بانک صنعت و معدن با ۳۰سال کارنامه درخشان
پس از پیروزی انقلاب، بانک صنعت و معدن به موجب مصوبه مورخ ۲/۷/۱۳۵۸ مجمع عمومی بانکها از ادغام بانکهای اعتبارات صنعتی – توسعه صنعتی و معدنی ایران – توسعه و سرمایه گذاری ایران وشرکت سرمایه گذاری بانکهای ایرانی – صندوق ضمانت صنعتی و صندوق معادن تشکیل شد.
پس از پیروزی انقلاب، بانک صنعت و معدن به موجب مصوبه مورخ ۲/۷/۱۳۵۸ مجمع عمومی بانکها از ادغام بانکهای اعتبارات صنعتی - توسعه صنعتی و معدنی ایران - توسعه و سرمایه گذاری ایران وشرکت سرمایه گذاری بانکهای ایرانی - صندوق ضمانت صنعتی و صندوق معادن تشکیل شد.
به استناد صورتجلسه مورخ 31/3/1362 مجمع عمومی بانکها، موضوع ادغام صندوق ضمانت صنعتی و شرکت صندوق معادن در بانک صنعت و معدن منتفی اعلام و اساسنامه بانک با توجه به سرمایه واحدهای فوقالذکر اصلاح شد. به موجب بند یک مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده بانک مورخ 28/1/1367، صندوق ضمانت صنعتی از تاریخ مصوبه، با تمامی اموال و داراییها در بانک صنعت و معدن ادغام شد. هدف بانک طبق ماده (4 ) به عنوان بنگاهی اقتصادی - به کارگیری قابلیتهای عملیات بانکداری توسعهای -
سرمایهگذاری درجهت توسعه اقتصادی کشور، فراهم کردن بستر مناسب برای حضور و مشارکت بخش غیردولتی با استفاده از تمامی مقدرات از جمله نهادها، فرآیندها و ابزارهای مناسب در زمینه صنایع، معادن، فن آوری نوین و خدمات مربوط است.
اهداف
هدف بانک صنعت و معدن به عنوان یک بانک توسعهای عبارت است از:
- به کارگیری قابلیتهای عملیات بانکداری توسعهای و سرمایه گذاری در جهت توسعه اقتصادی کشور.
- فراهم کردن بستر مناسب برای حضور و مشارکت بخش غیردولتی با استفاده از تمامی مقدرات از جمله نهادها، فرآیندها و ابزارهای مناسب در زمینه صنایع، معادن، فنآوری نوین و خدمات.
- بانک صنعت و معدن طی یکسال گذشته 15هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرد
- بانک صنعت و معدن به عنوان تنها بانک تخصصی بخش صنایع و معادن کشور و تامین کننده طرحهای جامع آمایش صنعتی و معدنی کشور نقشی موثر در ایجاد، تکمیل و نوسازی طرحهای صنعتی در کشور دارد.
- این بانک در همین مسیر و به منظور ایجاد توسعهای پایدار و متوازن در سطح کشور و همچنین به خاطر ایجاد اشتغال و رفاه عمومی در گستره بینالمللی از تیرماه سال گذشته تا تیرماه امسال توانست مبلغ 15هزار و یازدهمیلیارد ریال تسهیلات را در اختیار صنعتگران و کارآفرینان میهن اسلامی قرار دهد.
- وصول مطالبات یکی از اهداف بانک صنعت و معدن است که از طریق آن قادر خواهد بود با به جریان انداختن دوباره نقدینگی در چرخه اعطای تسهیلات به فعال ساختن روند توسعه صنعتی کشور کمک کند، به همین خاطر روشها و تمهیدات نوینی اندیشیده شده که با تکیه بر آن در همین مدت این بانک توانسته است بالغ بر ۶هزار و ۶۶۱میلیارد ریال از مطالبات خود را از متقاضیانی که از تسهیلات استفاده کرده بودند دریافت دارد. - گشایش اعتبارات اسنادی یکی از روشهای تامین سرمایه در گردش صنایع و از شیوههایی است که به صنایع کمک میکند تا بتوانند به حرکت و تولید خود ادامه داده و اقتصاد کشور را پویا و بارو نگاه دارند.
- فعالیت بانک صنعت و معدن در این راستا نیز طی مدت مزبور چشمگیر بوده است چنانکه تعداد اعتبارات اسنادی ریالی که طی یک سال منتهی به تیرماه امسال توسط این بانک گشایش یافته به 476 طرح و به مبلغ 1520میلیارد ریال بالغ میگردد و اعتبارات اسنادی ارزی گشایش یافته در همین مدت زمانی به 148 مورد و به مبلغ 813میلیون دلار میرسد.
- «سرعت» در بررسی طرحها همراه با «دقت» یکی از شعارهای اساسی این بانک است که با بهکارگیری آن در نظر است تعداد طرحهای مصوب، شتابی دو چندان گرفته و در آیندهای نه چندان دور، بانک صنعت و معدن بتواند بالاترین سهم را از نظر تامین مالی طرحهای صنعتی در سیستم بانکی کشور به خود اختصاص دهد.
- بر اساس آمار موجود و در همین راستا بانک صنعت و معدن همچنین از تیرماه سال گذشته تا تیرماه امسال 3500 طرح به مبلغ 30هزار و 892میلیارد را به تصویب رسانده که از آن میان 2956 طرح به ارزش 17هزار 757میلیارد طرح به مرحله انعقاد قرارداد رسیده است.
- بهرهبرداری از هر طرح صنعتی به مثابه به بار نشستن نهالی دیگر از توسعه میهن اسلامی ما است و این بانک با اعطای تسهیلات و نظارت بر روند اجرای طرحها تا مرحله تکمیل و بهرهبرداری رسالت عظیم خود را برای تحقق اهداف سند چشمانداز ۲۰ ساله به انجام میرساند. طرحهایی که یک طی یک سال گذشته با استفاده از تسهیلات بانک صنعت و معدن به مرحله بهرهبرداری رسیدهاند نیز ۳۶۶ طرح به مبلغ ۳۶۸۸ بودهاند و توانستهاند برای ۸۴۴۵ نفر از نیروهای آماده به کار کشورمان اشتغال ایجاد کنند.
دستاوردها و افتخارات
بانک صنعت و معدن در سال ۱۳۸۷ در سایه همدلی، همکاری و جدیت مدیران و کارکنان خود و در چارچوب برنامهریزیهای صورت گرفته موفق به کسب افتخاراتی شده است.
از جمله این موفقیتها که حاصل تلاش جمعی و همکاری مدیران و کارکنان میباشد میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
تقدیر شبکه خانههای صنعت و معدن درخصوص حمایت از بخش تولید
طی اهداء لوحی از سوی شبکه خانههای صنعت و معدن، حمایت بانک صنعت و معدن از بخش تولید مورد تقدیر قرار گرفت.
در اولین همایش مدیران برتر صنایع و معادن کشور که با حضور وزیر امور اقتصاد و دارایی و معاونین وی، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، رییس کل بانک مرکزی، رییس سازمان امور مالیاتی و رییس هیات عامل سازمان خصوصیسازی، و روسای خانه معدن استانها و جمع کثیری از صنعتگران کشورمان برگزار شد؛ لوح تقدیری خطاب به جناب آقای مهندس پیشرو رییس محترم هیاتمدیره و مدیرعامل بانک اعطا گردید.
در این همایش رییس شورای مرکزی شبکه خانههای صنعت و معدن از بانک صنعت و معدن به خاطر حمایت از تولیدکنندگان کشور قدردانی کرد و حضور بانک صنعت و معدن در این همایش را نشاندهنده جهتگیری بانک در حمایت از صنایع کشور توصیف نمود.
میزبانی اجلاس سیویکم و کسب جایزه از اتحادیه ADFIAP
سیویکمین اجلاس سالانه اتحادیه موسسات مالی توسعهای آسیا و اقیانوسیه طی روزهای 9 لغایت 12 اردیبهشت ماه سال 1387 به میزبانی بانک صنعت و معدن با حضور 87 بانک و موسسه مالی عضو این اتحادیه از 37 کشور در منطقه آسیا و اقیانوسیه در کشورمان برگزار شد و بانک صنعت و معدن توانست به جایزه «توسعه زیرساخت سال 2007 » و نشان «تقدیر توسعه منابع انسانی» دست یابد.
جایزه سال ۲۰۰۸ زیرساخت اتحادیه ادفیاپ
بانک صنعت و معدن برای سومین سال متمادی، توانست به خاطر تامین مالی طرحهای بزرگ صنعتی به جایزه توسعه زیرساخت سال 2008 اتحادیه موسسات مالی - توسعهای آسیا و اقیانوسیه (ادفیاپ)دست یابد.
در سیودومین اجلاس اتحادیه ادفیاپ که از تاریخ ۷ لغایت ۹ اردیبهشت سال ۱۳۸۸ در مسقط پایتخت عمان برگزار بانک صنعت و معدن علاوه بر دریافت جایزه مزبور برای یک دوره دیگر به عضویت هیاتمدیره این اتحادیه انتخاب شد.
تجدید گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت ISO9001:2008
پیرو انجام ممیزی سیستم مدیریت کیفیت در شعب منتخب تهران مرکزی، زاهدان، قم، کرج، تهران کریمخان و واحدهای ستادی از تاریخ ۴/۱۰/۱۳۸۷ لغایت ۸/۱۰/۱۳۸۷ در سطح کلیه فرآیندهای اعطای تسهیلات، اعتبارات و ارائه خدمات بانکی؛ گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت بانک تجدید شد که این گواهی براساس آخرین ویرایش استاندارد (ISO۹۰۰۱:۲۰۰۸) اخذ گردیده است.لازم به ذکر است که بانک صنعت و معدن اولین بانک ایرانی است که موفق به استقرار و اخذ گواهینامه نظام مدیریت کیفیت در سطح تمامی فرآیندها و کلیه شعب خود شده است.
راهاندازی سیستم تبادل چک در کلیه شعب بانک ملی و صنعت و معدن (طرح خدمت)
پیرو تفاهمنامه فیمابین بانک صنعت و معدن و بانک ملی در راستای تحقق پروژه مشترک تسویه چکهای بانکی در کل شعب دو بانک، کلیه شعب بانک صنعت و معدن و ۳۲۶۰ شعبه سیبای بانک ملی ایران در سطح کل کشور آماده پذیرش چکهای دو بانک تا سقف ۵۰میلیون ریال میباشند. براساس این طرح (طرح خدمت) وصول چکهای دو بانک به صورت مشترک امکانپذیر شده و مشتریان بانک صنعت و معدن با شعب محدود خود امکان بهرهمندی از شعب وسیع بانک ملی ایران را خواهند یافت در مراحل بعدی نیز سایر خدمات بانکی به خدمات مشترک این طرح افزوده میگردد.
در این راستا جناب آقای مهندس محرابیان، وزیر محترم صنایع و معادن و جناب آقای پورمحمدی معاون محترم وزیر امور اقتصادی و دارایی طی نامههای جداگانهای از اقدام بانک صنعت و معدن در طراحی و اجرای طرح سامانه نوین خدمات بین بانکی (طرح خدمت) قدردانی نمودند. در متن نامه وزیر محترم صنایع و معادن آمده است: «در پی یک اقدام کم نظیر در سیستم بانکی، همکاری موفقی میان بانکهای ملی و صنعت و معدن تحت عنوان «طرح خدمت» صورت پذیرفته که ماحصل اجرای آن طرح، خدمتدهی امکانات سختافزاری و نرمافزاری دو بانک به صورت هم افزایی به مشتریان خواهد بود.»
صعود بانک صنعت و معدن در رتبه بندی سال 2008 مجله معتبر «بنکر»
مـجـلـه بـیـنالـمـلـلی «بـنـکر» (The Banker) در سال ۲۰۰۸ نـیـز نـام بانک صنعت و معدن را در بینهزار بانک اول جهان ذکر کرد و به بررسی عملکرد آن پرداخت. مجله بینالمللی «بـنـکر» (The Banker) یکی از معتبرترین نشریات حوزه امور مالی است هر ساله در ماه جولای (تیر و مرداد) فهرستی ازهزار بانک برتر جهان در سال قبل میلادی را منتشر میکند. این ارزشیابی براساس میزان سرمایه، سهام عادی و سایر ذخیرهها بوده و از اعتبار خاصی در میان بانکهای جهان برخوردار است. بنابر تازهترین نتایج حاصل از ارزیابی بانکهای جهان که در شماره جولای (تیر و مرداد) سال ۲۰۰۸ میلادی مجله «بـنـکر» منتشر شده و مربوط به سال ۲۰۰۷ میلادی است، در بین بانکهایی که مطلوبترین نسبت سرمایه به دارایی را داشتهاند، بانک صنعت و معدن با نسبت ۲۹درصد در رتبه بیستم جهان قراردارد. بررسیهای نشریه «بـنـکر» نشان میدهد که در فاصله سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۷ میلادی، بانک صنعت و معدن با ۸۶ رتبه صعود از رتبه ۵۱۱ سال قبل به جایگاه ۴۲۵، صعود نموده است. عمدهترین دلیل این جهش، افزایش در میزان سرمایه اصلی بانک است. از طرفی افزایش داراییهای بانک به میزان ۴۱درصد موجب شده از این
لحاظ بانک صنعت و معدن در جایگاه ۸۶۵ جهان قرار گیرد.
بانک صنعت و معدن رتبه دوم را در معیار طراحی و در همایش ارزیابی پایگاههای اطلاع رسانی دولتی کسب کرد
در نخستین همایش ارزیابی پایگاههای اطلاعرسانی دولتی که با پشتیبانی شورای عالی اطلاعرسانی و ستاد تبصره ۱۳ و با هدف ایجاد استانداردها و معیارها و شاخصهای مشخص برای وبسایتهای ایرانی برگزار شد؛ بانک صنعت و معدن براساس معیار طراحی رتبه دوم را کسب کرد. ۶ معیار طراحی، اطلاعرسانی (محتوا)، خدمات، تعامل، فنآوری و کاربرپسندی مورد توجه قرار گرفته و در کل نظام بانکی کشور تنها بانک صنعت و معدن در معیار طراحی و بانک مرکزی در معیار فن آوری به کسب مقام دوم نایل آمدند.
اجرای طرح آمایش صنعتی، بسترساز تحقق رشد متوازن در کشور است
مدیرعامل و رییس هیاتمدیره بانک صنعت و معدن گفت: اجرای طرح آمایش صنعتی، زمینهساز تحقق رشد متوازن در تمام استانهای کشور است.
«محمدرضا پیشرو» در گفتوگو با ایرنا، اولویت بانک صنعت و معدن را پرداخت تسهیلات، به طرحهای منتخب در مناطق محروم کشور ذکر کرد و اظهار داشت: طرح آمایش صنعت و معدن دارای سه سرفصل مهم شامل تامین نقدینگی طرحهای دایر، نیمه تمام و ایجادی است.
وی تصریح کرد: تاکنون هشتهزار و 500میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش ریالی از سوی بانک صنعت و معدن در اختیار یکهزار و 460 واحد قرار گرفته است. هماکنون سقف اختیارات شعب در زمینه تسهیلات پرداختی در استانهای مختلف به 20میلیارد ریال رسیده است.
پیشرو در خصوص طرحهای نیمه تمام و ایجادی نیز گفت: تعداد طرحهای نیمه تمام و ایجادی مصوب نیز طی سال گذشته به ترتیب ۲۳۳ و ۱۸۴ طرح بود. تسهیلات ارزی و ریالی برای طرحهای نیمه تمام و ایجادی حدود ۲میلیارد یورو ارزی و هشتهزار و ۱۰۰میلیارد ریال تسهیلات مالی بوده است.
وی مجموع تسهیلات تخصیصی برای واحدهای فعال، نیمه تمام و ایجادی را جمعا حدود 40هزارمیلیارد ریال ذکر کرد و گفت: نرخ سود تسهیلات پرداختی 12درصد است و با توجه به اینکه این تسهیلات در جهت بهبود تولید و ایجاد اشتغال است میتواند نتایج مطلوبی برای اقتصاد کشور به دنبال داشته باشد.
وی طرحهای نیمه تمام را طرحهایی که تا ۴۰درصد کارهای آن انجام شده باشد، ذکر کرد. این مقام مسوول با اشاره به طرحهایی که تسهیلات از سوی بانک صنعت و معدن در اختیار آنها قرار میگیرد، گفت: طرحهایی که از تسهیلات بانک صنعت و معدن استفاده میکنند به طور عام بزرگ و زیربنایی هستند و هدفهای بزرگی را در بخش صنعت، پاسخ میدهند.
پیشرو تاکید کرد: تلاش شده است که منابع بانک برخلاف سنوات گذشته که بخش بازرگانی را هم در بر میگرفت به طور کامل در بخش صنعت و معدن اختصاص یافته است.
رییس هیاتمدیره بانک صنعت و معدن در خصوص کلاسهای آموزشی تشکیل شده از سوی این بانک، گفت: برای نخستین بار کلاسهای آموزشی توجیهی برای مدیران طرحهای مصوب از سوی بانک صنعت و معدن تشکیل شده است که شرکتکنندگان در این کلاسها با مطالبی نظیر قیمت تمام شده کالا، ارزش افزوده و غیره از جمله تولید کالاهای صنعتی آشنا میشوند. این آموزشها میتواند موفقیت طرح را تسهیل کند.
وی ادامه داد: همچنین نشستهایی با متقاضیان تسهیلات برای طرحهای صنعتی از سوی کارشناسان و متخصصان بانک برگزار میشود تا کاستیهای طرحها به آنها اطلاع داده شود.
پیشرو یادآور شد: پس از تصویب طرح در بانک با مجریان طرحها، رییس سازمان صنایع استان، کارشناسان و متخصصان بانک نشستهایی به طور هفتگی برگزار میشود تا بتوان پیشرفت طرحها را مورد بررسی قرار داد.
وی اظهار داشت: بسیاری از طرحهای آمایش صنعتی در پی سفرهای استانی هیات دولت اجرایی شده است. به گفته پیشرو، با اعمال نظارت مضاعف میتوانیم در بخش تامین مالی طرحهای آمایش صنعتی، خطا را به صفر برسانیم و شائبهای که مبادا منابع در جای خود خرج نشده باشد را از بین ببریم. وی در خصوص نرخ سود تسهیلات گفت: پیشبینی میشود با کاهش نرخ تورم نرخ سود تسهیلات نیز بتدریج کاهش یابد.
به گفته مدیرعامل بانک صنعت و معدن، استانهای پیشگام که تاکنون از تسهیلات بانک صنعت و معدن استفاده کردهاند، استانهای مازندران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و غربی، قزوین، تهران و اصفهان هستند. ایشان تصریح کرد بانک هیچگونه محدودیت نقدینگی برای پرداخت طرحهای صنعتی ندارد.
وی در خصوص طرحهای مهم اقتصادی که تاکنون از تسهیلات بانک صنعت و معدن استفاده کرده اند، گفت: طرحهای فولادی، فناوریهای نوین ساختمانی، پتروشیمی و صنایع غذایی، ریخته گری، بالادستی فولاد، ذوب و تولید آهن اسفنجی و غیره از مهمترین طرحهای بزرگ صنعتی بهره گرفته از این تسهیلات است.
پیشرو گفت: بانک همچنین به طرحهایی که دارای شریک خارجی است تسهیلات پرداخت میکند. وی در خصوص تعامل این بانک با بانک ملی ایران، گفت: چکهای بانک صنعت و معدن طی یکسال گذشته توسط بانک ملی نیز وصول شد بدون اینکه بانک صنعت و معدن در صدد ایجاد شعبههای جدید برای ارائه خدمات باشد.
وی طرح آمایش صنعتی را سه ساله عنوان کرد و گفت: هماکنون سال نخست اجرای این طرح بزرگ است و مهمترین ماموریت بانک صنعت و معدن تامین مالی طرحهای آمایش صنعت و معدن است. وی هدفگذاری در بخش سرمایه در گردش این بانک را سالانه ۱۰۰هزارمیلیارد ریال (ارزی و ریالی) ذکر کرد. پیشرو در خصوص تحقق اهداف سال گذشته بانک صنعت و معدن گفت: سال گذشته بیش از ۵۰درصد از طرح آمایش محقق شده است تحقق یافت. وی در خصوص اولویت طرحهای صنعتی برای سال جاری، گفت: بانک صنعت و معدن تفاوت منطقهای برای گزینش طرحهای صنعتی قائل نیست (مگر معرفی در قالب آمایش) و شاید مهمترین اولویت بانک انتخاب طرحها در مناطق محروم کشور باشد.
عملکرد بانک صنعت و معدن از هفته دولت سال 87 تا سال 88
بانک صنعت و معدن در فاصله زمانی هفته دولت سال گذشته تا سال جاری ۴۷۲ مورد اعتبار اسنادی ریالی به مبلغ ۵۱۶/۱میلیارد ریال و ۱۲۶ مورد اعتبار اسنادی ارزی به مبلغ ۵۶۳میلیون دلار را گشایش نموده است.
طرحهای مصوب در این مدت به 4025 مورد به مبلغ 978، 51میلیارد ریال رسیده و تعداد طرحهای قرارداد شده نیز 3339 طرح به مبلغ 985/16میلیارد ریال بالغ گردیده است.
این بانک طی مدت مزبور ۳۲۷/۱۳میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده و ۱۷۸/۶میلیارد ریال از مطالبات خود را وصول کرده است.
تعداد طرحهای به بهره برداری رسیده بانک صنعت و معدن از شهریور سال گذشته تا سال جاری 353 طرح به مبلغ 206/2میلیارد ریال بوده که برای 7122 نفر شغل ایجاد کرده است.
بانک صنعت و معدن بیش از ۴هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداخت نمود
طی چهارماه نخست سال جاری بانک صنعت و معدن مبلغ 4هزار و 42میلیارد ریال تسهیلات در اختیار صنعتگران و کارآفرینان کشور قرار داد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 4درصد رشد داشته است.به گزارش روابط عمومی بانک صنعت و معدن در همین مدت پرداخت تسهیلات به یکهزارو 471 طرح به تصویب رسیده که مبلغ آن به 16هزارو 319میلیارد ریال میرسد.میزان مصوبات این بانک در 4 ماه امسال از لحاظ تعداد 169درصد و از نظر مبلغ 877درصد نسبت به فاصله زمانی آغاز فروردین تا پایان تیرماه سال 1387 افزایش نشان میدهد.گزارش یاد شده همچنین حاکی است که بانک صنعت و معدن طی مدت مزبور توانسته است 872میلیارد ریال اعتبارات اسنادی ریالی را برای 184 طرح صنعتی گشایش نماید که ارقام مزبور از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب 45درصد و 128درصد رشد داشته است.
در ضمن اعتبارات اسنادی ارزی گشایش یافته طی 4 ماه نخست امسال به 118 مورد و به ارزش 157میلیون دلار بالغ شده و میزان وصولیها نیز به یکهزار و 664میلیارد ریال رسیده است.
یادآور میشود که بانک صنعت و معدن به عنوان تنها بانک تخصصی بخش صنایع و معادن کشور ماموریت تامین منابع طرحهای جامع آمایش صنعتی و معدنی کشور را که توسط وزارت صنایع و معادن و به منظور گسترش متوازن صنایع در سطح کشور برنامهریزی شده را برعهده دارد.
مصوبات بانک صنعت و معدن برای طرح آمایش از 2000 مورد گذشت
تعداد طرحهای مصوب بانک صنعت و معدن برای پرداخت تسهیلات به طرحهای جامع آمایش صنعتی و معدنی کشور به دوهزارو ۷۴ مورد و مبلغ ۴۱هزار و ۱۱۹میلیارد و ۹۸۲میلیون ریال بالغ گردید.به گزارش روابط عمومی بانک صنعت و معدن از این تعداد ۳۳۶ طرح به مبلغ ۳۱هزار و ۶۳۸میلیارد و ۶۲۱میلیون ریال مربوط به طرحهای ایجادی، ۵۴ طرح به مبلغ یکهزارو ۲۷۰میلیارد و ۳۸۵میلیون ریال جزء طرحهای تکمیلی، ۱۵۵ طرح به مبلغ ۷۹۲میلیاردو ۵۰۱میلیون ریال جهت اعطا به طرحهای نیمه تمام و یکهزارو ۵۲۹ طرح به ارزش ۷هزارو ۴۱۸میلیارد و ۴۷۵میلیون ریال در خصوص طرحهای سرمایه در گردش بوده است.
ارسال نظر