معرفی برترین‌های صنعت کشور

فرشاد به‌آبادی

سازمان‌هایی در عرصه کسب‌و‌کار موفق‌تر هستند که شناخت درستی از سازمان‌ خود داشته باشند. بی‌تردید شناخت درست مشکل و موقعیت سازمان یکی از عوامل اصلی موفقیت به شمار می‌آید. با شناخت ناقص و غلط نمی‌توان استراتژی‌های درست و اثربخشی برای سازمان خلق و مشکلات آن را چاره‌جویی کرد.شناخت مفید شناختی است که فهم مدیران از سازمان را در رقابتی ساخت یافته توسعه بخشد. فهم ساخت یافته، دیدن یا پیش‌بینی نقش و چگونگی تاثیرگذاری عوامل متعدد را بر نتیجه و حاصل کار سازمان ممکن می‌سازد. فقط با چنین شناختی می‌توان سهم هر یک از ضعف‌ها یا قوت‌های سازمان را بر موفقیت ارزیابی کرد و با تخصیص منابع محدود برای آن به حداکثر اثربخشی دست یافته، چنین شناختی نیاز به مدلی مفهومی دارد. امروزه با توجه به تجربه‌های شرکت‌های موفق جهان و دیدگاه اندیشمندان و متخصصان مدل‌های مختلفی برای ارزیابی عملکرد وجود دارد. بهره‌مندی از این مدل‌ها به عنوان ابزاری برای تعیین جایگاه راهبردی، نه تنها در مقیاس کلان بلکه برای افراد درون‌سازمان نیز نقشه‌ای با جزییات کامل فراهم می‌نماید تا آنها در مسیر تعالی سازمانی، نقش خود را با رویکردی راهبردی ایفا نمایند.

جشنواره قهرمانان صنعت ایران با الهام از مدل‌های متعدد ارزیابی به بررسی عملکرد متقاضیان شرکت در این جشنواره پرداخته و با انتخاب برگزیدگان به تشویق و معرفی واحدهای برتر می‌پردازد. بدون تردید به نظر عالمان مدیریت، سیاست‌گذاران صنعتی، صنعتگران و اصحاب رسانه این جشنواره در کشور ما به عنوان یکی از معتبرترین جشنواره‌هایی است که پیشگامان عرصه کار و کارآفرینی را معرفی می‌کند و به آنان جوایزی اعطا می‌کند.

سومین جشنواره قهرمانان صنعت از تیرماه ۱۳۸۶ کار خود را آغاز کرده و به ارزیابی واحدهای متقاضی پرداخته‌است که در این میان ۱۷۸واحد به صورت رسمی متقاضی شرکت در این جشنواره در بخش واحدهای نمونه صنعتی و کارآفرین بودند که از این تعداد صلاحیت ۱۳۵واحد از سوی شورای‌عالی سیاستگذاری تایید و از بین این واحدها تعدادی به عنوان واحد نمونه و تعدادی نیز به عنوان کارآفرین برتر انتخاب شده‌اند. سومین دوره این جشنواره رو‌یکرد جدیدی نیز در انتخاب قهرمان قهرمانان خود در پیش گرفته‌است. به‌طوری که در دو دوره قبلی قهرمان قهرمانان توسط کمیته علمی ارزیابی، انتخاب و به تأیید شورای عالی سیاست‌گذاری جشنواره می‌رسید، اما در سومین جشنواره قهرمانان صنعت کمیته علمی و ارزیابی، جشنواره ۹واحد را به عنوان کاندیدای قهرمان قهرمانان معرفی می‌کند تا یکی از بین آنها توسط حضار شرکت‌کننده در اختتامیه جشنواره برگزیده و به عنوان قهرمان قهرمانان سال ۱۳۸۶ معرفی گردد.