گروه بورس - همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز نیز با عرضه‌های سنگین دست به گریبان بود. در حالی که بازار روز یکشنبه بدترین کارنامه خود در سال ۹۴ را به ثبت رساند، دیروز معامله‌گران تلاش کردند بتوانند جریان بازار را به کنترل خود درآورند که همین امر نیز موجب افزایش تلاش‌ها برای جمع‌آوری صف‌های فروش شد که این امر در نهایت در ساعت پایانی بازار دیروز جواب داده و به‌رغم افت شاخص به میزان ۳۲۶ واحد و رسیدن آن به رقم ۶۸هزار و ۴۵۷ واحد در نهایت بازار توانست بر عرضه‌ها غلبه کند. اکثر کارشناسان اما در انتظار معاملات روز سه‌شنبه و پس از آن تحولات سیاسی هستند؛ جایی که می‌تواند در برگیرنده خبرهای تعیین‌کننده‌ای برای بازار باشد. از دیدگاه کارشناسان بازار همچنان به‌رغم اشتیاق برخی از حقوقی‌ها برای خرید با نگرانی‌های حقیقی‌ها و عرضه‌های هیجانی نیز مواجه هستیم.

جلب اعتماد معامله‌گران به بازار در حال حاضر از جمله مهم‌ترین موضوعات پیش‌روی بازار است. در همین حال مشکل آزار‌دهنده صف‌های خرید و صف‌های فروش در دامنه نوسان ۴ درصدی نیز همچنان تاثیرات مخرب خود را بر بازار دارد.

در بازار دیروز همچنان توجه معامله‌گران به سوی ۲ گروه خودرویی و بانکی معطوف بود. در گروه بانکی، صادرات با ۲۳۲ میلیون سهم معامله، تجارت با ۱۰۲میلیون و ملت و سینا به ترتیب با ۴۸ و ۳۲میلیون سهم بیشترین سهم را از اقبال بازار شاهد بودند. در گروه خودرویی نیز پارس‌خودرو با ۱۶۲میلیون و ایران خودرو دیزل با ۴۷میلیون سهم در صدر بازار قرار

داشتند.

در بازار دیروز در تحولات کلان سخنان دکتر روحانی رئیس‌جمهوری در نشست مشترک مجلس و دولت در عصر روز یکشنبه از اهمیت برخوردار بود. در این جلسه رئیس‌جمهور با اشاره به رقم ۱۸۰ هزار میلیارد تومان درآمد و مصارف بودجه‌ای در سال ۹۳، تخصیص ۳۲هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در این سال را قابل ملاحظه توصیف کرد و گفت: سال ۹۳ را که سال سختی بود با نفت بشکه‌ای بالای ۱۰۰ دلار آغاز کردیم و با قیمت حدود ۵۰ دلار برای هر بشکه به پایان بردیم.

در حالی که امسال از ابتدا، کار را با نفت حدود ۵۰ دلار آغاز کرده‌ایم و نمی‌دانیم تا پایان سال نیز چه وضعیتی بر بازار نفت حاکم خواهد بود. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه بعد از این، ارتقای نرخ رشد نیز نسبت به سال ۹۳ متعادل‌تر می‌شود، تصریح کرد: دولت تمایل داشت لایحه خروج از رکود که مرداد ماه ۹۳ تقدیم مجلس شد، سریع‌تر در اختیار قرار می‌گرفت تا با اجرای آن در رفع مشکلات تسریع شود، اما به هر حال روال قانونی کار باید طی شود.

در گروه بانکی دیروز بانک کارآفرین با ضوابط رفع گره مواجه شد و توانست در نهایت با ۴۵/ ۹درصد رشد مواجه شود.

در گروه پالایشگاهی، پالایشگاه اصفهان برای دومین‌بار مشمول ضوابط رفع گره بود که به جهش ۱۲درصدی قیمت منجر شد، این نماد همچنان با صف خرید همراه است. از زمان بازگشایی پالایشگاه‌ها و کاهش تقریبی ۵۰درصدی نمادهای پالایشگاهی این نمادها تا‌کنون رشد قابل‌ملاحظه‌ای را به نمایش گذاشته‌اند. در مجموع بازار دیروز، بازاری منفی و با تلاش برای کنترل عرضه‌ها بود که در نهایت با معامله ۲۰۹میلیارد تومان در بورس و ۷۸میلیارد تومان در فرابورس به پایان رسید.