دنیای اقتصاد: بورس تهران در آخرین روز هفته اول زمستان روند معاملاتی متفاوتی را تجربه کرد. در ۱۵دقیقه ابتدایی تمامی نماگرهای بازار سهام همچون روزهای گذشته بر مدار مثبت قرار گرفتند و با افزایش همراه شدند.
دنیای اقتصاد: بورس تهران در آخرین روز هفته اول زمستان روند معاملاتی متفاوتی را تجربه کرد. در ۱۵دقیقه ابتدایی تمامی نماگرهای بازار سهام همچون روزهای گذشته بر مدار مثبت قرار گرفتند و با افزایش همراه شدند.
شاخصکل بورس تهران موفق شد در دقایق ابتدایی، پرقدرت از مرز۲.۸میلیون واحد عبور کند، بهطوریکه در پایان نماگر اصلی بازار سهام، در نیمه کانال مذکور متوقف شد. ارزش معاملات خرد با احتساب صندوقهای سهامی نیز همچنان بالای ۱۰همت است. ارزش دادوستدهای بازار در روز معاملاتی سهشنبه از ۱۴هزار میلیاردتومان عبور کردهاست. همچنین بیش از ۵۰۰میلیاردتومان پول حقیقی نیز وارد گردونه معاملات بازار سهام شدهاست.
کارشناسان چالشها و فرصتهای بازار را بررسی کردند؛
بازار سرمایه در روزهای اخیر با چالشهای گوناگونی مواجه بوده است که هرکدام بهنوعی مسیر پیشروی شاخص را تحتتاثیر قرار دادند. رشد تدریجی شاخص کل و نزدیک شدن به مرز ۳میلیونواحدی از یک سو، امیدها به ادامه روند صعودی را زنده نگه داشته و از سوی دیگر، ابهامات موجود در خصوص متغیرهای کلان اقتصادی و سیاستهای دولت، فضای بازار را با نوعی تردید روبهرو کرده است. در این میان نرخ ارز همچنان یکی از اصلیترین متغیرهایی است که بازار به آن واکنش نشان میدهد.
در ۱۰۰ روز اول سکانداری حجتالله صیدی بر سازمان بورس، شاخص کل رشد ۳۶درصدی را تجربه کرده است. محدود کردن به موقع دامنه نوسان در زمان اوج ریسکهای منطقهای، تغییر نرخ دلار موثر بر صنایع و بازگشت اعتماد به بازار، سه اقدام مهمی است که در دوران ریاست صیدی به وقوع پیوسته است.
بازار سرمایه، بهویژه در اقتصادهایی با نوسانات شدید، به عرصهای برای رقابت میان سهام شاخصساز و شرکتهای کوچکتر تبدیل شدهاست. در این میان، جایگاه سهام شاخصساز که عمدتا متعلق به شرکتهای بزرگ و صنایع مادر مانند پتروشیمی، فلزات اساسی، بانکها و خودرو است، در تعیین مسیر کلی بازار غیرقابلانکار است، اما این تسلط، بهمعنای نبود فرصت برای سهام کوچک و متوسط نیست؛ بلکه رقابت میان این دو گروه، سرنوشت بازار و سرمایهگذاران را رقم میزند.
دنیایاقتصاد- محمد نعمتزاده: بورس سهشنبه با رشد بیش از ۴۷هزارواحدی شاخصکل و افزایش ۱.۰۱درصدی در شاخص هموزن به پایان رسید. بازار در این روزها لحظات داغی را سپری میکند و تاکنون صرفا اصلاح زمانی تجربهکرده اما اصلاح قیمتی نداشتهاست.
خوشبختانه در هفتههای گذشته بازار سهام توانست قسمتی از عقبماندگی خود نسبت به سایر کلاسهای دارایی را در محیط تورمی اقتصاد کشور جبران کند. از اواسط فصل پاییز چند عامل مختلف منجر به رشد قیمت و حجم معاملات شد که در این یادداشت به آنها اشاره میکنم و به اهمیت توجه به یکی از کارکردهای اصلی بازار سرمایه میپردازم.
سه محرک تعدیل سیاستگذاریهای اقتصادی، پایان ارز نیما و ارزندگی بورس، جهش ۴۹درصدی شاخص سهام از ابتدای آبانماه را به دنبال داشت. این رشد بهطور عمده از جانب صنایع بزرگی همچون فلزات، شیمیایی و خودروسازان صورت گرفت. رشد نسبتا مناسب قیمت دلار آزاد و به موازات آن شکلگیری انتظارات تورمی در بازارهای طلایی، همراه با خوشبینی سهامداران نسبت به تعدیل فضای منفی حاکم بر بورس، شرایطی را به وجود آورده که براساس اظهارات کارشناسان میتواند به صعود قدرتمند در این بازار بینجامد.
دنیای اقتصاد: در روز سه شنبه شرکت سایپا طی افشای گروه ب خود اعلام کرد که که محصول وانت ۱۵۱ این شرکت مشمول مجوز افزایش نرخ شده است. این افزایش نرخ در حدود ۷ درصد اعلام شده است.
دنیای اقتصاد: در مطبوعات خارجی، وال استریت ژورنال در گزارش امروز خود به خطر سرقت داراییهای رمز ارزی از جمله بیتکوین توسط کامپیوترهای کوانتومی پرداخته است. وال استریت ژورنال نیز به عملکرد ضعیف اقتصاد کانادا پرداخته است.
ارزش معاملات قراردادهای اختیار خرید پله کانی رشد کردند؛
دنیای اقتصاد: سهشنبه ۴ دیماه، نماگر اصلی بورس تهران توانست با رشد ۱.۷۱ درصدی کانال ۲.۸ میلیونی را فتح کند و در محدوده ۲ میلیون و ۸۴۷ هزار واحد قرار بگیرد؛ در همین روز ورود پول به ۵۳۵ میلیارد تومان رسید و ارزش معاملات خرد نیز با رشد ۲۱ درصدی در محدوده ۹۷۳۱ میلیارد تومان قرار گرفت.
دنیای اقتصاد: در معاملات امروز بازار سرمایه ،ارزش معاملات صندوقهای بخشی برای نخستین بار از هزار میلیارد تومان عبور کرد. و صندوقهای طلا نیز با توجه به رشد دلار در بازار آزاد به رشد خود ادامه دادند و همچنان در اوج تقاضا بسر میبرند.صندوقهای اهرمی نیز در محدوده صف خرید کار خود را به اتمام رساندند.
دنیای اقتصاد: بورس تهران در چهارم دی ماه با ثبت رشد ۴۷ هزار واحدی و عبور از کانال ۲.۸ میلیون واحد، دوباره قدرت خود را به نمایش گذاشت. تحلیل کامل این روند را در پادکست «تریبون بورس» امروز بشنوید.
دنیای اقتصاد: بورس تهران یک روز صعودی دیگر را به پایان رساند و با عبور از کانال ۲.۸ میلیون واحدی، تنها ۵.۳ درصد تا فتح ابرکانال ۳ میلیونی فاصله دارد؛ این در حالی است که بازار سرمایه حدود ۲۰ ماه است که از رخوت و رکود خارج شده و در هفتههای اخیر رکوردشکنیهای متعددی را در کارنامه خود ثبت کرده است.
دنیای اقتصاد: پس از دفاع تمام قد همتی وزیر اقتصاد از تک نرخی شدن ارز و حذف دلالان، بازار سرمایه بار دیگر به سخنان وزیر چراغ سبز نشان داد. در روز جاری شتاب افزایش بورس تهران بالا گرفت و در کمتر از ۱۰دقیقه از آغاز معاملات، شاخص کل توانست با رشد بیش از ۱درصد از سد مقاومت روانی ۲.۸میلیون واحد براحتی عبور کند. این رشد در دیگر شاخص های بازار سرمایه یعنی شاخص هموزن و فرابورس نیز تکرار شد و جو مثبت از ابتدای روز در تمامی شاخص های بورس تهران برقرار بود. با این حال همچنان وضعیت نمادهای شاخص ساز بهتر از نمادهای کوچک بازار است و هنوز رشد کوچکترهای بازار سرمایه آغاز نشده است. بنظر می رسد طی روزهای آتی رالی کوچکترها آغاز شود و در پی آن شاخص هموزن بتواند سقف تاریخی خود را فتح کند.
دنیای اقتصاد: قرار گرفتن شاخص بورس تهران در مرز ۲ میلیون ۸۰۰ هزار واحد، سناریوی بورس ۳ میلیون واحدی را روی میز معاملهگران قرار داده است. آیا سناریوی مذکور قابلیت محقق شدن را دارد؟
رویترز چشمانداز ۲۰۲۵ والاستریت را بررسی کرد؛
پس از دو سالخاص برای بازار سهام آمریکا، سرمایهگذاران انتظار دارند سالآینده نیز شاخصهای بورسی این کشور صعودی باشند. شرایط مناسب اقتصاد کلان که از سودآوری شرکتها حمایت میکند، تعدیل نرخ بهره و سیاستهای حامی رشد اقتصادی دونالد ترامپ از جمله عواملی هستند که باعث خوشبینی سرمایه گذاران شده اند. شاخص معیار S&P ۵۰۰ از ابتدای سالبیش از ۲۳درصد رشد کردهاست و در مسیر ثبت دومین سالپیاپی با بازده بیش از ۲۰درصد قرار دارد. استقبال از سهام شرکتهای بزرگ فناوری و هیجان ناشی از پتانسیل درآمدزایی هوشمصنوعی از موتورهای محرک اصلی حرکت صعودی بازار بودهاند.
شاخص کل بورس در حالی روز گذشته تا مرز ۲میلیون و ۷۹۹ هزار واحد بالا آمد که مقایسه این وضعیت با روزهای کمرمق نشان میدهد شاخص تا لمس ابرکانال ۳میلیون واحدی تنها ۷ درصد فاصله دارد. اکنون پرسش این است؛ با توجه به شرایط فعلی بورس، شاخص سهام توانایی تکیه زدن بر محدوده مذکور را دارد؟
ورود هزار و ۴۵میلیاردتومان پول حقیقی به بازار در معاملات روز گذشته؛
روند صعود قیمتها در بورس تهران همچنان ادامهدار است و رشد ناهمگن نمادها در این روزها، از مهمترین ویژگیهای روند صعودی اخیر بازار سهام تلقی میشود. در معاملات روز گذشته نیز استقبال از نمادهای بزرگ و شاخصساز بازار ادامهدار بود و اقبال به سهام باارزش بازار بالا، شاخصکل بورس را با رشد ۱.۲۹درصدی همراه کرد و این نماگر را به سطح ۲میلیون و ۷۹۹هزارواحدی رساند. بورس تهران در دو ماه اخیر بهترین بازار دارایی به لحاظ کسب بازدهی بودهاست و توانسته گوی سبقت را از بازارهای ارز، طلا و سکه برباید.
دنیای اقتصاد: در روزهای گذشته، روند بازار سرمایه تهران بهشدت مورد توجه عموم قرار گرفته است. درحالیکه برخی از تحلیلگران و کارشناسان همچنان به رشد مستمر قیمتها در بورس اشاره دارند، نکات قابلتوجهی در معاملات این روزهای بازار به چشم میخورد. در این روند متفاوت، بسیاری از نمادها با روندی متفاوت از یکدیگر عمل میکنند و این تنوع در رشد سهام، نشانهای از تعادل نامناسب در بازار بهویژه میان سهام بزرگ و کوچک است. بهرغم این تفاوتها، شاخص کل بورس همچنان به صعود خود ادامه داده و در دو ماه گذشته بازدهی مطلوبی را به ثبت رسانده است.