مسعود سیفی‌اعلا

محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران اینک به عرصه‌ای تبدیل شده است که برگزاری هر نمایشگاهی را در ابعاد داخلی یا جهانی بااهمیتی دوچندان منعکس می‌سازد.

حالا همین جا، یعنی محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در بزرگراه پرتردد چمران، میزبان برگزاری نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی متالورژی است که با استفاده از تجربیات دوره‌های پیشین و با همت عزیزانی که در ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های وافر خود را به کار بسته‌اند تا هم شرکت‌های داخلی را دور هم جمع کنند و هم میزبان معتبرترین شرکت‌های خارجی در این حوزه باشند، تبلوری تازه از دانش و فن نوین متالورژی جلوه‌گر می‌شود که برای ایران عزیزمان فوق‌العاده ارزشمند است. ارزشمند از این حیث که اولا متالورژی صنعت پیچیده‌ای است که متضمن توانایی بالا از نظر مهندسی و دانش‌های مرتبط با آن است که در نمایشگاه بین‌المللی تهران از سوی فناوران داخلی و خارجی منعکس می‌شود. انعکاسی چنین فرخنده از توانمندی‌های داخلی آن هم در جمعی از صاحبان صنعت متالورژی دنیا نشان خواهد داد که کشورمان حتی در شرایط تحریم‌های اقتصادی حرف زیادی برای گفتن در این عرصه دارد. این بدان معناست که تولیدکنندگان و صاحبان صنعت متالورژی ایران به وضوح نشان خواهند داد که چه اندازه در این عرصه پایمرد بوده و به رغم ناملایمات اقتصادی و تجاری که داشته‌اند همچنان توانا و توانمند در عرصه حضور می‌یابند. ثانیا اهمیت دیگری که این نمایشگاه را ارزشمند می‌سازد، حضور شرکت‌های مهم از کشورهای دیگر است که بی‌اعتنا به تحریم‌های بین‌المللی اما به اهمیت بازار ایران بی‌تفاوت نیستند. همین نکته بسیار مهم و اساسی است که تولیدکنندگان داخلی را باید به سمت بالاترین درجه استفاده از فرصت‌ها سوق دهد و با ایجاد تعامل سازنده به تبادل دانش و فن متالورژی همت گذاشته شود. اگر چنین تعاملی ایجاد شده و در بستر طبیعی به سمت بالندگی رود به یقین صنعت متالورژی در ایران و صنایعی که از آن بهره می‌برند به آینده‌ای پربارتر امیدوارتر خواهند شد. چرا که به دلایل مختلف صنایعی مثل فولاد، صنعت آینده ایران شمرده می‌شود و بالندگی صنعت فولاد بدون شکوفایی صنعت متالورژی تقریبا غیرممکن خواهد بود.

لذا بنا به همین دلایل و دلایل متعدد دیگر وظیفه ستاد برگزاری نهمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی بس خطیر است. این ستاد باید به جنبه‌های مختلف حضور حاضران توجه کند و دستاوردهایی را از آن بگیرد که برای تعالی دانش و فناوری این صنعت در کشورمان و برای توسعه بالفعل و بالقوه صنعتی و بازرگانی ایران عزیزمان بسیار مهم است.