10  راه خوش تیپی
عکس:آکو سالمی
بازارنامه-آخرین باری که اقدام به خرید یکی از لوازم خانگی موردنیازتان کردید را یادتان هست؟ به خاطر بیاورید روزها و حتی هفته‌هایی را که برای انتخاب بهترین نوع آن وقت گذاشتید. چقدر پرس‌و‌جو کردید.

عموم مردم برای خرید کالاهای گران‌قیمت و بزرگ احتیاط می‌کنند. مثلا برای خرید یک دستگاه تلویزیون کلی این مغازه و آن مغازه می‌روند تا بهترین، با کیفیت‌ترین و ارزان‌ترین را انتخاب کنند. حتی تنوع برندها را هم به دقت زیرنظر می‌گیرند.اما بزرگترین عیب عموم مردم بی‌احتیاطی‌هایی است که در خرید کالاهایی همچون پوشاک می‌کنند.اما بهترین شیوه خرید کفش و لباس به شرح زیر است:
1 - بهترین زمان ممکن درطول روز را برای خرید اختصاص دهید
بهترین زمان باید ارزشمندترین ساعت زندگیتان باشد نه اینکه خسته از کار روزانه و عجله‌ای به بازار بروید.روز روشن (صبح یا بعدازظهر) بهترین زمان‌های ممکن است.
2 - محلی را برای خرید لباس انتخاب کنید که در آنجا لااقل 5 باب مغازه یا بوتیک لباس و کفش موجود باشد معمولا در چنین مکان‌هایی صاحبان فروشگاه اجازه‌گران‌فروشی و عرضه اجناس بنجل را به خودشان نمی‌دهند.
۳ -در هر بار خرید فقط به سراغ یک نوع پوشاک بروید
برخی افراد زمانیکه قصد خرید لباس دارند اقلام مختلف پوشاک را همزمان می‌خرند. این نوع جدید که اصطلاحا خرید کیلویی گفته می‌شود بزرگترین عیب در چیدن فرم لباس در افراد است؛ چرا که فرد در آن واحد، توان شناسایی پیراهن و شلوار و کفش هماهنگ با یکدیگر را ندارد. در این موارد حتی شخص تصور می‌کند باید جملگی لباس‌ها یک رنگ باشد!
بهترین شکل ممکن در طراحی فرم لباس، پوشیدن لباس‌هایی با رنگ‌های متنوع، اما هماهنگ با یکدیگر است.
پس همانطور که گفته شد در هر بار خرید سعی کنید بیشتر از یک نوع پوشاک تهیه نکنید. حداقل یک روز بین خریدها فاصله قایل شوید تا درفرصت مناسب برای خرید لباسی که با خرید قبلی هماهنگ باشد، فکر کنید.
۴-۱ - همرنگ نخرید و نپوشید
معلوم نیست چه کسی روز اول گفته شیک‌پوشی یعنی اینکه همه لباس‌ها از بالاتنه گرفته تا جوراب و حتی کفش و زمینه صفحه ساعت باید یک رنگ و یک جور باشد!
برخی هم دنباله‌رو این فرضیه شده‌اند و خودشان را با کارمندان یک اداره و سربازان و پرستاران اشتباه گرفته‌اند.هماهنگ پوشیدن که در اصطلاح به آن (Uni form) گفته می‌شود قاعده خاصی دارد که معمولا یک گروه که فعالیتی مشابه یکدیگر دارند آن را رعایت می‌کنند.لباس‌های همرنگ، زیبایی خاصی به فرم لباس در بدن نمی‌دهد و بهتر است تاحد ممکن از لباس‌های متنوع رنگی، اما هماهنگ با هم استفاده شود.
4-2 - رنگ لباس را با رنگ چهره بسنجید
اشخاص سبزه‌رو تا حدممکن نباید لباس رنگ روشن بپوشند؛ چرا که رنگ روشن باعث تیرگی بیش ازحد رنگ چهره می‌شود. افراد چاق هم بهتر است از پوشیدن لباس‌های رنگ روشن تا جایی که می‌شود پرهیز کنند.
5 - دقیقا لباس و کفش اندازه خود را بخرید
درهنگام خرید پوشاک و کفش حتما قبل از خرید آن را در مغازه پوشیده و اندازه آن را بسنجید. این مرحله از خرید به‌خصوص برای کفش بسیار ضروری است.
6 - نوشته‌های روی لباس و کفش را ترجمه کنید
اگر بر روی لباس و کفش نوشته‌های لاتین حک یا دوخته شده است حتما قبل از خرید آن را برای خود ترجمه کنید تا مبادا معانی نامناسب و متضاد با شرایط سنی شما بر روی آنها نوشته نشده باشد. درچنین مواردی به توصیه‌های فروشنده اعتماد نکنید و خودتان معنی نوشته‌ها را ترجمه کنید.
7-به‌بسته‌بندی دقت کنید
«خشت اول گرنهد معمارکج تا ثریا می‌رود دیوار کج» این شعر معروف فارسی را در بوتیک‌ها آویزه گوشتان کنید و دقت کنید فروشنده کالایی را که انتخاب کرده‌اید چگونه تحویلتان می‌دهد!
لباسی که توسط تولیدکننده صاحب‌نام و با رعایت تمام شرایط استاندارد تولیدی تهیه شده حتما دارای یک بسته‌بندی مناسب است. پس اگر با لباس فله‌ای در بوتیک‌ها روبه‌رو شدید قبل از خرید از سوابق مرجع تولید‌کننده پرسش کنید.
۸ - هیچ ارزانی بی‌حکمت نیست
خیلی اوقات اتفاق افتاده دو بوتیک دیوار به دیوار هم یک نوع جنس را عرضه می‌کنند، اما یکی از بوتیک‌ها ارزان‌تر از همسایه‌اش آن را می‌فروشد.قصد ما رد حراجی‌ها نیست. اما در هنگام برخورد با ارزان فروش‌ها دقت کنید تا مبادا بعد از خرید از خریدتان پشیمان ‌شوید.
باز هم تاکید می‌کنیم ارزان‌فروشی با انصاف در فروش فرق می‌کند.
9 - به حرف فروشنده گوش نکنید
قیمتی که فروشنده‌ها پیشنهاد می‌کنند معمولا درصدی از آن را برای تخفیف و چانه‌زنی درنظر می‌گیرند که خریدار باید مقداری تخفیف از فروشنده طلب کند.
10 - خریدتان تمام شد، محل را ترک کنید
بعد از پایان مراحل خرید پوشاک بلافاصله محل را ترک کنید. فرصت شما برای دیدن قبل از خرید بود.انجام عمل خرید به معنی پایان گشت‌و‌گذار در مغازه‌هاست.اگر گشت را ادامه دهید، ممکن است هنوز لباس نو را نپوشیده از خریدتان پشیمان شوید.