مدیر‌عامل شرکت بورس از محاسبه و نمایش شاخص قیمت در بازار سرمایه خبر داد. به گزارش«ایسنا»، حسن قالیباف‌اصل، در‌خصوص شاخص قیمت اظهار داشت: نرم‌افزار و سیستم داخلی جدیدی برای محاسبه شاخص قیمت در شرکت فناوری بورس تهران طراحی شده و اقدامات لازم برای محاسبه و نمایش شاخص قیمت انجام شده است.

وی با بیان اینکه محاسبات نرم‌افزار جدید با نرم‌افزار فعلی توسط سازمان بورس مقایسه شده است تا دقت محاسبه بررسی شود، ادامه داد: نتیجه بررسی‌ها نشان داد که سیستم جدید مناسب بوده و در آن امکان محاسبه شاخص قیمت وجود دارد.

مدیر‌عامل شرکت بورس در خصوص زمان نمایش شاخص قیمت در بورس تهران گفت: طی ۲ هفته آینده جلسه نهایی برای محاسبه شاخص قیمت برگزار می‌شود تا نتایج آن مورد بررسی قرار گیرد سپس از طریق سیستم طراحی شده شاخص قیمت محاسبه شده و به بازار ارائه می‌شود.

وی از اعلام تاریخ قطعی محاسبه شاخص قیمت خودداری و در عین حال عنوان کرد که این محاسبه زمان بر نبوده و به زودی منتشر می‌شود.

بر‌اساس این گزارش، شاخص کل قیمت، شاخص قیمت و بازده نقدی و شاخص بازده نقدی از شاخص‌هایی بودند که در بورس اوراق بهادار تهران مورد محاسبه قرار می‌گرفتند ولی در تاریخ هشتم مرداد ۸۶، مقرراتی برای تغییر در محاسبه شاخص بورس از سوی هیات مدیره سازمان بورس پیشنهاد و در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۷ در ۱۰ ماده و ۳ تبصره دستورالعمل نحوه تغییر شاخص‌های بورس یا تعریف شاخص‌های جدید تصویب شد.

این در حالی است که شاخص قیمت که به عنوان شاخص قدیم بورس مطرح بود، در گذشته بر اساس تغییرات قیمت سهام بازار محاسبه می‌شد به طوری که تغییرات تمام شرکت‌های بورسی در این شاخص لحاظ می‌شد اما در محاسبه فعلی شاخص قیمت از قیمت تعدیل شده، استفاده می‌شود به طوری که قیمت سهم پس از تقسیم سود نقدی کاهش پیدا می‌کند که در محاسبه جدید، پایه شاخص به اندازه سود تقسیم شده، تعدیل می‌شود تا تاثیری بر شاخص نگذارد.

به این ترتیب با تغییرات ایجاد شده در محاسبه شاخص بورس تهران، در شاخص فعلی، قیمت سهام یک شرکت قبل از مجمع منهای سود تقسیمی این شرکت محاسبه می‌شود که عمده‌ترین اشکال محاسبه آن در این است که امکان مقایسه شاخص با گذشته از بین رفته و نمی‌توان بر مبنای اعداد سال گذشته به یک نتیجه منطقی در مورد روند حرکت شاخص در سال‌ جاری رسید.

بر این اساس است که برخی از فعالان بازار سرمایه نسبت به نحوه محاسبه شاخص، افزایش و مقایسه آن اعتراض داشته و معتقدند شاخص‌های قدیمی نیز باید در نرم‌افزار جدید معاملاتی بورس تعریف و برای عموم نمایش داده شود.

این در حالی است که با واقعی کردن شاخص و پذیرش اشتباهات شاخص، می‌توان بازار را از فشار زیاد و سرمایه‌گذاران را از نگرانی خارج کرد.