طی ۶ ماه نخست سال جاری
صادرات شرکت «اکسیر» ۵۰درصد افزایش یافت
فروش و صادرات شرکت داروسازی اکسیر در شش ماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال ۱۳۸۴، ۵۰درصد رشد داشته است. این شرکت در زمینه تحقیق و توسعه و طرحهای اجرایی نیز فعال بوده و به نتایج چشمگیری دست یافته است.
دکتر غلامحسین فرزندی، مدیرعامل شرکت «داروسازی اکسیر» در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» افزود: مهمترین طرحی که برای خود تعریف کردهایم، ارتقای استاندارد و رشد تولید ارزش صادرات است.
مدیرعامل شرکت داروسازی با اشاره به این که صنعت داروسازی کشور نیز همچون دیگر صنایع کشور نیازمند زمینهسازی برای حضور قدرتمند در بازارهای جهانی است، تصریح کرد: کل ارزش صادرات دارویی کشور در حال حاضر حدود ۵/۱میلیارد ریال است، در حالی که ارزش صادرات برخی شرکتهای داروسازی دنیا فراتر از ۴۰میلیارد دلار است.
بنابراین امکان رقابت عملا وجود ندارد مگر آن که در این صنعت به گونهای هدفمند سرمایهگذاری شود و راهبردهایی بلندمدت برای آن تنظیم و تدوین شود.
دکتر فرزندی قاچاق دارو را معضلی مزمن برای این صنعت دانست و افزود: یک دلیل پدیده قاچاق این است که واردات قانونمند -نظام دارویی کشور شکل نگرفته است. اگر برخی داروها ضروری و حیاتی هستند، باید در فهرست نیازهای تولیدی و وارداتی کشور قرار گیرند. اما اگر دلیل علمی وجود ندارد باید پزشکانی که با تجویز نسخههای این نوع داروها تقاضای مصرف آن را به وجود میآورند، تجدیدنظر کنند.
مدیرعامل شرکت داروسازی اکسیر با تاکید بر این موضوع که وضعیت این شرکت در بورس تثبیت شده و سهام آن بهرغم رکود و نوسان در بورس روبه رشد بوده است، گفت: ارزش تابلوی شرکتهای داروسازی مجموعا حدود ۱۲۰۰میلیارد تومان است که ۷درصد آن متعلق به داروسازی اکسیر است.
وی همچنین با بیان این که واردات چند قلم از مواد اولیه دارو مشمول تعرفههای بالا است، توضیح داد: مشکل صنعت داروسازی کشور واردات و افزایش تعرفهها نیست، مساله این است که برخی تولیدکنندگان داخلی نتوانستهاند به تعهدات خود از نظر کمی عمل کنند.
ارسال نظر