در نمایشگاهی که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در راستای معرفی توانمندی‌های بخش کشاورزی استان در پارک شاهد محل دایمی نمایشگاه‌های استان برگزار شد، پارک علم وفناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه در قالب مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی و صنایع تبدیلی استان به نحو کاملا مطلوب ظاهر شد و با ارایه ایده‌های نو و جذاب توجه بازدید کنندگان بسیاری را جلب کرد.

طراحان ایده‌های فناورانه و طرح‌های ارایه شده آنها در این نمایشگاه عبارت بودند از:
-شاهو منصوری، مشاوره، طراحی و تولید قارچ خوراکی
- عابدین عطایی، عارضه یابی در بخش کشاورزی
- احمد معینی نقده، طرح تولید مکانیزه ورمی کمپوست و مکمل غذایی دام
-آرش مرادی، طراحی و ساخت سه دستگاه کارنده، داشت و برداشت نخود جهت کاشت نخود بومی ایرانی و پایه بلند پاییزه
-محسن منصوری، تولید مواد دارویی با منشاء گیاهی با استفاده از بیوراکتور
-نسرین افتخاری‌نسب، ایده کشت مخلوط وآگروفارستری کدوی تخمه کاغذی
-فریبا حسینی، آموزش،مشاوره، تحقیقات وتولید نشاءگیاهان دارویی
-شریفه حبیب‌پور، تولید،آموزش و مشاوره ورمی کمپوست
-الهام امیری، آموزش، تحقیق و مشاوره تولید محصولات ارگانیک سبزی و صیفی (گلخانه - فضای باز) و جمع آوری، بسته‌بندی و ارایه به بازار محصولات پاک و سالم
-سارا فرامرزی، طرح تولید نشاء گلدانی صیفی‌جات
-سارا مهدی‌پور، طرح تولید هسته‌های اولیه سیب زمینی و نهال زیتون از طریق کشت بافت
-کیومرث صیادیان، ایده ساخت دستگاه چای ساز کمپوست(Compost Tea Brewer)
-شاهرخ زهتابیان، طرح ساخت بذرکار کشت مستقیم
-پریا افضلی، طرح تولید اسپان قارچ خوراکی
-شرکت سیمین کشت کرمانشاه به مدیریت مجید مهدوی
- امین و شاهرخ زهتابیان، طرح ساخت بذرکار کشت مستقیم ویژه اراضی دیم با توانایی قابلیت کار با تراکتورهای سبک
قائم مقام پارک علم و فناوری کرمانشاه:
توسعه مراکز رشد کشاورزی منجر به توسعه بخش کشاورزی خواهد شد

کلیه شرایط برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در بخش کشاورزی
در مراکز رشد مهیا است

مهندس رضا رحیمی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای کشاورزی استان طی گفتگویی با خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد با اشاره به فعالیت‌های در حال انجام بخش کشاورزی پارک علم وفناوری کرمانشاه، ایجاد مرکز رشد کشاورزی محصولات گرمسیری و صنایع تبدیلی در شهرستان سرپل ذهاب و محصولات سرد سیر وصنایع تبدیلی در شهرستان روانسر را رخدادای مهم در بحث کشاورزی استان عنوان وخاطر نشان ساخت: با توجه به پتانسیل بالای استان در بخش کشاورزی به طور حتم ایجاد مراکز رشد می‌تواند روند پیشرفت در این حوزه را تسریع بخشد.
وی با تاکید بر این که کلیه شرایط برای فعالیت شرکتها ی دانش بنیان در بخش کشاورزی در مراکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی مهیاست افزود: با توجه به همکاری و تعامل مناسب دو مجموعه پارک علم وفناوری و سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، صاحبان ایده‌های فناورانه در بخش کشاورزی می‌توانند با بهره مندی از حمایتهای مناسب از قبیل دریافت تسهیلات و بهره مندی از زمین کشاورزی، امکانات و خدمات آزمایشگاهی و گلخانه ای، مشاوره علمی و تخصصی، شرکت در دوره‌های آموزشی و دفتر کار و تجهیزات طرح و ایده فناورانه خود را در این بخش به نتیجه رسانده و از این طریق ضمن کسب در آمد به رونق هرچه بیشتر بخش کشاورزی منطقه کمک کنند.
وی از فارغ التحصیلان و محققین بخش کشاورزی به عنوان نرم افزار و محور اصلی، رشد کشاورزی یاد کرد و با تاکید بر ضرورت نقش مراکز رشد وپارکها ی علم و فناوری در این خصوص گفت: در مراکز رشد امکان علمی کردن ایده‌ها و تبدیل آنها به ثروت وجود دارد و این همان حلقه مفقوده ای است که باید برای آن برنامه ریزی بیشتری انجام داد، چرا که دنیا از این بخش نتیجه گرفته است.
معاون فناوری پارک علم و فناوری کرمانشاه افزود: برای اینکه اعتبارات و بودجه‌های پارک علم و فناوری و مراکز رشد را صرف ساخت و ساز نکنیم، با هماهنگی و موافقت سازمان جهاد کشاورزی، ساختمان‌هایی در اختیار پارک قرار گرفته تا جهت دفتر کار در اختیار شرکتها وهسته‌های دانش بنیان قرار گیرد.
وی گفت: بالا رفتن ارزش افزوده و تولید بیشتر ثروت منوط به فعالیت واحدهای کشاورزی در شرکت‌های دانش بنیان در بستری بنام مراکز رشد است.
وی اشتغال زایی متخصصین، افزایش نوآوری تکنولوژیک و توسعه اقتصادی بر مبنای تولید دانش بنیان را در چار چوب اهداف مدنظر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری برشمرد و خاطرنشان ساخت: باید فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هر چه بیشتر با ظرفیت‌ها ی قانونی موجود در این مراکز و مزایا وامکانات ویژه آنها از جمله مزایا قانونی مناطق آزاد، استفاده از تسهیلات صندوق نوآوری وشکوفایی، معافیت‌های مالیاتی وگمرکی، مبادلات بین المللی وپوشش بیمه‌ای مناسب مطلع شوند.
رحیمی افزود: فناوری‌های نوین در حوضه صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی و امور دام نیز یکی از فعالیت‌های مرکز رشد کشاورزی است.
وی علاوه بر دو مرکز رشد تخصصی، در مرکز رشد کرمانشاه و سه شهرستان سنقر کلیایی، کنگاور و اسلام آباد غرب نیز از ایده‌های بخش کشاورزی حمایت لازم به عمل خواهد آمد.
وی از کلیه افرادی که در بخش کشاورزی در حال فعالیت هستند خواست با ارایه طرح‌های نو آورانه خود در مرکز رشد امکان توسعه فعالیتها ی دانش بنیان و در نهایت توسعه بخش کشاورزی استان را فراهم آورند.
مهندس ذوالنوریان، مشاور رییس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی در بخش کشاورزی نیز در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های سازمان جهاد کشاورزی، گفت: در مدت کوتاه چند ماهه فعالیت مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی جهاد دانشگاهی، ۳۰ هسته و شرکت دانش بنیان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت شده‌اند.
حیدر ذوالنوریان اظهار داشت: برپایی چنین نمایشگاه‌هایی می‌تواند فرصت مناسبی برای آشنایی دو قشر تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و کوتاه نمودن دست واسطه‌هاو همچنین زمان خوبی برای عرضه محصولات تولید کنندگان و اطلاع خریداران از کیفیت محصولات می‌باشد.


وی در ادامه بیان نمود: تولید کنندگان محصولات در استان به لحاظ بازاریابی ضعیف هستند و نیازهای خریداران را نمی شناسند در حالی که اگر آنان از نزدیک با خریداران در ارتباط باشند می‌توانند از نیازآنها آگاه شوند و از آن برای ارتقای محصولاتشان استفاده کنند.
ذوالنوریان ابراز داشت: مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی و صنایع تبدیلی با همت جهاد دانشگاهی و با همکاری جهاد کشاورزی استان کرمانشاه آغاز به کار نموده که در این نمایشگاه نیز غرفه‌های خوبی در اختیار واحد‌های فناوری این مرکز قرار داده شده است.
وی حضور واحد‌های فناوری مرکز رشد واحدهای فناوری را در نمایشگاه خوب ارزیابی کرد و گفت: با تیم‌های خوبی که در مرکز رشد گزینش شده‌اند به عنوان شرکت و یا هسته دستاوردهای خود را در نمایشگاه به معرض دید افراد قرار داده‌اند.


ذو النوریان همچنین کاشت سیب زمینی، نشاءگلدانی، قارچ، تولید کشت بافت سیب زمینی و گیاهان جالیزی، گیاهان دارویی، گیاهان جالیز دیم مثل هندوانه، طالبی، خیارچبر، بذر سبزیجات، تولید ادوات کمپوست، ماشین آلات دستگاه کشت نخود و شرکت‌های آبیاری را از جمله شرکت‌هایی برشمرد که در این نمایشگاه شرکت نموده‌اند.
مشاور رییس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی در بخش کشاورزی ابراز داشت: امیدوارم این مکان بستری شود تا مسوولان استان، کشاورزان و تولید کنندگان مراجعه کنند و از ایده‌های خوب هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش بنیان در مسیر توسعه استان استفاده کنند.
ذوالنوریان گفت: مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی از سال گذشته شروع به کار نموده است که در این مدت کوتاه، 20 شرکت دربخش کشاورزی گزینش و مشغول به کار شده‌اند.
وی اظهار داشت: کرمانشاه استانی با پتانسیل‌های بالا در بخش کشاورزی می‌باشد و دارای بیش از ۲ هزار فارغ التحصیل با مدرک کارشناسی کشاورزی است که با درک این پتانسیل می‌توانیم خدمات بسیار ارزنده‌ای را ارائه نماییم.


مهندس خوش خوی، مدیر اجرایی مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی پارک علم و فناوری نیز در گفتگویی با خبرنگار دنیای اقتصاد گفت: مراکز رشد کشاورزی در بهمن ماه سال ۱۳۸۹ طی تفاهم نامه سه‌جانبه ای که بین سازمان نظام مهندسی وسازمان جهاد کشاورزی وپارک علم وفناوری منعقد شد و در راستای معرفی و بکار گیری کارشناسان فارغ التحصیل رشته کشاورزی در تمام شاخصه‌ها آغاز بکار کرد، وی افزود: بر اساس این تفاهم نامه یکسری ساختمان‌ها، تجهیزات و زمین‌ها ی کشاورزی از سوی سازمان جهاد کشاورزی در اختیار این مرکز قرار می‌گیرد که با همکاری و تعامل دو سویه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مرکز رشد فعالیت می‌کند.
خوش خوی تصریح کرد: سیاست مراکز رشد حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است که افراد، کارشناسان و متخصصان آن یک ایده نو و فن آوری جدید را طراحی کرده و طرح خود را در پارک مطرح و فرم‌های پذیرش را پر می‌کنند و طرح‌های ارایه شده توسط کارشناسان مرکز بررسی می‌شود اصلاحات لازم بر روی آنها صورت می‌گیرد، سپس آنها در شرکت‌های دانش بنیان مستقر می‌شوند و حمایت‌های لازم از آنها صورت می‌گیرد تا تولید را آغاز کنند و در نهایت شاهد تولیدی خواهیم بود که در سطح استانی و حتی کشوری برای اولین بار انجام می‌شود.
این مدیر اجرایی در خصوص حمایت‌های مراکز رشد از شرکت‌ها ی دانش بنیان و سازمان ایده‌های فن آور در بخش‌های مختلف صنعت وکشاورزی گفت: کمک‌های مالی و اعتباری، معرفی شرکت‌های ‌دانش‌-مبنا به بانک‌ها و صندوق‌های حمایتی، کارگروه‌های اشتغال و سر مایه گذاری استان جهت دریافت تسهیلات و در بخش کشاورزی تسهیلات بهره مندی از زمین کشاورزی با مشارکت سازمان جهاد کشا ورزی است و همچنین امکانات استفاده از خدمات آزمایشگاهی در بخش کشاورزی، گلخانه ای و کارگاهی در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد، ارایه مشاوره‌های علمی و تخصصی و برگزاری دوره‌های آموزش تخصصی جهت تقویت ایده‌ها ی محوری این شرکت‌های دانش بنیان و در دفتر کار و تجهیزات در اختیار آنها قرار می‌گیرد و همچنین تبلیغات واطلاع رسانی هم برای بازار فروش محصولات آنها بر عهده مراکز وپارک‌های علم وفناوری است.
مدیر اجرایی مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی پارک علم و فناوری در خصوص برگزاری نمایشگاه جهاد کشاورزی گفت: غرفه مرکز رشد کشاورزی در بهترین موقعیت این نمایشگاه قرار گرفته بود و توانست توانمندی‌های مرکز خود را در بخش‌های مختلف صیفی جات، سبزیجات، کمپوست و تولید قارچ به بهترین نحو نمایان سازد و به خوبی با کارشناسان، متخصصان، کشاورزان و تمامی بازدید کنندگان ارتباط بر قرار کنند.
خوش خوی در خاتمه از تمامی مراکز اجرایی استان که از این مرکز حمایت می‌کنند به خصوص سازمان جهاد کشاورزی و ریاست اسبق آن، مهندس رویین تن تشکر کرد و از دکتر مقصودی فرد در خواست تداوم همکاری و تعامل‌ را نمود و ابراز امیدواری کرد در صورت تداوم تعامل‌ها در جذب نیروهای جوان که ایده‌های خیلی خوبی دارند موفق باشیم.