تداوم رشد قیمت «تسهها»
گروه بورس: روز گذشته قیمت اوراق تسهیلات مسکن به بالاترین رقم از ابتدای راهاندازی آنها رسید به طوری که در برخی نمادها از ۱۰۰ هزار تومان گذشت. این در حالی است که سیاستهای محدودیت فروش که در دو مرحله برای جلوگیری از افزایش بیرویه قیمتها اتخاذ شده بود نتوانست مانع از افزایش قیمتها شود. به اعتقاد برخی کارشناسان این سیاستها از آن جهت کارآ نبوده که تقاضای موجود در این بازار واقعی است و به همین دلیل افزایش تقاضا برای این اوراق امری طبیعی محسوب میشود. با این حال مخالفان معتقدند همچنان فضای معاملاتی این اوراق سفتهبازی است و دلیل افزایش قیمتها نیز حضور سفتهبازان در فرابورس است.
گروه بورس: روز گذشته قیمت اوراق تسهیلات مسکن به بالاترین رقم از ابتدای راهاندازی آنها رسید به طوری که در برخی نمادها از ۱۰۰ هزار تومان گذشت. این در حالی است که سیاستهای محدودیت فروش که در دو مرحله برای جلوگیری از افزایش بیرویه قیمتها اتخاذ شده بود نتوانست مانع از افزایش قیمتها شود. به اعتقاد برخی کارشناسان این سیاستها از آن جهت کارآ نبوده که تقاضای موجود در این بازار واقعی است و به همین دلیل افزایش تقاضا برای این اوراق امری طبیعی محسوب میشود. با این حال مخالفان معتقدند همچنان فضای معاملاتی این اوراق سفتهبازی است و دلیل افزایش قیمتها نیز حضور سفتهبازان در فرابورس است. در این رابطه محمدرضا پورابراهیمی، عضو عالی شورای عالی بورس افزایش مقدار وام مسکن و همچنین کاهش سپردههای ممتاز بانک مسکن را که مبنای انتشار تسهها هستند، دلایل افزایش تقاضای این اوراق دانسته و به ذکر مواردی پیرامون این اوراق پرداخته است. پورابراهیمی سیاستهای بازار پول را برخلاف تصمیمات دولت و وزارت راه و شهرسازی دانست و افزود: افزایش سود سپردههای بانکی، موجب کاهش بخشی از سپردههای بانک مسکن با عنوان سپردههای ممتاز شده که این عامل موجب افزایش قیمت این اوراق شده است.
این عضو شورای عالی بورس درباره لزوم اطلاعرسانی به سهامداران این اوراق گفت: درباره افزایش قیمت اوراق تسهیلات مسکن باید اطلاعرسانی بیشتری صورت بگیرد و کسانی که برای خرید این اوراق به بازار سرمایه ورود میکنند باید بدانند فضایی که هم اکنون ایجاد شده برای یک سود کوتاهمدت است و در میانمدت و بلندمدت متناسب با فضای تامین مالی در اقتصاد کشور این نرخها تعدیل خواهد شد. این نماینده مجلس تصریح کرد: برای بازده کوتاهمدت تقاضای کاذب برای این اوراق شکل میگیرد که در افزایش قیمتها اثر میگذارد، بنابراین لازم است با اطلاعرسانی به موقع از وقوع رفتارهای هیجانی در بازار به نفع کسانی که به شکل واقعی از این اوراق منتفع میشوند، جلوگیری کرد. نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره چگونگی شکلگیری این فضا خاطرنشان کرد: بازاری که در آن بازده اضافه پیش میآید مزیت سفتهبازی را شکل میدهد. یعنی تفاوت تقاضای واقعی و تقاضای سفتهبازی در این است که تقاضای واقعی به دنبال ابزار مالی مرتبط است اما تقاضای سفتهبازی به دنبال سودهای کوتاهمدت و خروج است و مهم نیست که این سود چگونه به دست میآید.
ارسال نظر