گلایه مدیرعامل گروه صنعتی کارگلاس، کارآفرین بزرگ استان تهران از برخی نامهربانیها
آخر خط کارآفرینی!
کارآفرینی و اشتغال طی سالهای اخیر به عنوان یک فرهنگ جهادی در کشور ما رشد بالایی یافته و به همین مناسبت هر ساله با تشکیل گردهمائیها و همایش های مختلف از کارآفرینان کشور با اهداء لوح سپاس تقدیر شایسته به عمل آمده است. متاسفانه به موازات این اقدامات نیک و پسندیده ، به دلایل گوناگون و از جمله برخی بی تدبیری ها و شاید غفلت ها، گاه و بیگاه شاهد بی توجهی و اعمال فشارها و همچنین تضعیف حقوق کارآفرینان و تعطیلی و توقف خط تولید این گروه زحمتکش می باشیم که وقت گرانبها و انرژی تولیدکنندگان کارآفرین را برای اعتراض در دادگاهها و سایر مراجع می گیرد.
به عنوان مثال، دکتر محسن توکلی خو مدیرعامل گروه کارخانجات کارگلاس یکی از این کارآفرینان باسابقه استان تهران است که طی سالهای متمادی به عنوان تلاش گر عرصه صنعت و تولید منشاء خدمات فراوانی به ویژه در صنعت قطعه سازی خودرو کشور بوده است.
این جهادگر تولید و اشتغال، هفته گذشته در پایان مراسم تجلیل از مدیران نمونه و کارآفرینان جنوب تهران که به مناسبت روز جهانی کارگر، به نحو شایسته ای مورد تقدیر قرار گرفته بود، طی گفت و گویی در مورد سوابق و عملکرد کارخانجات تحت مدیریت خود و همچنین اتفاقاتی که طی یکسال گذشته در مورد تعطیلی و تخریب کارخانه شیشه باقر شهر این گروه و از دست رفتن این واحد تولیدی شد، با گزارشگر ما دردل کرد و خواستار رسیدن صدای مظلومیت خود به گوش مسئولان ارشد قضایی و مقامات عالی کشور و بازنگری در پرونده این کارخانه و باز پس گیری آن شد.
براساس گزارش اولیه توکلی خو، در سال حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی نباید دست و پای تولیدکننده را با مشکلات مختلف بست.
مدیرعامل کارخانجات کارگلاس همچنین به عنوان یکی از قدیمیترین واحدهای تولیدکننده شیشههای ایمنی، نشکن، طلقی و دوجداره برای مصارف صنایع خودرویی، ریلی، لوازم خانگی و ساختمانی از آغاز به کار اولین واحد این مجموعه در سال ۱۳۵۶ برای تامین نیاز داخلی به شیشههای مورد نیاز کشور خبر میدهد.
این واحد که کار خود را با تولید دوهزار قطعه شیشه نشکن در روز آغاز کرد ، در حال حاضر به مجتمعی با ۵/۳ هکتار زمین، ۵/۲ هکتار فضای سرپوشیده در شهرک صنعتی شمسآباد و ۳۰۰ نیرو تبدیل شده است.
کارگلاس علاوه بر تولید انواع شیشههای مورد نیاز کشور که نقش به سزایی در تامین نیاز داخلی داشته با اتکا به دانش و توان داخلی و بهره بردن از استعدادهای فرزندان ایران موفق به بومیسازی بسیاری از اجزا و قطعات خطوط تولید در داخل شده است.
در حال حاضر توسط متخصصان کارگلاس انواع کورههای سکوریت افقی، خم شیشه، دستگاههای چاپ تمام خودکار، اونوکیوم و دیگر اجزای خطوط تولید در این شرکت تولید شده و حتی در اختیار سایر کارخانجات قرار میگیرد.اخذ استاندارد ۷۰۹ موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و کسب گواهینامه ISO۹۰۰۱:۲۰۰۰ و گواهینامه TS گواهی بر کیفیت تولیدات کارگلاس است.
توکلیخو که شعار «تولید با بالاترین کیفیت، در کمترین زمان و منطبق با خواست و نظر مشتری» را برای کارگلاس برگزیده، به پاس سالها تلاش در زمینه تولید و نوآوری در این زمینه در پنجمین جشنواره کارآفرینی به دریافت لوح نایل آمد و امسال هم مدیر نمونه کارآفرین معرفی شد.
کارگلاس در سایه تلاش مدیران و کارکنان خود موفق به تامین نیاز بسیاری از خودروسازها به شیشههای ایمنی شده است. بخش اعظم خودروسازها از ایرانخودرودیزل و سایپا گرفته تا رانیران و مان در زمره مشتریان این کارخانجات هستند.
در صنعت ریلی رجاء و دیگر کارخانجات دستاندرکار تولید و اورهال واگنهای قطار و در صنعت لوازم خانگی بسیاری از واحدهای صاحبنام تولیدکننده مثل هود بیمکث، هود مث،هود اخوان، استیلالبرز، سینجر گاز، نیک کالا، آبسال و ارج در بین مشتریان کارگلاس هستند.
این کارخانجات با توجه به وجود تقاضا در بازار در حال اجرای طرح توسعه خود در شهرک صنعتی شمس آباد است که پس از تکمیل برای ۲۰۰ نفر فرصت شعلی ایجاد خواهد کرد.
توکلیخو با وجود افتخارات زیادی که در صنعت شیشه کشور بهدست آورده و موفق به تامین بخش قابلتوجهی از شیشههای خاص شده که در نبود این کارخانجات از خارج وارد میشدند، از بابت یک پرونده حقوقی با مشکلاتی مواجه شده که برای حل آن چشم به توجه و کمک مسئولان دوخته است.ماجرایی که توکلیخو در مورد مشکل خود مطرح میکند قصهای طولانی است.
کارگلاس در سال ۶۲ زمینی را در باقرشهر خریداری کرده و اقدام به تجهیز میکند. این واحد به مرور زمان و با تامین ماشینآلات به مجموعهای با ۶۰ نیرو تبدیل میَشود که طیفی از شیشههای ایمنی را تولید و عرضه میکرد.در حالی که این واحد به فعالیت مشغول بود در سال ۷۲ واحد قالیشویی مجاور به فروش رسید که در ادامه بین خریدار و فروشنده بر سر انتقال سند مشکلاتی به وجود آمد.
خریدار با توجه به این که فروشنده از انتقال سند خودداری میکرد شکایتی را در دستگاه قضایی مطرح کرد و پس از سالها پیگیری حکمی به نفع وی صادر شد.
ماجرا از زمانی به کارگلاس پیوند خورد که خریدار که حکم التزام تنظیم سند و قلع و قمع مجموعه زمین را که واحد کارگلاس را هم شامل میشد دریافت کرد و بیتوجه به این که واحد کارگلاس ده سال پیشتر از معامله واحد قالیشویی خریداری و تصرف شده بود مدعی تملک تمامی زمین شد.
این مساله باعث شد کارگلاس هم که در واقع هیچ دخل و تصرفی در پرونده اولیه نداشت وارد ماجرا شود، چرا که خریدار واحد قالیشویی مدعی تملک این واحد هم شده بود.متاسفانه دادگاه بدون توجه به استدلالهای وکیل کارگلاس و با استناد به قولنامه خرید واحد قالیشویی، سند تجمیعی زمین را به شاکی انتقال داد که این حکم زمینهساز تخلیه و تخریب واحد کارگلاس و بیکاری ۶۰ نیروی این مجموعه شد.
معالی، مسئول واحد حقوقی کارگلاس با تاکید بر این که صدور و اجرای این حکم ناشی از یک سوءتعبیر و اشتباه در تفکیک مبایعهنامه اولیه از کل سند بوده از ضرورت بازنگری در این حکم و مماشات با کارگلاس به عنوان یک واحد تولیدی موفق میگوید.
او خواستار مساعدت دستگاههای متولی حمایت و صیانت از تولید در سال حمایت از تولید ملی کار و سرمایه ایرانی در جهت احقاق حق کارگلاس شد و توجه به این مساله را مایه دلگرمی صاحبان صنعت در سالی دانست که حمایت از تولیدکننده مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
ارسال نظر