زمین روز به روز دارد گرم تر می شود و استفاده از وسایل تهویه و خنک کننده نیز روز به روز کاربرد وسیع تری می‌یابند. در این میان، مهندسان و طراحان نیز هر روز به فکر افزایش هرچه بیشتر کیفیت این وسایل و سازگاری بیشترشان با طبیعت انسان اند. سیستم های هواساز، کولرهای آبی و دیگر لوازم مشابه به خاطر قرار داشتن در فضای باز و آلوده بیرون و همچنین مکانیسم عمل ویژه خود، به طور مداوم در معرض گرد و خاک، ذرات معلق و همچنین عوامل باکتریایی، ویروسی، قارچی و سایر میکروارگانیسم های مضر برای انسان هستند. تحقیقات انجام شده و تجربه های اغلب استفاده‌کنندگان نشان می دهد که ساکنین ساختمان های دارای سیستم‌های هواساز و کولر های آبی از سردردها، گرفتگی بینی، گلودرد، عطسه، سرفه و حتی گاهی تهوع و استفراغ، اختلال در تمرکز حواس و بیماری های عفونی مزمن تنفسی رنج می‌برند که علت آن آلودگی این سیستم‌ها با عوامل مختلف و میکروارگانیسم های بیماری‌زا هستند.

عدم تابش کامل آفتاب به داخل کولرها و وجود رطوبت، پوشال، گرد و غبار و سایر فاکتورها، محیط داخلی کولر را محل مناسبی برای رشد و تکثیر عوامل بیماری زا می کند. کولرهای آبی به عنوان یکی از محل های تجمع باکتری ها، قارچ ها و... به شمار می روند و این عوامل با جریان هوا به راحتی خود را به فضای داخلی منزل می رسانند. این مشکلات مخصوصاً در ابتدای شروع استفاده از کولر ها بیشتر رخ می نمایند.

اغلب کاربران این وسایل، کولرهای خود را پس از گذراندن یک دوره تقریباً شش تا هفت ماهه، دوباره آماده‌سازی و راه اندازی می کنند، چون در طول ایامی که دستگاه کار نمی کرده، گرد و غبار و خاک بتدریج در پوشال‌ها و کف کولر جمع شده، همچنین رطوبت ناشی از بارندگی‌ها باعث ایجاد محیط مساعد و انباشته شدن آلوده‌کننده‌های زیادی شده که به رغم شست وشوی پوشال‌ها و داخل بدنه باز هم بخشی از آلودگی ها باقی مانده و آلودگی محسوسی در هوای ورودی به منازل و اماکن وجود خواهد داشت. برای حفظ سلامتی ساکنین، مهیا کردن هوای سالم و عاری از آلودگی های ناشی از پوشال ها و بدنه داخلی کولر امری ضروری است و البته کاری ساده و آسان. برای رسیدن به هوایی سالم هنگام استفاده از کولر ها و وسایل خنک کن مشابه، بهتر است که:

۱ - پوشا ل ها تعویض و یا حداقل خوب شسته شوند.

۲ - سطوح داخلی و کف کولر با آب تمیز شسته شود.

۳ - محلول ضدعفونی کننده سانوسیل که هم برای انسان بی ضرر است و هم برای محیط زیست، به میزان لازم به آب مخزن کولر اضافه شود.

۴ - پمپ کولر را تنها به مدت ۱۵ دقیقه در جهت گردش کامل آب محتوی مواد ضدعفونی کننده در روی پوشال ها روشن کنید تا پوشال ها خوب ضدعفونی شوند.

۵ - حالا می توانید با خیال راحت و آسوده از کولرتان استفاده کنید.

با این اعمال ساده بخش عظیمی از آلودگی های کولر برطرف شده و هوای تمیز و سالم وارد خانه یا محل کارتان خواهد شد. برای اطمینان بیشتر بهتر است هر ماه یک بار محلول ضدعفونی کننده مطمئنی به آب کولر اضافه کنید.

هوای شهر علاوه بر آنکه حاوی انواع گردوخاک، ذرات معلق و دودهای مختلف است، حاوی انواع باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و... نیز هست. با این کار خود، خانواده و یا همکاران تان را از شرّ بسیاری از آلودگی های محیطی دور نگه می دارید. کولرهای آبی و سیستم های هواساز، هوای آلوده به مواد فوق را از محیط با فشار به طرف داخل خود می کشند و داخل کولرها هم به جهت عدم تابش نور آفتاب و وجود رطوبت، پوشال و گردوخاک محیط کاملاً مساعدی برای رشد میکروب ها و قارچ ها هستند، اما شما فقط با صرف وقت و هزینه ای اندک می توانید آن ها را از محیط زندگی و کارتان دور نگه دارید. آلودگی های موجود در داخل کولر با جریان هوا می تواند در داخل فضای اماکن و منازل شما پراکنده شود و بخشی از سردردها، گرفتگی بینی، گلودرد، عطسه، سرفه و... که هنگام استفاده از هوای کولر به شما و اطرافیان تان عارض می شود، ناشی از آلودگی‌های هوای همین کولر هاست، که علاوه بر خنک کردن تان می توانند مریض تان هم بکنند!