انجمن تونل ایران در یک نگاه
با توجه به اهمیت روزافزون تونل و فضاهای زیرزمینی از جهات گوناگون مانند حفاظت از محیطزیست، صرفهجویی در انرژی، ایمنی، کم کردن مسافت و ... لزوم جهتدهی به این مطالعات، طرحها و مسائل اجرایی این نوع سازهها بیش از پیش مشهود است. در همین راستا انجمن تونل ایران به منظور گسترش، پیشبرد و ارتقای دانش فنی این صنعت و توسعه کمی و کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور آموزشی، پژوهشی و اجرایی در تیرماه سال ۱۳۷۷ با مشارکت متخصصان و صاحبنظران این صنعت شروع به فعالیت نمود و در خرداد ماه سال ۱۳۷۸ به عنوان عضو ملی «انجمن بینالمللی تونل» شناخته شد. اکنون هفت سال از اولین نشست هیات موسسان انجمن تونل ایران میگذرد و در این دوران بازگشت و توسعه، انجمن تونل ایران توانست با پیوستن به تمامی متخصصان و گروههای تخصصی، علمی و فنی کشور با بیش از ۵۰۰ عضو حقیقی و ۵۰ عضو حقوقی و با برگزاری کنفرانسهای علمی و تخصصی و با ارائه دهها مقاله علمی و حضور در مجامع علمی و فنی داخلی و بینالمللی جایگاه صنعت تونل و نقش مهم متخصصان داخلی را در توسعه کشور نشان دهد، اگرچه تا رسیدن به مطلوب راه بسیار است، اما حضور مستمر و پشتیبانی علمی و مالی تمامی دستاندرکاران صنعت تونل ایران میتواند راه را هموارتر و زمان رسیده به اهداف را کوتاهتر نماید.
برنامه پیشنهادی انجمن تونل ایران با توجه به فصل دوم اساسنامه انجمن تونل ایران، به شرح زیر است:
۱ - تدوین سند ملی راهبردی توسعه فناوری صنعت تونل ایران و ارائه به هیات دولت.
۲ - پیگیری تاسیس سازمان نظام مهندسی صنعت تونل ایران.
۳ - فعال نمودن کمیتههای تخصصی انجمن و تشکیل سمینارهای تخصصی درخصوص انتقال تکنولوژیهای جدید به داخل کشور.
۴ - ایجاد بانک اطلاعاتی صنعت تونل در زمینههای نیروی انسانی، ماشینآلات، مقالات، کاتالوگ و کتب، فیلم، نرمافزاری، علمی و تخصصی مرتبط، صنعت تونل و فعال نمودن سایت انجمن در این راستا.
۵ - برنامهریزی جهت برگزاری کنفرانس هشتم در سطح بینالمللی.
۶ - ارتباط با پیمانکاران تخصصی در صنعت تونل جهت ساماندهی و تدوین شرایط عمومی و خصوصی پیمان در قراردادهای داخلی و خارجی مختص تونل.
۷ - ارتباط با دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی، تعریف پروژههای پژوهشی و تنظیم دورههای آموزشی تخصصی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد.
۸ - فعال کردن بخش خصوصی در گسترش بهکارگیری فناوری و ماشینآلات تخصصی و پیشرفته تونل با اطلاعرسانی تخصصی انجمن تونل.
۹ - تهیه استانداردهای طراحی، اجرایی، فنی، قراردادی، ایمنی و نظارت در تونلسازی کشور و ارتباط با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور جهت هماهنگی و تصویب در مراجع قانونی.
۱۰ - پیگیری تهیه فهرست بها، خاص تونل و پیشنهاد به مراجع ذیربط.
۱۱ - ایجاد مرجعیت در تعیین صلاحیت پیمانکاران و مشاوران تخصصی تونل در انجمن تونل ایران.
۱۲ - تامین مکان مناسب، تجهیزات و تامین بودجه انجمن از طریق کمکهای دولت و اعضا محترم و حامیان.
۱۳ - انتشار نشریه تخصصی پژوهشی انجمن تونل و خبرنامه بهصورت ماهانه و ادواری.
۱۴ - ارائه کلاسهای تخصصی و کارگاههای آموزشی جهت صدور گواهینامه تخصصی در سطوح مختلف تجربی، علمی و فنی برای کارشناسان صنعت تونل.
در این هفت سالی که طی شد، با زحمت مدیران سابق، هیات مدیره جدید و هیات مدیرههای مختلف، انجمن توانست گامهای فراوانی در جهت شکوفایی صنعت تونل بردارد. البته همچنان فاصلهها زیاد است که با همکاری مسوولان و دستاندرکاران بتوان به اهداف تعیین شده در سند ملی راهبردی توسعه فناوری تونل دست یافت.
ارسال نظر