شماره روزنامه ۶۱۴۰
|

  • کامبک شاخص بورس

    دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در آخرین روز هفته با واگرایی نماگرهای سهامی به اتمام رسید. در جریان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل با رشد ۰.۲۲ درصدی همراه شد و به سطح ۲ میلیون و ۵۶ هزار واحد رسید. شاخص هم‏‏‌وزن نیز افت ۰.۱۷ درصدی را تجربه کرد.
  • تا ۶ ماه آینده در بر همین پاشنه می‌چرخد

    کمال خانزاده/تحلیلگر بازار سرمایه
    با وجود اینکه قیمت سهام اکثر نمادها طی سه روز ابتدایی هفته ۳‌درصد رشد داشتند، از اواسط هفته روند صعودی شدید متوقف شد. این موضوع تا حدودی به دلیل ریسک سیاسی و احتمال وقوع مجدد حملات بین ایران و اسرائیل است و احتمال اینکه ایران مجددا عکس‌العمل منفی نشان دهد همچنان وجود دارد و این موضوع باعث‌شده که نگاه‌ها برای بازار سرمایه کوتاه‌مدت و چند روزه باشد و سرمایه‌ها به‌سرعت وارد و سپس خارج ‌شوند. این موضوع همچنان مطرح و سایه آن بر معاملات بورس سنگینی می‌کند، اما موضوع اصلی نرخ سود سپرده نرخ بانکی و نرخ سود صندوق‌های درآمد ثابت است که به بیش از ۳۰‌درصد رسیده و این موضوع فعلا این بازارها را برای پول‌های بزرگ و ریسک‌گریز به بهترین مقصد سرمایه‌گذاری تبدیل کرده‌است. از طرف دیگر صندوق‌های طلا بازدهی خوبی داشتند و به‌طور کلی صندوق‌های طلا از ابتدای امسال بازدهی خوبی را ثبت کردند و حدود ۵۰‌همت پول وارد این صندوق‌ها شده‌است. بازدهی مثبت صندوق‌ها در نتیجه افزایش نرخ دلار، افزایش نرخ سکه و رشد قیمت طلای جهانی رخ‌داده و فعلا این بازارها در مقابل بازار سرمایه جذاب هستند.
  • پالس بنیادی به بورس؟

    دنیای اقتصاد-محمد نعمت‏‏‏‏‌زاده: بازار سرمایه در آخرین روز معاملاتی، وضعیت خوبی را با رشد بیش از ۴‌هزار واحد شاخص‌کل به‌ثبت رساند، خوشبختانه در این هفته بازار یک روند تقریبا صعودی را به‌ثبت رساند و امید است که اصلاحات لازم جهت پایدار‌شدن این رشد در دستور کار قرارگیرد.
  • بورس در دست‌انداز سیاسی

    دنیای اقتصاد-علي قاسمي: شاخص کل بورس، با وجود سبزپوشی در نیمه اول معاملات روز سه‌‌‌شنبه، در نیمه دوم روندی کاهشی را دنبال کرد. به‌طوری که در نهایت نماگر اصلی رشد تنها ۷۲واحدی را تجربه کرد. با این حال، شاخص هموزن، در چهارمین روز معاملاتی هفته با افت ۰.۳درصدی مواجه شد. به نظر می‌‌‌رسد‌ روند صعودی که از ابتدای هفته آغاز شده است، برای تخلیه هیجانات منفی هفته‌‌‌ قبل بوده و احتمالا سایه ترس از بازار کم نشده است. با وجود آنکه ارزش معاملات خرد، نسبت به هفته‌های گذشته بهبود یافته، اما همچنان بازار با موانعی همراه است.
  • بازدهی صفر بورس

    دنیای اقتصاد- امیرمحمد بختیاری: نخستین روز متوالی سرخ‌پوشی بازار در هفته جاری پس از سه روز متوالی سبزپوشی در سایه فروکش کردن هیجانات منفی سرمایه‌گذاران و برقراری ادامه‌دار محدودیت دامنه نوسان در هشتمین روز آبان‌ماه به ثبت رسید. بازار سرمایه که هفته‌های اخیر افت‌وخیز خوشایندی از خود به نمایش نگذاشته و روندی منفی در پیش گرفته بود، در نخستین روز هفته پس از اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به نقاطی از مراکز نظامی سبزپوش بود. در این بین روز گذشته نمادهای بازار که ساعات ابتدایی روز پرتقاضا معامله می‌شدند، با گذشت ساعاتی تحت‌تاثیر افزایش حجم عرضه‌ها قرار گرفتند و پایان روز خنثایی را رقم زدند. در این میان شاخص اصلی بازار سرمایه در پایان در سطح ۲میلیون و ۵۱هزار واحدی ایستاد. رشد ۷۲واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با افت ۰.۳درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۶۷۱هزار و ۶۱۰واحدی قرار گرفت.
  • بورس روی موج روانی

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس که در سه روز ابتدای هفته، رشد بیش از ۴درصدی را تجربه کرد، در جریان معاملات روز گذشته زیر فشار رفتار بازارهای موازی تاب نیاورد و رفته‌رفته وارد مسیر نزولی شد تا در نهایت با عقب‌نشینی سهامداران خرد، با صف تقاضا روبه‌رو شود. به این ترتیب معامله‌گران حقیقی بعد از سه روز دوباره در صف فروش ایستادند. حال پرسش این است که از استراحت بورس در مقیاس روزانه چه برداشتی می‌توان داشت؟ اگرچه در روز گذشته شاهد نوسانات پردامنه‌ای در قیمت‌ها نبودیم اما خروج پول حقیقی می‌تواند وضعیت را به گونه‌ای دیگر جلوه دهد؛ آن هم در شرایطی که بازار سهام از منظر بنیادی در شرایط مطلوبی به سر می‌برد.
  • سند بودجه نباید براساس هزینه‌ها تنظیم شود

    حسن رضايي‏‏‌پور/کارشناس ارشد بازار سرمايه
    با توجه به ادعای متولیان سازمان برنامه‌وبودجه، سخنگوی این نهاد و دیگر ارکان در مورد سند بودجه و پیگیری‌‌‌های رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار جهت حمایت از حقوق اهالی بازار سرمایه در سند بودجه ۱۴۰۴، در صورتی که تامین مالی این سند از محلی باشد که به بازار سرمایه فشاری وارد نشود، اتفاق مثبتی است و رویکرد قابل تحسینی خواهد بود تا سرمایه‌‌‌گذاران افق قابل ‌‌‌پیش‌‌‌‌بینی‌‍‌‌‌ای را متصور باشند. فعالان بورسی این اتفاق را در صورت تحقق، مثبت ارزیابی می‌‌‌کنند، البته باید دید مجلس شورای اسلامی تا چه میزان با دولت چهاردهم در این زمینه همکاری خواهند کرد.
  • سه سناریوی بازگشت غول منفی به بورس

    عاطفه چوپان: روز گذشته مسعود پزشکیان برای دفاع از کلیات نخستین لایحه بودجه خود به مجلس شورای اسلامی رفت و موفق شد ۱۴۶ رای موافق از مجلس جلب و کلیات لایحه را تصویب کند. رشد بورس اما در چنین روزی متوقف شد. شاخص‌ها همگی قرمزپوش شدند و شاهد خروج نقدینگی از معاملات خرد بودیم. شاید تا سال گذشته مهم‌ترین ریسک برای بورس در پاییز مساله بودجه بود. همواره از این محل ریسک‌های متعددی به بازار سرمایه و صنایع تحمیل می‌شد و نماگرها تحت تاثیر این ریسک‌های بنیادین که قرار بود در سال آینده صنایع را متضرر کند دچار هیجانات منفی شده و وارد فاز رکودی می‌شدند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر