شرکت مهندسی نوین معدن؛ انقلاب در صنعت حفاری و اکتشاف
در ارتباط با اکتشاف، این شرکت موفق به پتانسیلیابی، اکتشاف و ارزیابی ذخایر معتنابهی کانی و سنگهای معدنی شامل خاک نسوز، کائولن، مواد اولیه سیمان، عناصر نادر خاکی، خاکهای صنعتی، زغالسنگ، گوگرد، باریت، مصالح ساختمانی، سنگهای نما و تزیینی گرانیت، مرمریت، تراورتن، چینی و نیز آهن، مس، آلومینیوم و طلا شده است.
از جمله فعالیتهای مهم شرکت در زمینه استخراج معادن کوچک و بزرگ فلزی و غیرفلزی، ارائه خدمات مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی (مالی)، طراحی، نظارت، برنامهریزی تولید و بهینهسازی پیت در معادن مس سرچشمه، آهن گل گهر، آهن چغارت و بسیاری از معادن دیگر است.
از فعالیتهای این شرکت در امر فرآوری و مطالعات فنی و اقتصادی (مالی) تولید و بهینهسازی عملیات کانهآرایی در واحدهای مختلف فرآوری به خصوص زغالسنگ شامل طرح مطالعاتی بریکت و زغالسنگ مایع (c.w.m) است.
تاریخچه شرکت
شرکت تجاری توزیع کاغذ و محصولات کاغذی نوین در سال ۱۳۵۵ تاسیس شد این شرکت یکی از شرکتهای تحت پوشش سازمان صنایع ملی ایران بود و طبق ماده ۶ اساسنامه، موضوع شرکت عبارت بوده از قبول نمایندگی پخش محصولات کاغذی و اشیای ساخته شده از کاغذ و توزیع محصولات مذکور در داخل و صدور آنها به خارج از کشور (مثل دستمال کاغذی) و همچنین اقدام به هر گونه عملیات تجاری و بازرگانی و مقاطعهکاری.با بررسی سابقه شرکت معلوم میشود که از سال ۱۳۶۰ این شرکت هیچگونه فعالیت تجاری و بازرگانی نداشته است.
اما در تاریخ 24/5/80، سازمان صنایع ملی ایران به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران وکالت با حق توکیل به غیر داد تا در مجامع عمومی و فوقالعاده شرکت، حضور یافته و اتخاذ تصمیم کند. در نهایت در تاریخ 29/7/80 مجمع عمومی فوقالعاده شرکت تشکیل و نام شرکت تجاری توزیع کاغذ و محصولات کاغذی نوین به شرکت مدیریت، مهندسی و فنآوری نوین معدن تغییر و موضوع شرکت بر طبق ماده 6 اساسنامه شرکت اصلاح شد.
در نهایت شرکت فنی مهندسی نوین معدن یکی از شرکتهای زیرمجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران قرار گرفت که صد در صد دولتی بوده و دارای رتبه دوم در رشته آمادهسازی، اکتشاف و استخراج معادن از سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور است.
بخشی از موضوع فعالیت شرکت طبق اساسنامه به شرح زیر است:
الف) انجام عملیات اکتشاف معدنی، آبهای زیرزمینی، نقشهبرداری، سطحی و عمقی، حفاری ژئوتکنیکی و ژئوفیزیکی و مغزهگیری، آبشناسی، تعیین ذخیره و کلیه امور مرتبط با آن
ب) انجام فعالیتهای پیمانکاری مشتمل بر اکتشاف، استخراج، مشاوره، پیمان مدیریت، ارائه خدمات مهندسی و بازرگانی در داخل و خارج از کشور مرتبط با معادن و صنایع معدنی
ج) طراحی، تجهیز و بهرهبرداری از معادن و صنایع معدنی و سایر فعالیتهای مرتبط از قبیل انجام عملیات ساختمانی، راهسازی، تاسیساتی، آزمایشگاه، خدمات آتشکاری و احداث و راهاندازی کارخانهها و صنایع فرآوری مواد معدنی
چ) کلیه فعالیتهای بازرگانی شامل خرید و فروش، صادرات و واردات قطعات و تجهیزات و محصولات و مواد و مصالح مربوط به معدن و صنایع معدنی و هرگونه عملیاتی که با آن مرتبط باشد.
ح) سرمایهگذاری و مشارکت در طرحهای تولیدی، خدماتی مرتبط، مشارکت در سایر شرکتها از طریق تاسیس و با تعهد سهام شرکتهای جدید با خرید و تعهد سهام شرکتهای موجود.
خ) انجام کلیه امور معاملاتی و مبادرت به سایر عملیاتی که بهطور مستقیم و غیرمستقیم در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور برای تحقق اهداف شرکت لازم یا مفید باشد.
پروژههای در دست اجرا:
- پروژه نفلین سیانیت
- پروژه باریت مهدیآباد
- پروژه انگوران
- پروژههای چاهپیمایی
- پروژههای حفاری اکتشافی
پروژه نفلین سیانیت
شرکت فنی مهندسی نوین معدن، طی سال ۸۶ طی پروژه نفلین سیانیت خود، مجموعا ۳۷هزار و ۱۴۷تن استخراج کرده است که ۱۴۲هزار و ۹۶۵مترمکعب باطلهبرداری بوده است. تولید کنسانتره این شرکت طی این مدت ۵هزار و ۸۶۲تن بوده است. طی سال ۸۶، شرکت فنی مهندسی نوین معدن در طرح نفلین سیانیت خود مجموعا ۰۸/۵۴۲تن فروش داشته است. استخراج و ارسال ماده معدنی شرکت همانطور که در نمودار شماره ۱ میبینید، در ۳ ماهه آخر سال ۸۶، نسبت به نیمه اول سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته که از جمله دلایل آن محدودیت در محل دپوی کارخانه و وضعیت جوی نامناسب ذکر شده است.
پروژه باریت مهدیآباد یزد
از ابتدای شهریور ماه سال گذشته تا اسفندماه شرکت فنی و مهندسی نوین معدن، مجموعا ۶۰هزار و ۵۰۰تن در طرح باریت مهدیآباد یزد استخراج داشته که در مرحله باطلهبرداری نیز پیشرفت کار ۸۵هزار و ۱۹۰مترمکعب بوده است. طی این مدت فروش شرکت ۲۹هزار و ۵۸تن بوده است.
در برنامه شرکت طی سال 86، دربخش پروژههای حفاری اکتشافی شرکت نیز عملکرد شرکت مجموعا 23هزار و 650متر بوده که از این مقدار 4هزار و 308متر آن انجام شده است. بر اساس این گزارش 10هزار متر در پروژه سنگان، گلگهر 4 و 6، 60هزار متر، جلالآباد 2هزار و 650متر، طبس 8هزار متر، حفاری RCا، 10هزار متر بوده است. مقدار پیشرفت شرکت در هر یک از این بخشها 1800متر در پروژه سنگان، 683متر گلگهر 6 و 6، 800متر جلالآباد، یکهزار و 25متر طبس بوده است. مجموعا شرکت 4هزار و 308متر بوده است.در پروژه چاهپیمایی نیز مقدار کل کار شرکت در پروژه طبس 12هزار و 500متر بوده که از این تعداد در سال 86، 12هزار و 500متر کار انجام شده است. در پروژه سنگان نیز 10هزار متر در نظر گرفته شد که 2هزار و 137متر پیشرفت پروژه داشته است.
مجموع پروژههای چاهپیمایی شرکت ۲۲هزار و ۵۰۰متر بوده که از این مقدار ۱۴هزار و ۶۳۷متر آن انجام شده است.
ارسال نظر