اشک‌ها و لبخند‌های کوکاکولا
گروه بین‌الملل- اگرچه کمپانی کوکاکولا بزرگ‌ترین سازنده نوشابه در جهان اکنون در هندوستان مشکلات فراوانی دارد، اما گزارش‌های منتشر شده برای 3ماه سوم سال 2006 این شرکت نشان می‌‌دهد که اوضاع آن‌گونه هم که پیش‌بینی می‌شد، بد نیست. براساس این گزارش میزان سود شرکت کوکاکولا در پایان ماه سپتامبر 6میلیارد و 209میلیون دلار خواهد بود و این به این معنی آن است که پیش‌بینی سود این شرکت برای هر سهم از 56سنت دلار به 60سنت خواهد رسید. دان‌یاکمن، یک کارشناس مالی در‌ آستین تگزاس در این مورد گفت: کوکا کولا راه جدیدی را برای موفقیت پیدا کرده است. او که شرکت تحت اداره‌اش دارای 4/2میلیون سهم از کوکاکولا به ارزش بیش از یک‌میلیارد دلار است گفت: اگرچه بازار این نوشابه در هند بحرانی شده است اما همچنان نوار موفقیت ادامه دارد. کوکاکولا توانسته بازاریابی خوبی در شرق آسیا داشته باشد و فروش در چین بسیار بهتر از دوره‌های گذشته است. مجموع آمارها و مطالعات نشان می‌دهد امسال کوکاکولا بهترین سال را در 3سال اخیر خواهد داشت. ارزش سهام کوکاکولا از ابتدای سال 2006 تاکنون به میزان 6/8درصد افزایش داشته است و این در حالی است که ارزش سهام بزرگ‌ترین رقیب این شرکت یعنی کمپانی پپسی کولا تنها 6/5درصد رشد داشته است. مجموع فروش کوکاکولا در سراسر جهان طی ربع سوم سال بیش از 4درصد افزایش داشته است که تحلیلگران عقیده دارند بخش زیادی از این افزایش 4درصدی به دلیل برگزاری مسابقات جام‌جهانی آلمان است. جام‌جهانی که از 9 ژوئن تا 9 جولای برگزار شد میلیون‌ها بطری کوکاکولا را در دستان تماشاگران و گردشگران به پرواز درآورد. به همین دلیل بسیاری از افراد به شوخی برنده اصلی جام‌جهانی را کوکا‌کولا می‌دانند. اما روی دیگر سکه هنوز تاریک است و کوکاکولا در هند همچنان بدون مشتری مانده است. هفت ایالت هند هنوز کوکاکولا را در تحریم کامل دارند. به همه این مشکلات اضافه کنید مخالفت افغان‌ها با راه‌اندازی کارخانه کوکاکولا در کشورشان را!

تلفنیکا علیه O۲
گروه بین‌الملل - شرکت خدمات تلفن‌همراه O2 که بزرگ‌ترین شرکت ارائه خدمات تلفن‌همراه خصوصی در بریتانیا است چندی است که تعرفه خدمات خود در بریتانیا را کاهش داده است. به تازگی مدیران این شرکت اعلام کرده‌اند، طرحی را در دست اجرا دارند که این کار را برای نقاط دیگر اروپا نیز اجرا کنند. این مساله اگرچه برای کاربران سیم‌کارت‌های O2 در دیگر نقاط اروپا تصمیم خوشایندی است اما برای ارائه‌دهندگان بومی خدمات تلفن همراه در دیگر نقاط اروپا به منزله زنگ خطری است که می‌تواند درآمدشان را کاهش دهد و آنها اصلا این اتفاق را دوست ندارند. نخستین شرکتی که در مقابل تصمیم شرکت O2 برای کاهش تعرفه رومینگ ایستاده و به آن واکنش نشان داده است، شرکت تلفنیکای اسپانیا است.مدیران تلفنیکا اعلام کرده‌اند که قصد دارند علیه این تصمیم کمپانی O2 در مراجع قضایی اتحادیه اروپا اقامه دعوا کنند. دلیل آنها این است که با کاهش تعرفه رومینگ به وسیله این شرکت انگلیسی، دیگر ارائه خدمات تلفن‌همراه در سطح اتحادیه اروپا یک تجارت سودآور و منطقی نخواهد بود. پیتر ارسکین، مدیرعامل و رییس هیات‌مدیره شرکت O2 اعلام کرده است که از سال آینده میلادی تعرفه رومینگ این شرکت در سطح اتحادیه اروپا به 25 پنی در دقیقه خواهد رسید که این شرکت را به رومر بزرگ اتحادیه اروپا تبدیل خواهد کرد.مدیران تلفنیکا با هدف قراردادن این تصمیم شرکت انگلیسی آن را مخالف اصول عرفی تجارت می‌داند و عقیده دارند هزینه‌ای که O2 برای تعرفه رومینگ خود انتخاب کرده است 70درصد کمتر از تعرفه استاندارد در سطح این اتحادیه است. آنها می‌گویند میانگین تعرفه رومینگ در سطح اتحادیه اروپا نباید از 3 پوند پایین‌تر بیاید و این در حالی است که O2 هم‌اکنون نیز تعرفه رومینگ خود را با میانگین 5/2 پوند در دقیقه عرضه می‌کند. اما چه چیزی باعث این انقلاب تعرفه‌ای O2 شده است. تحلیلگران عقیده دارند سرمایه‌گذاری‌های این کمپانی در بازارهای دیگر از جمله اسپانسر شیپ در فوتبال توانایی این قیمت شنی را برای O2 ایجاد کرده است.

گسترش امپراتوری وال‌مارت در چین
گروه بین‌الملل- خانواده والتون به عنوان صاحبان اصلی فروشگاه‌های زنجیره‌ای وال‌مارت در اندیشه گسترش امپراتوری خود در چین کمونیست هستند. شرکت وال‌مارت تاکنون 215میلیون دلار آمریکا در چین سرمایه‌گذاری کرده است. آنها قصد دارند تعداد 66فروشگاه هایپرمارکت را در 34 شهر چین راه‌اندازی کنند و البته احتمال گسترش دامنه امپراتوری به شهرهای بیشتر هم وجود دارد. افزایش دامنه خرده‌فروشی وال‌مارت در چین برای 20هزار شرکت تامین‌کننده کالا و مواد غذایی شغل‌های بیشتری ایجاد می‌کند. البته تجارت در چین برای خانواده والتون یک کسب‌وکار سودآور است. پارسال مجموعه فروشگاه‌های وال‌مارت چین بیش از 2میلیارد و 200میلیون دلار فروش داشتند که با توجه به وضعیت اقتصادی شهروندان چینی، یک رقم قابل قبول است. ساخت و راه‌اندازی فروشگاه‌های جدید در چین می‌تواند تا پایان سال 2008 بیش از یک‌میلیارد دلار به میزان فروش فروشگاه‌های وال‌مارت چین اضافه کند.مجموعه وال‌مارت در حال حاضر 2هزار و 745فروشگاه خارج از مرزهای ایالات متحده دارد. مکزیک، کانادا، برزیل و بریتانیا دارای بیشترین فروشگاه‌های وال‌مارت پس از آمریکا هستند. نخستین شعبه وال‌مارت در سال 1962 به وسیله سام‌ والتون تاسیس شد و به سرعت در سراسر ایالات متحده گسترش پیدا کرد. نخستین شعبه وال‌مارت در چین در شهر صنعتی شانگهای راه‌اندازی شد. اما در حالی که مدیران وال‌مارت در حال افزایش دامنه فعالیت خود در خارج از آمریکا هستند، چندین فروشگاه این کشور در ایالت‌های مختلف آمریکا با ناآرامی‌های کارگری دست به گریبان هستند. صدها کارگر وال‌مارت در ایالت‌های کالیفرنیا و میامی در اعتراض به آنچه دستمزد کم وکار زیادی نامیدند دست به اعتصاب و اعتراض زدند.جالب آنکه دیوید تاویر، سخنگوی وال‌مارت اعلام کرد: اشتباه مدیریتی باعث بروز این تشنج شده است و مشکلات در حال حل شدن است.

سود مک دونالد افزایش یافت
گروه بین‌‌الملل- مردم کمتر حال و حوصله و آشپزی دارند یا همبرگرهای مک‌دونالد خوشمزه‌تر شده‌اند؟ هر چه که هست شرکت مک‌دونالد، بزرگ‌ترین شرکت رستوران‌های زنجیره‌ای جهان، اعلام کرد که سود 3ماهه این شرکت در پایان ماه سپتامبر بسیار بیشتر از پارسال در همین مدت زمان بوده است. براساس گزارش وب‌سایت مرکزی این شرکت رستوران‌ها، مک‌دونالد در پایان سپتامبر 843میلیون و 300هزار دلار درآمد داشته‌اند که این مقدار 15درصد بیشتر از پارسال در همین ایام است. پارسال این رستوران‌ها تنها 735میلیون و 400هزار دلار درآمد داشته‌اند. این گزارش نشان می‌دهد که مردم ایالات متحده از اسنک جدید مرغ مک‌دونالد که در سایز جدیدی عرضه شده است استقبال خوبی کرده‌اند و همین‌طور فروش این رستوران‌ها در آلمان، فرانسه و بریتانیا نیز بهتر از سال‌های گذشته بوده است. افزایش درآمد باعث شده تا مدیران مک‌دونالد برنامه‌های آینده خود را با جدیت بیشتری دنبال کنند. این برنامه‌ها شامل عرضه دو محصول جدید خواهد بود. اولی یک ساندویچ مرغ جدید است و دیگری عرضه قهوه در تمامی فروشگاه‌های مک‌دونالد است. راه‌کار دوم که به طور محدود و آزمایشی در برخی فروشگاه‌های این شرکت آغاز شده، مدیران مک‌دونالد را به دو دسته تقسیم کرده است. مخالفان فروش قهوه عقیده دارند که عرضه این محصول، مک دونالد را از حالت سنتی خود خارج خواهد کرد و موافقان هم عقیده دارند که سودآوری و راضی نگاه داشتن سهامداران مهم‌تر از حفظ سنت‌ها است. اما افزایش سود شرکت خبر خوشی برای سهامداران این شرکت به همراه داشت. به دنبال اعلام این گزارش قیمت سهام مک‌دونالد در بورس نیویورک به 46/42دلار رسید که بالاترین رقم آن در تمامی دوران‌ها است. بنابر اعلام مدیران مک‌دونالد این رستوران‌‌‌ها برنامه‌های دیگری برای عرضه مواد غذایی جدید همچون میوه‌‌های تازه و نوعی غذای مکزیکی دارند که تا نیمه دوم سال 2007 اجرایی خواهد شد.

روزهای خوب خانم باربی
گروه بین‌الملل- صدها و شاید هزاران شرکت در جهان هم‌اکنون مشغول تولید اسباب‌بازی هستند اما تنها تعداد معدودی از آنها این شانس را دارند که تولیداتشان جهانی شود. شرکت اسباب‌بازی‌سازی ماتل یکی از این شرکت‌ها است. شاید بسیاری از ما تاکنون نام این شرکت را نشنیده باشیم اما اکثرا عروسک باربی را دیده‌ایم و یا دست‌کم نامی از آن شنیده‌ایم. خانم باربی به عنوان مشهورترین عروسک جهان با افزایش فروش باعث شد تا سود شرکت ماتل در سه ماه سوم سال با رشد چشمگیری روبه‌رو شود.شرکت ماتل در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده است سود این شرکت در پایان ماه سپتامبر به 239میلیون دلار آمریکا رسیده است که نسبت به پارسال در همین دوره 14میلیون دلار افزایش نشان می‌دهد. این گزارش نشان می‌دهد در صورتی که قیمت جهانی نفت و به تبع آن قیمت مواد پلاستیکی طی یک سال اخیر افزایش نمی‌یافت درآمد این شرکت بسیار بیشتر از این مقدار می‌شد. براساس گزارش این شرکت فروش جهانی باربی در جهان یک‌درصد و فروش این عروسک در آمریکا 4درصد افزایش داشته است. مجموع فروش 3ماه سوم شرکت ماتل یک‌میلیارد و 790میلیون دلار بوده است که 600میلیون دلار بیش از رقم هدف‌گذاری شده در ابتدای سال است.این افزایش درآمدها در حالی اتفاق می‌افتد که کمپانی ماتل پارسال سال بسیار بدی را سپری کرد و به هیچ‌عنوان نتوانست به هدف‌های تعیین شده خود دست پیدا کند. به دنبال اعلام افزایش فروش عروسک باربی قیمت سهام شرکت ماتل در بورس نیویورک با جهش چشمگیری روبه‌رو شد و 08/1دلار افزایش به 78/21دلار رسید. ارزش سهام این شرکت از ابتدای سال تاکنون 31درصد افزایش پیدا کرده است که در تاریخ این شرکت یک اتفاق به یادماندنی به حساب می‌آید.با توجه به سفارش‌های رسیده به دفتر مرکزی ماتل، روند فروش عروسک باربی همچنان خوب خواهد بود و مدیران این شرکت امیدوارند که به این وسیله سال خوبی را پشت‌سر بگذارند.

تلاش لاکهید مارتین برای نپرداختن مالیات
گروه بین‌الملل- در حالی که محافل صنایع هوایی منتظر هستند ببینند سرانجام مسابقه پرواز هواپیماهای پهن‌پیکر را بوئینگ می‌برد یا ایرباس، این کمپانی لاکهید مارتین ایالات متحده است که همچنان سود اصلی صنایع هوایی را به جیب می‌زند. این شرکت هواپیماسازی که بزرگ‌ترین سازنده هواپیماهای نظامی در جهان است و دستی هم در ساخت موتورهای هواپیماهای بوئینگ دارد اعلام کرده است که تاکنون بیش از 110میلیون دلار برای بهینه‌سازی نسل جدید هواپیماهای ترابری هرکولس سی-130جی هزینه کرده است. براساس اعلام لاکهید مارتین این پروژه که با همکاری کشورهای دانمارک، ایتالیا، استرالیا و بریتانیا به انجام رسیده است، شامل تغییراتی در سیستم ناوبری و موتورهای چهارگانه این هواپیما می‌شود. این سامانه‌های جدید می‌تواند کمک فراوانی به خلبان در مواقع ترافیک هوایی و عملیات‌های شرایط سخت بکند. همچنین لاکهید مارتین تغییراتی را در سیستم چرخ‌ها و سیستم تعلیق هواپیمای هرکولس ایجاد کرده است که این تغییرات کمک می‌کند این هواپیما راحت‌تر در زمین‌های ناهموار و بیابان‌ها فرود بیاید.همچنین به دنبال عرضه هواپیمای بهینه‌سازی شده جنگنده اف22 این شرکت اعلام کرده است که قصد دارد یک‌هزار شغل جدید را به مشاغل لاکهید اضافه کنند. این اعلام در بحبوحه اخراج صنایع آمریکا نکته جالب‌توجهی است. اما مدیران لاکهید مارتین این روزها با مشکلی روبه‌رو هستند که اجازه نمی‌دهد طعم شیرین این موفقیت‌ها را احساس کنند. این مساله پرونده مالیاتی 25میلیون دلاری شرکت لاکهید مارتین است. آنها عقیده دارند که اضافه کردن هزار شغل می‌تواند 12میلیون و 200هزار دلار معافیت مالیاتی برای آنها به همراه داشته باشد و خواستار این مساله هستند که این معافیت در پرونده امسال مالیاتی آنها منظور شود. در صورتی که این اتفاق تا روز 25اکتبر اتفاق نیفتد لاکهید مجبور به پرداخت تمامی مالیات خواهد بود.

نستله سود سرمایه‌گذاری در تبلیغات را دید
گروه بین‌الملل- این روزها دور، دور شرکت‌های تهیه و توزیع مواد غذایی است و در این میان تولیدکنندگان مواد غذایی آماده و نیمه آماده گوی سبقت را از دیگر همکاران خود ربوده‌اند. شرکت نستله که بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد غذایی در جهان است در جدیدترین گزارش سود و زیان خود این مژده را به سهامداران خود داده است که شرکت در سه ماه سوم امسال 6/5درصد بیشتر سود کرده است. بنابر این گزارش استقبالی که در آمریکا از دو محصول جدید این شرکت از جمله یک نوع قهوه فوری جدید به عمل آمده اصلی‌ترین دلیل موفقیت فروش شرکت نستله در ربع سوم سال بوده است. فروش این شرکت از 73/23میلیارد فرانک سوئیس به 06/25فرانک رسیده است. این رقم فروش در زبان اقتصاد جهانی یعنی فروشی برابر 19میلیارد و 740میلیون دلار! پیتر برابک مدیر عامل شرکت نستله در گفت‌وگو با خبرگزاری بلومبرگ گفت: یکی از دلایل افزایش فروش شرکت تغییر سیاست‌های فروش بوده است. به این ترتیب که از تمرکز بر فروش قهوه، کاکائو و محصولات لبنی دامنه فروش را به دیگر محصولات گسترش دادیم. شیر مایع یکی از محصولاتی بود که باعث افزایش میزان فروش نستله شد. به همین دلیل امسال شرکت نستله کارخانه غذاهای سالم آنکل توبیز استرالیا را به قیمت 3/1میلیارد دلار خریداری کرد. اما وقتی به پرونده کاری نستله در چند سال گذشته نگاه می‌کنیم می‌بینیم که بخش زیادی از این موفقیت محصول سرمایه‌گذاری این شرکت در بخش تبلیغات و بازاریابی است. این شرکت تنها در آمریکا طی سال‌های 2000 تا 2003 بیش از 17میلیارد دلار برای تبلیغات و بازاریابی هزینه کرده است. به همین دلیل هم میزان فروش نستله در آمریکا نسبت به دیگر مناطق جهان بیشتر بوده است. مجموع فروش این شرکت تولیدکننده مواد غذایی در 9ماه امسال 56میلیارد و 900میلیون دلار بوده است که این رقم نسبت به پارسال 1/9درصد رشد نشان می‌دهد. ارائه محصولات متنوع‌تر و تغییر بسته‌بندی برخی محصولات قدیمی از سیاست‌های این شرکت برای تداوم رشد فروش در ادامه سال است.

راهکار کرایسلر برای جذب مشتری
گروه بین‌الملل- به دنبال کاهش فروش خودرو در ایالات‌متحده که از اواسط ماه آوریل کم‌کم خودش را نشان داد، این روزها شرکت‌های خودروسازی این کشور که همگی از غول‌های صنعت خودروسازی جهان هستند دست به کار شده‌اند تا راه‌های نوینی را برای جلب مشتریان پیدا کنند. شرکت خودروسازی کرایسلر هم برای آنکه از این کاروان باز نماند در جدیدترین اقدام خود برای جلب مشتری بیشتر اعلام کرده است که از قیمت خودروهای تولیدی خود یک‌هزار دلار خواهد کاست. براساس اعلام وب‌سایت این شرکت این کاهش قیمت شامل همگی خودروهای تولید شده در این شرکت صرف‌نظر از رنگ و امکانات و اندازه می‌شود. به نظر می‌رسد مدیران کرایسلر به دنبال شکست راهکارهای علمی‌تر به این نتیجه رسیده‌اند که اتکا به روش‌های عوام‌پسندانه بیشتر کارگر می‌افتد. به هر حال همیشه شایعه خبر ارزانی باعث صف کشیدن مردم می‌شود حال چه برسد به اینکه ارزانی اتفاق بیفتد. اما به دنبال این راهکار که پیش‌بینی می‌شود بیشتر در فروش خودروهای سواری و ارزان‌تر این شرکت موثر باشد، کرایسلر به دنبال راه‌حل‌های دیگری هم برای افزایش فروش خود است. یکی از این راه‌حل‌ها تمرکز فروش بیشتر بر روی خودروهای دو دیفرانسیل و مینی‌تراک‌ها است. کرایسلر به نسبت دیگر رقبای قدرتمند خود همچون فورد کمتر بر روی تولید خودروهای دو دیفرانسیل متمرکز شده است و این مساله اکنون زیان خود را به رخ شرکت می‌کشد. از آن سو سیاست جدید کرایسلر این است که از میزان سرمایه‌گذاری و بازاریابی برای خودروهای تشریفاتی کم کند چرا که این خودروها بسیار کمتر از دیگر انواع مشتری دارند. همچنین بخشی از امکانات قسمت تولید خودروهای سفارشی نیز به سمت تولید خودروهای بزرگ هدایت خواهد شد. کاهش تولید خودروسازهای آمریکا که از ابتدای سال 2006 آغاز شد موجب بروز مشکلاتی در این غول‌های صنعتی شد که بخشی از آنها را مجبور به اخراج کارگران خود کرد. افزایش قیمت نفت و گرانی بنزین از دلایل مهم کاهش تولید خودرو در ایالات‌متحده است.