یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم درخصوص بازگشایی نماد‌های پالایشگاهی در روزهای پایانی سال گفت: یکی از مهم‌ترین‌ چالش‌های این گروه در ماه‌های گذشته موضوع کیفی‌سازی صنایع پالایشگاهی بود که بر اساس آن پالایشی‌ها باید فرآورده‌های خود را تا ابتدای ۹۲ به سطح مشخصی از استاندارد برسانند. محسن بهرامی افزود: بر این اساس شرکت‌های پالایشی ملزم به رساندن محصولات خود به استانداردی مشخص بودند و قرار بود اگر فرآورده‌های آنها از استاندارد موردنظر پایین‌تر باشد، دولت یا خریداران، این فرآورده‌ها را با تخفیف از قیمت‌های فوب دریافت کنند. وی در ادامه با بیان اینکه با وجود این پالایشگاه‌ها تا پایان سال موفق به رساندن محصولات خود به استانداردهای موردنظر دولت نشدند، گفت: بر این اساس مدیران سازمان بورس به بهانه عدم انتشار اطلاعات و صورت‌های مالی توسط شرکت‌های این گروه، نماد پالایشی‌ها را در بورس و فرابورس متوقف کردند که حدود یک سال از این اتفاق می‌گذرد. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در چند هفته گذشته با دادن مهلت ۵ ساله به شرکت‌های این گروه برای حل مشکل کیفی‌سازی محصولات، موانع بازگشت آنها به تالار شیشه‌ای رفع شده است و به‌نظر می‌رسد مدیران بورسی به دنبال فرصتی مناسب بودند که بازگشایی نماد پالایشگاهی‌ها در روند مثبت بازار سهام اتفاق بیفتد که کمترین اثر منفی را بر معاملات داشته باشد و بر این اساس تلاش می‌کنند در روزهای پایانی و همزمان با خبرهای خوش منتشر شده درخصوص پیشرفت مذاکرات این اقدام را عملی کنند.

وی گفت: در مجموع به‌نظر می‌رسد اقدام سازمان بورس در بازگشایی نماد پالایشی‌ها رویکردی مثبت باشد؛ چرا که توقف نماد‌های این گروه، بار روانی منفی را به بازار تحمیل می‌کرد و از سوی دیگر حجم زیادی از سرمایه سهامداران را نیز حبس کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه با پیش‌بینی احتمال تاثیر منفی بازگشایی نماد پالایشگاهی‌ها در بازار تاکید کرد: بازگشت نماد‌ پالایشی‌ها با توجه به توقف طولانی‌، آن هم در روزهای پایانی سال موجب خواهد شد تا علاوه بر رفع یکی از ابهامات بزرگ بورس، بازار سرمایه و سهامداران آن سال ۹۴ را با دغدغه کمتری آغاز کنند و باری از روی دوش بورس برداشته شود.