گزارشی از عملکرد بزرگترین شرکت تامین کننده مواد اولیه ذوب آهن
سنگآهن مرکزی خوش درخشید
قلب صنعت فولاد کشور و صنایع کشور وابسته به شرکت سنگآهن مرکزی ایران است. این شرکت در دو ماهه سال ۸۷ در مجموع ۸۸۶هزار و ۱۳۵تن سنگآهن فرآوری شده تولید کرد. رشد تولید یکی از اهداف این شرکت معدنی است. سنگآهن مرکزی یکی از بزرگترین صادرکنندگان سنگآهن است.
جمع کل ارسال و فروش سنگآهن در دو ماهه سال 87 معادل 916هزار و 627تن بوده است.
شرکت سنگآهن مرکزی در دو ماهه سال ۸۷ معادل ۴۲۲هزار و ۳۷۷تن آگلومره و سنگآهن دانهبندی شده به ذوبآهن اصفهان فرستاده است.
عملکرد شرکت را که به مناسبت روز صنعتومعدن منتشر شده را در پی بخوانید:
این شرکت سالانه ۴میلیونتن سنگآهن دانهبندی وظرفیت تولید ۲/۳میلیونتن کنسانتره آهن را دارا میباشد.
شرکت سهامیخاص معادن سنگآهن مرکزی ایران - بافق در 10کیلومتری شمال شرقی شهرستان بافق و در 120کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد در حاشیه کویر مرکزی ایران، کنار معدن چغارت قرار دارد.
این شرکت در سال ۱۳۵۰ برای اکتشاف و بهرهبرداری از کانسارهای آهن منطقه بافق توسط سازمان ذوبآهن ایران سابق تاسیس شد و هماکنون این شرکت یکی از واحدهای مهم زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده سنگآهن دانهبندی و کنسانتره کشور است.
ایران مرکزی با ذخیره بیش از یک سوم سنگآهن کشور به عنوان مهمترین زون آهندار ایران شناخته شده است. در نتیجه عملیات اکتشافی انجام شده از سال 1340 تاکنون در این منطقه بیش از 38 آنومالی آهن دار با ذخیره نزدیک به 7/1میلیاردتن شناسایی شده که مهمترین آنها معادن چغارت، سه چاهون، آنومالی شمالی، میشدوان و چاه گز است. شرکت سنگآهن مرکزی ایران بزرگترین تولیدکننده سنگآهن دانهبندی کشور طی 30 سال گذشته است. این شرکت از سال 1350 عملیات استخراج سنگآهن در معدن چغارت را آغاز کرده و تاکنون سنگآهن مورد نیاز کارخانه ذوبآهن اصفهان و برخی صنایع فولاد سازی کشور را تامین و از سال 1380 نیز به جمع صادرکنندگان سنگآهن پیوسته است. در حال حاضر از دو معدن چغارت و سه چاهون سالانه نزدیک به 8میلیونتن سنگآهن استخراج میشود که حدود 4میلیونتن آن سنگآهن دانهبندی شده است که مستقیما برای مصرف در کارخانه ذوبآهن اصفهان و صادرات استفاده و مابقی در کارخانه فرآوری چغارت تبدیل به کنسانتره سنگآهن میشود.
شرکت سنگآهن مرکزی ایران در راستای عملیات پیشبینی شده و توسعه در حال اجرای خود به سرمایهگذاری گستردهای در کارخانه تغلیظ پرداخته است. این اقدام طی دو سال اخیر دستاوردهای مهم و برجستهای داشته و به ارائه طرحهای متعددی در عرصه انجام پروژههای مرتبط با تولید کنسانتره منجر شده است که در ذیل معرفی میشوند:
طرح انتقال آب از یزد به بافق یکی از این طرحها است که با هدف انتقال آب زاینده رود از یزد به بافق در حال اجرا است. این طرح با میزان سرمایهگذاری بالغبر 430میلیارد ریال در سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
طرح احداث واحد گندلهسازی بافق نیز در مرحله انتخاب مشاور و پیمانکار میباشد. این طرح که با هدف تولید سالانه ۴میلیونتن گندله سنگآهن ارائه شده، مستلزم ۵/۱۰۶میلیون دلار سرمایهگذاری ارزی و ۷۸۱میلیارد ریال سرمایهگذاری ریالی است تا به اشتغالزایی برای ۳۰۰ نفر بیانجامد.
طرح افزایش ظرفیت و اصلاح کیفیت کنسانتره سنگآهن چغارت نیز در مرحله انتخاب مشاور و پیمانکار بوده و هدف از اجرای آن افزایش تولیدی به میزان 800هزارتن در سال است. میزان سرمایهگذاری ارزی این طرح 5/16میلیون دلار و میزان سرمایهگذاری ریالی آن 7میلیارد ریال است که با تحقق آن برای 100 نفر اشتغالزایی میکند.
طرح کنسانتره آنومالی شمالی با میزان سرمایهگذاری ارزی ۶/۱۲۳میلیون دلار و میزان سرمایهگذاری ریالی ۳۶۹میلیارد ریال است.
طرح یاد شده در حال مطالعه بوده و هدف از اجرای آن تولید 4/1میلیونتن کنسانتره سنگآهن است که در نهایت به اشتغالزایی برای 286 نفر منجر خواهد شد.طرح ایجاد ظرفیت تولید سنگآهن کنسانتره معادن چاه گز و میشدوان نیز با هدف تولید 6/2میلیونتن کنسانتره سنگآهن در حال مطالعه است. میزان سرمایهگذاری ارزی این طرح 9/141میلیون دلار و میزان سرمایهگذاری ریالی آن 309میلیارد ریال است و در صورت بهرهبرداری از این طرح برای 262 نفر اشتغالزایی خواهد شد.
در سال ۸۶ شرکت سنگآهن مرکزی ایران در مجموع پنجمیلیون و ۲۴۵هزار و ۷۴۳تن سنگآهن دانهبندی شده و کنسانتره سنگآهن تولید کرد که این رقم در مورد سنگآهن دانهبندی شده نسبت به ۸۵ معادل یک درصد و در بخش کنسانتره سنگآهن ۱۰۸درصد رشد داشت. همچنین این شرکت در سال گذشته ۲۰میلیون و ۴۸۱هزار و ۵۱۷تن سنگ معدن استخراج کرد که نسبت به سال ۸۵ معادل ۴۰درصد رشد داشت.شرکت سنگآهن مرکزی بزرگترین تامینکننده مواد اولیه فولاد برای ذوبآهن اصفهان است. این شرکت در سال ۸۶ دو میلیون و ۳۱۷هزار و ۱۱۳تن سنگآهن به ذوبآهن اصفهان ارسال کرد که نسبت به دو میلیون و ۲۶۲هزار و ۱۸۶تن سال ۸۵ معادل ۲درصد رشد داشت.
همچنین میزان صادرات شرکت سنگآهن مرکزی در سال 86 معادل یکمیلیون و 579هزار و 204تن بود که نسبت به سال 85 معادل 3درصد رشد داشت.
ذخیره اولیه معدن ۲/۱۷۷میلیونتن است و از زمان تاسیس تاکنون (۱۳۵۰) در مجموع ۱۰۰میلیون و ۸۱۸هزار و ۱۷۵تن از این معدن استخراج شده است که این رقم ۷۶میلیون و ۸۰۵هزار و ۷۹۲ تبدیل به سنگآهن دانهبندی شده و دو میلیون و ۱۳۴هزار و ۸۲۶تن تبدیل به کنسانتره سنگآهن شده است.محصولات شرکت سنگآهن مرکزی به شرکتهای ذوبآهن اصفهان، فولاد میبد، فولاد خوزستان و زاگرس و برخی شرکتهای سیمانی و به کشورهای چین، پاکستان، کره و ژاپن صادر میشود.
طرحهای توسعه شرکت سنگآهن مرکزی
طی دو سال اخیر پروژههای مرتبط برای انجام تولید سنگآهن و ایجاد ارزش افزوده به شرح ذیل در شرکت تعریف شده است.
طرح انتقال آب از یزد به بافق
هماکنون طرح انتقال آب از یزد به بافق با هدف انتقال آب زایندهرود از یزد به بافق با سرمایهگذاری ۴۳۰میلیارد ریال در حال اجرا است که این طرح در سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
طرح واحد 800هزارتنی آگلومراسیون بافق
طرح واحد ۸۰۰هزارتنی آگلومراسیون بافق با هدف تولید کلوخه و قابل توسعه به ۲۴۰۰هزارتن و با سرمایهگذاری ۳۷۰میلیارد ریال در مرحله حمل تجهیزات است.
طرح احداث واحد گندلهسازی بافق
طرح احداث واحد گندلهسازی بافق با هدف تولید سالانه ۴میلیونتن گندله سنگآهن با سرمایهگذاری ریالی ۷۸۱میلیارد ریال و ارزی ۵/۱۰۶میلیون دلار در مرحله اخذ مجوز و انتخاب پیمانکار است.
طرح افزایش ظرفیت و اصلاح کیفیت کنسانتره سنگآهن چغارت
طرح افزایش ظرفیت و اصلاح کیفیت کنسانتره سنگآهن چغارت با هدف افزایش تولید به میزان ۸۰۰هزارتن در سال و با سرمایهگذاری ۷میلیارد ریال و ۵/۱۶میلیون دلار در حال انجام است.
طرح کنسانتره آنومالی شمالی بافق
طرح کنسانتره آنومالی شمالی بافق با هدف تولید ۴/۱میلیون کنسانتره سنگآهن و با سرمایهگذاری ۳۶۹میلیارد ریال و ۶/۱۲۳میلیون دلار در حال مطالعه است.
طرح معادن چاهگز و میشدوان
طرح ایجاد ظرفیت تولید سنگآهن کنسانتره معادن چاهگز و میشدوان با هدف تولید ۶/۲میلیونتن کنسانتره سنگآهن با سرمایهگذاری ۳۰۹میلیارد ریال و ۹/۱۴۱میلیون دلار در حال انجام است.
ارسال نظر