصدمتغیر است (جدول۱-۱)
2- بررسی عملکرد صنعت بیمه در داخل کشور طی سال 1387
۱-۲- توسعه شبکه فروش و خدمت رسانی و افزایش اشتغالزایی
در سال 1387 شاهد فعالیت 4 شرکت بیمه دولتی ایران، آسیا، البرز و دانا و 12 شرکت بیمه غیردولتی معلم ، پارسیان، توسعه، رازی، کارآفرین، سینا، ملت، دی، سامان، نوین ، پاسارگاد و میهن در سرزمین اصلی و 4 شرکت بیمه غیردولتی حافظ، امید و ایران معین و شرکت بیمه اتکائی امین در مناطق آزاد بودیم. در این میان، شرکت بیمه میهن اولین سال فعالیت خود را تجربه کرد.
گسترش شبکه فروش و خدمترسانی (نمایندگان و کارگزاران بیمه) یکی از موفقیتهای صنعت بیمه است به گونهای که تا پایان سال ۱۳۸۷ تعداد ۱۱.۵۳۰ نمایندگی و ۲۶۶ کارگزار رسمی (اعم از حقیقی و حقوقی) در بازار بیمه کشور فعالیت نموده اند. همچنین تعداد شعب شرکتهای بیمه نیز به ۶۴۹ شعبه در این سال رسید که در سراسر کشور پراکنده می باشند. بدینترتیب با توسعه مراکز بیمه در کشور، موجبات جذب کارکنان شرکت های بیمه و رسیدن آن به بیش از ۷/۱۳ هزار نفر فراهم شده است. (جدول ۱-۲)
2-2- حق بیمه تولیدی
مقدار حق بیمه تولیدی شرکت های بیمه در سال ۱۳۸۷، حدود ۴۰.۶۰۰ میلیارد ریال است که در مقایسه با سال قبل ۹/۱۹ درصد رشد نشان میدهد. از لحاظ نقش هر یک از شرکتهای بیمه در حق بیمه تولیدی بازار بیمه، سهم و وزن اصلی بازار بیمه همچنان بر دوش شرکتهای بیمه ایران و آسیا می باشد. این دو شرکت در مجموع ۵/۶۱ درصد از حق بیمه بازار را تولید کردهاند.
رتبهبندی شرکتهای بیمه دولتی از نظر تولید حقبیمه در مقایسه با سال قبل تغییری نکرده است و شرکتهای بیمه ایران، آسیا، البرز و دانا به ترتیب به دنبال هم قرار گرفتهاند. در این سال1/25 درصد از حق بیمههای بازار توسط شرکتهای بیمه غیردولتی تولید شده است که تنها 4/7 و 7/3 درصد آن به دو شرکت بیمه پارسیان و ملت تعلق دارد. درمجموع نسبت به سال گذشته 9/2 واحد از سهم بخش دولتی در تولید حق بیمه کاهش و به سهم بخش غیردولتی افزوده شده است.
در این سال شرکتهای بیمه ایران، البرز و آسیا حق بیمههای تولیدی خود را در مقایسه با سال قبل به ترتیب ۵/۲۰، ۳/۱۳ و ۲/۱۰ درصد افزایش داده و شرکت بیمه دانا این میزان را ۳/۲ درصد کاهش داده است. حق بیمه های تولیدی بخش دولتی و غیردولتی نیز در مقایسه با سال قبل به ترتیب ۴/۱۵ و ۶/۳۵ درصد افزایش یافته است.
در این سال، صنعت بیمه نزدیک به 8/30 میلیون بیمهنامه صادر کرده است که در مقایسه با سال گذشته حدود 5/27 درصد رشد نشان میدهد. از لحاظ سهم شرکت های بیمه از تعداد بیمه نامه صادره بازار، بیشترین سهم به شرکت بیمه ایران (با 8/49 درصد) تعلق دارد و پس از آن بخش غیردولتی (با 2/28 درصد)، بیمه آسیا (با 5/12 درصد)، بیمه البرز (با 5 درصد) و بیمه دانا (با 5/4 درصد) سهم قرار دارند. (جدول 2-2)
3-2- خسارت پرداختی
میزان خسارت پرداختی صنعت بیمه در سال ۱۳۸۷، حدود۲۴.۸۰۰ میلیارد ریال است و در مقایسه با سال قبل ۹/۱۸ درصد افزایش دارد. از لحاظ نقش هر یک از شرکت های بیمه دولتی در خسارت پرداختی بازار، شرکت های بیمه ایران (با ۵۱ درصد)، آسیا (با ۷/۱۶ درصد)، دانا (با ۴/۷ درصد) و البرز (با ۲/۶ درصد) بهدنبال یکدیگر قرارگرفتهاند.
در این سال شرکت های بیمه غیردولتی در مجموع 7/18 درصد از خسارتهای بازار بیمه را پرداخت کردهاند. عمده سهم شرکت های بیمه غیردولتی از مجموع خسارت های پرداختی به ترتیب به شرکتهای بیمه پارسیان (با 7/6 درصد) و ملت (با 6/3 درصد) تعلق دارد. خسارت های پرداختی بخش غیردولتی نیز در مقایسه با سال قبل 42 درصد رشد داشته است.
تعداد خسارتهای پرداخت شده در بازار بیمه طی سال ۱۳۸۷ با ۱۴ درصد افزایش به حدود ۹/۳ میلیون مورد رسید.
۴-۲- ضریب خسارت
ضریب خسارت بازار بیمه کشور (حاصل تقسیم خسارت واقع شده به حق بیمه عاید شده صنعت بیمه) در سال 1387 معادل 7/74 درصد است. این رقم در پی تغییر روش محاسبه ذخایر حق بیمه از سوی شرکتهای بیمه طبق آییننامه ذخایر فنی مصوب شورای عالی بیمه (شماره 58) تغییر مبنایی پیدا کرده است و افزایش حدوداً یک واحدی آن در مقایسه با سال قبل ناشی از تغییر در مبنای محاسبات است.
مقایسه شرکتهای بیمه از لحاظ ضریب خسارت نشان میدهد که شرکتهای بیمه آسیا (با ۴/۸۵ درصد)، ملت (با ۳/۸۳ درصد)، پارسیان (با ۸۳ درصد)، ایران و دی (هریک با ۲/۷۷ درصد) ضریب خسارتی بیش از بازار بیمه دارند و ضرایب خسارت سایر شرکتهای بیمه پائینتر از میزان بازار و بین ۰ تا ۳/۶۸ درصد در نوسان بود.
3- عملکرد صنعت بیمه در نیمه اول سال 1388
۱-۳. حق بیمه تولیدی
طبق آمار اخذ شده از شرکتهای بیمه، حق بیمههای تولیدی بازار بیمه در نیمه اول سال جاری با 1/15 درصد افزایش به حدود 20.887 میلیارد ریال رسید. رشد حقبیمه تولیدی بخش غیردولتی بیش از بازار بیمه بود (7/37 درصد)، و تنها حق بیمههای تولیدی شرکتهای بیمه آسیا، دانا، امید، دی و حافظ نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش مواجه شدند.
طی این دوره شرکت بیمه ایران با ۷/۴۷ درصد، همچنان بیشترین سهم را از حق بیمههای تولیدی بازار بیمه دارد و پس از آن شرکتهای بیمه آسیا، البرز و دانا به ترتیب با ۵/۱۲، ۲/۷ و ۹/۶ درصد سهم قرار دارند. سهم بخش غیردولتی بازار بیمه کشور نیز به ۸/۲۵ درصد میرسد که از این میزان به ترتیب ۳/۶، ۴ و ۳ درصد (در مجموع ۳/۱۳ درصد) به شرکتهای بیمه پارسیان، ملت و کارآفرین تعلق دارد و ۵/۱۲ درصد دیگر بین ۱۲ شرکت بیمه غیردولتی توزیع شده است.
در دوره مورد بررسی، 44 درصد حق بیمههای تولیدی شرکتهای بیمه به رشته شخص ثالث تعلق دارد. به دنبال آن، بیمههای بدنه اتومبیل (3/11 درصد)، درمان (7/10 درصد)، آتش سوزی (7/7 درصد)، زندگی (6/6 درصد)، مسئولیت (5/5 درصد) و حوادث سرنشین (7/4 درصد) قرار دارند. درمجموع 5/90 درصد از حق بیمه های بازار بیمه در این 7 رشته تولید شده است.
در این دوره رشد حق بیمه تولیدی در اکثر رشتههای بیمه بین ۴/۳ تا ۸/۸۹ درصد افزایش داشته است، در حالی که حق بیمههای تولیدی ۶ رشته باربری، حوادث، کشتی، اعتبار، نفت و انرژی و سایر انواع با کاهش مواجه شده است.
در شش ماهه اول سال جاری تعداد بیمه نامههای صادره صنعت بیمه بیش از 1/13 میلیون فقره بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 2/10 درصد افزایش نشان میدهد. طی این دوره حدود 22 درصد از تعداد بیمه نامه ها در بخش غیردولتی و 78 درصد نیز توسط شرکت های بیمه دولتی صادر شده است. سهم شرکت های بیمه ایران، آسیا، البرز و دانا از تعداد بیمه نامه های صادره به ترتیب 4/56، 4/12، 9/5 و 2/3 درصد می باشد.
2-3. خسارت پرداختی
در نیمه نخست امسال، شرکتهای بیمه بیش از ۱۱۴۳۰ میلیارد ریال خسارت به بیمهگذاران پرداخت نموده اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱/۳۰ درصد رشد نشان می دهد. طی این مدت، تمام شرکتهای بیمه دولتی بیش از مدت مشابه سال قبل به بیمه گذاران خسارت پرداخت کردهاند (بین ۸ تا ۳۳ درصد). خسارتهای پرداختی در بازار بیمه غیردولتی نیز حدود ۳/۵۸ درصد رشد داشت و تنها شرکت بیمه حافظ با ۷/۳۰ درصد کاهش خسارت پرداختی در این دوره مواجه شد.
طی دوره مورد بررسی، 2/52 درصد از خسارت های بازار بیمه در رشته شخص ثالث پرداخت شده است. پس از آن به ترتیب رشته های درمان ( با 4/17 درصد)، بدنه اتومبیل ( با 4/11 درصد)، زندگی ( با 4/4 درصد)، مسئولیت ( با 3/4 درصد) و آتش سوزی ( با 8/2 درصد) در پی هم قرار دارند. به طور کلی 5/92 درصد از مجموع خسارت های پرداختی بازار بیمه به این شش رشته اختصاص یافته است
در این دوره رشد خسارت پرداختی رشتههای هواپیما، پول و مهندسی در بازار بیمه قابل توجه بود (بین ۱۴۲ تا ۳۹۰ درصد). در مقابل، خسارتهای پرداختی در رشتههای آتش سوزی، حوادث، کشتی، نفت و انرژی و سایر انواع با کاهش مواجه شد.
تعداد خسارتهای پرداختی مجموعه شرکتهای بیمه در شش ماهه اول سال 1388 به حدود 7/1 میلیون مورد رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6/38 درصد افزایش داشت. سهم شرکت های بیمه ایران، دانا، آسیا و البرز از تعداد خسارتهای پرداخت شده به ترتیب 1/38، 5/21، 5/12 و 5 درصد بود (درمجموع 1/77 درصد). این سهم برای بخش غیردولتی بازار بیمه به 9/22 درصد رسید.
3- نسبت خسارت
در دوره های زمانی کوتاهتر از یک سال معمولا بجای ضریب خسارت از نسبت خسارت استفاده می شود. این نسبت که حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق بیمه تولیدی بازار بیمه است در نیمه اول سال جاری، ۷/۵۴ درصد است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۳/۶ واحد افزایش نشان میدهد.
طی این دوره، شرکت بیمه آسیا با 3/67 درصد، بیشترین نسبت خسارت را در میان شرکتهای بیمه دولتی داراست. شرکت بیمه دی نیز با 8/121 درصد، بیشترین نسبت خسارت را در میان شرکت های بیمه غیردولتی دارد. این نسبت در شرکت های بیمه ایران، دانا و البرز به ترتیب 7/58، 4/56 و 8/44 درصد است. نسبت خسارت بخش غیردولتی بیمه نیز 1/43 درصد است که کمتر از این نسبت در بازار بیمه میباشد.
طی این دوره رشته اعتبار با ۵/۱۰۸ درصد، بیشترین نسبت خسارت را در بین رشتههای بیمهای دارا است که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۸۸ واحد افزایش نشان می دهد. پس از رشته اعتبار، بیمههای درمان، هواپیما، شخص ثالث و بدنه اتومبیل به ترتیب با ۷/۸۸، ۲/۷۹، ۹/۶۴ و ۶/۵۵ درصد نسبت خسارت در پی هم قرار دارند. نسبت خسارت سایر رشتهها کمتر از نسبت خسارت بازار بیمه بوده و بین ۰۰۲/۰ تا ۹/۴۲ درصد نوسان دارد.
اافزایش نسبت خسارت دو رشته بیمه شخص ثالث و درمان به ترتیب با 5/7 و 6/14 واحد تغییر نسبت به مدت مشابه سال قبل و سهم عمده 8/54 و 6/69 درصدی از حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی بازار، موجبات اصلی افزایش مقدار نسبت خسارت در بازار بیمه را به میزان 3/6 واحد فراهم آورده است.
4. اهم اقدامات بیمه مرکزی ج.ا.ا در سال 1387
۱-۴) تدوین طرح های تحول در بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران
تدوین برنامه پنج ساله بیمه مرکزی ایران با رویکرد استراتژیک
مشارکت در تدوین لایحه برنامه پنجم توسعه کشور (بخش بیمه)
2- 4) تشکیل ستاد راهبری «طرح تحول صنعت بیمه» به منظور جمع بندی نتایج عملکرد کارگروهها و تدوین برنامه زمانبندی اجرای اقدامات لازم.
۳-۴) تدوین برنامه عملیاتی سال ۱۳۸۷ بیمه مرکزی ایران.
4-4) تدوین سند چشمانداز فناوری اطلاعات و مرکز جامع دادههای بیمه.
۵-۴) طرح راه اندازی داده ها و استانداردسازی.
6-4) تهیه لایحه الحاق یک تبصره به ماده 28 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری و صنعتی برای اجازه تاسیس و فعالیت شعب و نمایندگی مؤسسات کارگزاری وشرکتهای بیمه خارجی در مناطق آزاد که مراحل نهایی تصویب را می گذراند.
۷-۴) تهیه اصلاحیه مقررات تاسیس و فعالیت مؤسسات بیمه در مناطق آزاد به منظور تسهیل فعالیت مؤسسات بیمه در این مناطق
8-4) تشکیل مجدد جلسات شورای عالی بیمه و اتخاذ تصمیم در مورد برخی از مواردی که در دستور کار شورای مذکور قرار داشته است.
۹-۴) برگزاری جلسات متعدد هم اندیشی با مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت های بیمه دولتی و غیر دولتی برای بررسی مسائل و مشکلات صنعت بیمه و تدوین راهکارهای لازم.
10-4) تهیه و ابلاغ شرایط عمومی بیمه نامه عیوب پنهان و اساسی ساختمان های مسکونی به کلیه شرکت های بیمه دولتی و خصوصی جهت اجرای آزمایشی 5 ساله در راستای بند 5 ماده 30 قانون برنامه چهارم توسعه.
۱۱-۴) تهیه پیش نویس لایحه الزام دستگاههای اجرایی برای بیمه کردن اموال منقول و غیر منقول و ارائه آن جهت تصویب به هیات محترم دولت .
12-4) موافقت با اجرای آزمایشی طرح بیمه آتش سوزی منازل مسکونی شهر تهران با همکاری یک شرکت بیمه خصوصی و شهرداری تهران.
۱۳-۴) تدوین و امضاء تفاهم نامه های همکاری بیمه ای با کشورهای تاجیکستان وهندوستان .
14-4) ارائه پیشنهاد کاهش 40درصدی حق بیمه شخص ثالث موتور سیکلت ها به هیات دولت با هدف افزایش ضریب نفوذ بیمه در این بخش. این پیشنهاد در جلسه مورخ 12/4/ 1387 به تصویب هیات محترم دولت رسید و از1/5/1387 توسط شرکتهای بیمه اجرا شدهاست.
۱۵-۴) برگزاری اجلاس کمیته بیمه شخص ثالث کشور های عضو اکو (کار ت سفید اکو) وتصویب موافقتنامه اجرایی آن.
16-4) ابلاغ بخشنامه ارائه بیمه عمر و حوادث بدون سقف سنی به کارکنان دولت توسط شرکتهای بیمه.
۱۷-۴ ) تهیه آییننامه تعرفه حقبیمه شخصثالث موضوع ماده ۸ قانون اصلاح قانون بیمه اجباری شخصثالث و ارسال آن جهت تصویب به هیئت دولت..
18-4) موافقت با تاسیس شرکت بیمه کوثر
۱۹-۴) برگزاری پانزدهمین همایش بیمه و توسعه با محوریت عملیاتی کردن برنامه تحول در صنعت بیمه.
۵. اهم اقدامات بیمه مرکزی ج.ا.ا در سال جاری
1-5 ) تدوین برنامه عملیاتی سال 1388 بیمه مرکزی جهت شفاف سازی عملیات سالانه، احصاء تکالیف و مسئولیتها، امکان کنترل، نظارت و پیگیری و افزایش اثربخشی
۲-۵ ) بررسی راهکارهای حضور صنعت بیمه در بازارهای جهانی و توسعه همکاریهای بیمهای در منطقه و امضای تفاهم نامه بیمهای با کشورهای ارمنستان و ترکیه در سال ۱۳۸۸
3-5 ) اصلاح نظام تعرفه بیمه به منظور رقابتی کردن بازار بیمه در راستای اجرای سیاستهای اصل 44 . در همین زمینه، شورای عالی بیمه اختیار تعیین نرخ رشتههای بیمه باربری، بدنه اتوموبیل و آتشسوزی غیرصنعتی و مسکونی را بطور کامل و رشتههای مهندسی، هواپیما و کشتی را تا سقف معینی از مبلغ بیمه به شرکتهای بیمه اعطا نمود.
۴-۵ ) تکمیل مطالعات جهت انجام پروژه های پورتال جامع بیمهای، بیمه الکترونیک و مدیریت امنیت اطلاعات .
5- 5 ) احصاء 30 پروزه به منظور عملیاتی کردن سند برنامه تحول در صنعت بیمه کشور که تا کنون 8 پروزه مطالعاتی به مرحله انعقاد قرارداد رسیده. است.
۶-۵ ) موافقت با تاسیس شرکت بیمه اتکایی ایرانیان
7-5 ) اعطاء مجوز به شرکتهای بیمه غیردولتی جهت اخذ پوشش اتکایی از شرکتهای بیمه داخلی.
۸-۵ ) تدوین دستورالعمل نحوه رسیدگی به اختلاف نماینده و شرکت بیمه در اجرای تبصره ۴ ماده ۲۱ آیین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه وابلاغ آن به شرکتهای بیمه.
9-5 ) امضاء تفاهم نامه با نیروی انتظامی برای بهرهبرداری متقابل از سامانههای اطلاعاتی طرفین به منظور کاهش و جلوگیری از تخلفات مربوط به وسایل نقلیه موتوری.
۱۰- ۵ ) تهیه و ابلاغ دستورالعمل نحوه وصول و تقسیط بدهی تاخیر خرید بیمه شخص ثالث به شرکتهای بیمه در اجرای بند ب ماده ۱۱ قانون اصلاح بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری در مقابل اشخاص ثالث
11- 5 ) تصویب پیش نویس آیین نامه نحوه تعیین سود عملیات بیمه شخص ثالث در شورای عالی بیمه (موضوع ماده 27 قانون اصلاح بیمه شخص ثالث ) و ارسال آن به وزارت امور اقتصاد و دارایی.
۱۲-۵ ) تهیه پیش نویس آیین نامه نحوه چگونگی اداره صندوق تامین خسارتهای بدنی موضوع ماده ۱۳ قانون اصلاح بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری در مقابل اشخاص ثالث و ارسال آن جهت تصویب به هیئت محترم دولت.
13-5 ) برگزاری سمینار آموزشی با عنوان توانمند سازی صنعت بیمه برای همسویی با تحولات توسعهای.
۱۴-۵ ) تدوین راهکارهای توسعه فرهنگ بیمه تجاری در کشور از جمله:
- تدوین استراتژی اطلاع رسانی بر مبنای تحقیقات مختلف.
- برگزاری جشنواره بیمه در رسانه.
- راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی صنعت بیمه .
- تهیه و تدوین برنامه های رادیویی و تلویزیونی مستند و غیر مستند .
15-5 ) امضای تفاهم نامه صندوق تامین خسارتهای بدنی با شرکت بیمه ایران که بر اساس آن کلیه زیاندیدگان و مقصران حوادث رانندگی مشمول ماده 10 قانون بیمه شخص ثالث در شهرستانها به جای مراجعه به محل صندوق تامین خسارتهای بدنی در تهران ،می توانند برای تشکیل پرونده خسارتی به نزدیکترین شعبه شرکت بیمه ایران مراجعه نمایند.
۱۶-۵ ) تهیه دستورالعمل اجرایی ماده ۱۴ قانون اصلاح بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری در مقابل اشخاص ثالث در خصوص حق مراجعه مستقیم اشخاص ثالث زیاندیده به شرکتهای بیمه و صندوق تامین خسارتهای بدنی جهت دریافت خسارت و ارسال آن جهت تصویب به هیئت دولت.
17-5 ) انجام اقدامات مربوط به واگذاری سهام موسسات بیمه دولتی آسیا و البرز و دانا به بخش خصوصی. سهام شرکت بیمه البرز در بورس واگذار شد.
۱۸-۵ ) امضای تفاهم نامه با سازمان ثبت احوال کشور به منظور بهره برداری از سامانه الکترونیک هویت ملی
19-5 ) اعطاء و تمدید مجوز طرح های بیمه ای واصله از شرکتهای بیمه
۲۰-۵ ) تهیه نمونه صورتهای مالی شرکتهای بیمه در اجرای ماده ۶۲ قانون تأسیس بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بیمهگری که به تصویب شورای عالی بیمه رسید.
21-5 ) تهیه پیش نویس اصلاح آیین نامه نحوه سرمایه گذاری موسسات بیمه وارسال آن جهت تصویب به شورای عالی بیمه.
۲۲-۵) تدوین شرایط عمومی بیمه نامه مسولیت مجریان امر واگذاری بنگاه های دولتی در اجرای ماده ۲۴ قانون برنامه سوم( تنفیذی در قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴ ).
ارسال نظر