معاون وزیر اقتصاد در گفتوگو با دنیای اقتصاد اعلام کرد:
جزئیات گزارش کار گروه تحول روی میز رییسجمهوری
ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی در باب همایون این روزها شاهد جنب و جوش ویژهای است. از شهریور ماه امسال که رییسجمهوری طی حکمی وزیر امور اقتصادی و دارایی را مسوول اجرای طرح تحول در صنعت بیمه اعلام کرد و مقرر شد معاون امور بانک و بیمه، رییس کل بیمه مرکزی و مدیران عامل شرکتهای بیمه دولتی و خصوصی در این امر مهم او را یاری دهند، هفتهای نیست که «تالار حرکت» شاهد بحث و تبادل نظر بیمهگران نباشد.
5 ماه فرصت و این همه نقطهنظر که همگی باید جمع شود، دستهبندی گردد، اصلاح شود و به اتفاق نظر برسد و در نهایت در قالب پیش نویس به مراجع ذیصلاح برای تصویب ارسال شود.
مدیریت جلسات کار گروه اصلی و ایجاد هماهنگی میان مدیران بیمهای با تفکرات و اختلاف سلایق موجود یکی از وظایف اصلی حمید پورمحمدی، معاون وزیر اقتصاد در امور بانک و بیمه و شرکتهای دولتی در این روزها شده است.
برای گفتوگو با او و گرفتن خبر از تحول صنعت بیمه کشورمان به دفتر او در همان ساختمان باب همایون رفتیم، او ابتدا خدا را به خاطر توفیق به دست آمده شکر کرد و سوالات ما را پاسخ داد.
آقای پورمحمدی اساس برگزاری همایشهای صنعت بیمه در تابستان امسال چه بود؟
با توجه به سیاستهای ابلاغی اصل 44 و رقم زدن یک انقلاب اقتصادی در کشور، صنعت بیمه نیز نیازمند یک تحول بود. بیمه باید نقش خود را جستوجو، تبیین و تعریف میکرد و بر اساس آن اقدامات لازم را انجام میداد. بنابراین همایشهای یادشده بر همین اساس طرحریزی شد. 6کار گروه تشکیل و درخصوص بخشهای مختلف نقد و بررسیهایی انجام شد و نتایج به دست آمده به عنوان منشور و میثاق صنعت بیمه سرلوحه کار قرار گرفت. همان طور که استحضار دارید دومین همایش با پیام دکتر احمدینژاد، رییسجمهوری محترم کار خود را آغاز کرد و برنامهای 10مادهای در دستور کار کارگروه تحول در صنعت بیمه قرار گرفت. وزیر محترم اقتصاد نیز طی احکامی جداگانه، اینجانب، رییس کل بیمه مرکزی و مدیران عامل بیمههای دولتی را موظف به پیگیری کارها و برگزاری جلسات کارگروهها برای اجرای تحول در این صنعت کرد. در واقع اصلاحات صنعت بیمه به متخصصان خود صنعت واگذار شد و خانواده بیمه مسوول اجرای آن شدند که جای تشکر از رییسجمهوری دارد.
آقای پورمحمدی لطفا از نتایج به دست آمده در کار گروههای طرح تحول بگویید؟
جمعبندی دستاوردهای همایش با حضور استادان دانشگاهی صورت گرفت و اساسنامه پایانی با نقطهنظرات کتبی و شفاهی مدیران و استادان دانشگاه تهیه و در کار گروه اصلی در وزارت اقتصاد به جمعبندی نهایی برای احصای چالشها رسید. مسوولیت بیمه مرکزی درخصوص امور بینالملل و نظارت است و کارگروههای دیگر زیر نظر بیمههای ایران، آسیا، البرز و دانا با مشارکت بیمههای خصوصی تشکیل جلسه دادند تا موارد شفافشده به صورت پیشنویسهایی آماده و برای تصویب به شورای عالی بیمه تقدیم خواهد شد.
آیا رییسجمهوری در جریان امور قرار دارند؟
بله، در اولین روز آبان اولین گزارش از دستاوردهای کارگروه اصلی تحول در صنعت بیمه توسط اینجانب به دکتر احمدینژاد تقدیم شد.
رییسجمهوری ضمن بررسی اقدامات صورتگرفته و مدلهای به کار گرفته شده در تعیین چالشهای فراروی صنعت بیمه به استفاده از نظر و دیدگاههای استادان این رشته در دانشگاه تاکید کردند و خواستار آن شدند تا گروهی خارج از صنعت بیمه برنامههای پیشنهادی را مورد نقد قرار دهند تا آنچه که حاصل تضارب افکار و متضمن منافع کشور است، نهایی گردد.
دکتر احمدینژاد درخصوص روش کار و چگونگی اصلاحات و پیشرفت کارها جویا شدند. عرض کردم،متدولوژی اصلاحات صنعت بیمه و نحوه استفاده از مدل AHP در اختیار کارشناسان و بازرسان شرکتهای بیمه قرار گرفت و چالشها بررسی و احصا شدند.
همچنین برای ایشان از برگزاری همایش بیمه و اقتصاد ملی و قطعنامهای که در پایان آن صادر شد، توضیح دادم و اینکه کارگروهها در حوزههای مختلف اقتصادی در صدد تهیه پیشنویسهایی برای اصلاح آییننامههای سنتی و تدوین مصوبات جدید به منظور ارائه سرویسدهی مطلوب به مشتریان هستند.
ایشان نیز از اعضای کارگروهها قدردانی کردند و باز در خصوص حضور استادان در جلسات و هماندیشی آنان با صنعت بیمه تاکید داشتند و حتی گفتند هر یک از استادانی که کار را جدی گرفتند، وقت گذاشتند و نظریه دادند، مستحق قدردانی هستند که باید به درستی انجام شود.
رییسجمهوری با روند تحول موافق بودند و پیشنهادات را تایید کردند؟
دکتر احمدینژاد درخصوص تربیت نیروهای انسانی حرفهای در صنعت بیمه با درخواست اینجانب برای آموزش و تربیت دانشجویان دوره دکترا در داخل و خارج از کشور موافقت کردند و مقرر شد ظرف 5سال آینده عضو هیاتمدیره و 10سال آتی مدیران عاملی در سطح بینالمللی و دارای ویژگیهای بالا داشته باشیم و اختیارات لازم را هم دادهاند.
همچنین رییسجمهوری معتقدند صنعت بیمه نیاز به درونگرایی دارد تا ایرادات و مشکلات به درستی شناسایی شده و از منظر دیگران که مصرفکننده کالای بیمهای هستند، به قضایا نگاه شود.
آقای دکتر، آیا پیشنویس اصلاحات برای تدوین آییننامههای جدید آماده شده است؟
از اوایل آبانماه ارائه گزارشهای نظری تمام شد و پس از آن موارد مطروحه به صورت جمعبندی نهایی در کارگروههای مربوطه به کارگروه اصلی آورده شد، در کارگروه اتکایی و حقوقی که تحت نظارت بیمه ایران فعالیت دارد، بحثها به نتیجه رسید و پیشنویس مواردی که نیازمند اخذ مجوز از مجلس، هیات دولت یا مجمع بود در ۵ محور کلی تهیه شد.
در کارگروه بیمه عمر و نظارت که تحت سرگروهی بیمه دانا فعالیت دارد، جلسات درونگروهی تخصصی برگزار و راهکارهایی پیرامون شخص ثالث ارائه شد.
در کارگروه اصلاح ساختار که به سرگروهی بیمه البرز فعالیت دارد، اصلاح ساختاری و سازمانی از دو منظر ساختار صنعت بیمه و بنگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
کارگروه مالی اداری و شبکه فروش تحت سرپرستی بیمه آسیا فعالیت دارد، آییننامههای حوزه مالی- اداری و شبکه فروش و بازار پول و سرمایه به نحو مطلوبی شناسایی و طبقهبندی شده است و در تعامل بیمه با بازار پول و سرمایه نتایج و انتظارات به خوبی تعریف شده و تبدیل به پیشنویس یک آییننامه شده است.
همچنین در کارگروه فنآوری و نظارت که تحت سرپرستی بیمه مرکزی فعالیت دارد، مستندات خوبی پیرامون بحث نظارت انجام شده که میتواند در تدوین آییننامه بسیار موثر واقع شود.
لطفا از نقطهنظرات استادان دانشگاهی و کارشناسان بیمهای درخصوص تحول صنعت بیمه بگویید؟
آزادسازی نرخ حق بیمه در تمامی رشتههای بیمهای، فراهم آوردن شرایط لازم جهت تسریع در خصوصیسازی سهم شرکت بیمه به منظور همسان سازی شرایط رقابت در بازار، برقراری سیستم ارتباط با مشتری (CRM) به منظور ارائه اطلاعات لازم به مشتری و حصول اطلاع از نیازها و میزان رضایتمندی ایشان از چگونگی ارائه خدمات بیمهای، ایجاد شعب تخصصی رسیدگی به دعاوی بیمهای، شفافسازی سیستمهای گزارشدهی و صورتهای مالی، افزایش اختیارات و پررنگکردن نقش نظارتی سندیکای بیمهگران بر عملکرد شرکتهای بیمه، توسعه آموزش تخصصی در دانشگاهها متناسب با ظرفیت شرکتهای بیمه نیاز کشور، گسترش شبکه فروش بیمه با استفاده از امکانات بعضی از نهادها از جمله شعب بانکها و شرکتهای تعاونی روستایی، واقعی نمودن و عینی کردن پرداخت مشارکت در منافع به بیمهگران عمر، بررسی راهکارهای گسترش بیمههای عمر مستمری و بازنشستگی برای مقابله با مشکلات بازنشستگان کشور، طراحی و گسترش بیمههای خرد در جامعه، طراحی بیمه مسوولیت جامع برای خانواده، افزایش سرمایه شرکتهای بیمه داخلی، تقویت بنیه و افزایش سرمایه شرکت اتکایی امین و فراهم آوردن امکان دسترسی صنعت بیمه به بانکهای
اطلاعاتی مکانیزه نیروی انتظامی در رابطه با تخلفات رانندگی به منظور تاثیر دادن نحوه رانندگی و میزان تخلفات در محاسبه حق بیمه برخی از پیشنهادات و نقطهنظرات ارائه شده است.
آقای پورمحمدی، آیا به این زودیها طرح تحول اجرایی میشود و اصلاحات صورت میگیرد؟
این یک هدف ملی است و صنعت بیمه به دنبال فرمان رییسجمهوری و تصمیم دولت باید متحول شود، کارگروه اصلی تحول در صنعت بیمه با بررسی نقطهنظرات و دقت در انتخاب بهترین و جامعترین راهکارها، پیشنویسها را آماده کرده و به مراجع ذیصلاح مانند شورای عالی بیمه، هیات دولت و مجلس شورای اسلامی تقدیم میشود، حال فرآیند تصویب نهایی آنان توسط هر یک از مراجع ذیربط مطلبی است که قطعا با توجه به تصمیم ملی برای ارتقای سطح امنیت و رفاه جامعه به سرعت انجام خواهد گرفت.
برای بحث اتکایی و جلوگیری از خروج ارز از کشور و مقابله با تحریمهای اقتصادی چه برنامهای دارید؟
تصمیمات خوبی گرفته شده و کارهای مهمی انجام گرفته که اجازه دهید در وقت بهتری اعلام شود.
ارسال نظر