آغازی متعادل برای هفتهای با ثبات
گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شروع متعادلی را در ابتدای هفته رقم زد. در بازار دیروز شاخص کل توانست با ۱۵۶واحد رشد به ۶۶هزار و ۶۶۲واحد برسد که این امر حکایت از روزی متعادل در بازار داشت. اکثر کارشناسان، تعادل نسبی بازار را ناشی از تداوم انتظار برای گزارشهای شش ماهه ارزیابی میکنند؛ امری که تا کنون انتشار آنها محدود به تعداد انگشت شماری از شرکتها بوده است. در همین حال دیروز در حالی که معاملهگران در انتظار انتشار گزارشهای میاندورهای شرکتها بودند، دو شفافسازی از شرکتهای توسعه ملی و تکین کو در دقایق اولیه بازار منتشر شد که در آنها بدون اشاره به عملکرد فصل پشت سرگذاشته شده تنها بر عدم رخداد موضوعی خاص تاکید شده بود.
گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شروع متعادلی را در ابتدای هفته رقم زد. در بازار دیروز شاخص کل توانست با ۱۵۶واحد رشد به ۶۶هزار و ۶۶۲واحد برسد که این امر حکایت از روزی متعادل در بازار داشت. اکثر کارشناسان، تعادل نسبی بازار را ناشی از تداوم انتظار برای گزارشهای شش ماهه ارزیابی میکنند؛ امری که تا کنون انتشار آنها محدود به تعداد انگشت شماری از شرکتها بوده است. در همین حال دیروز در حالی که معاملهگران در انتظار انتشار گزارشهای میاندورهای شرکتها بودند، دو شفافسازی از شرکتهای توسعه ملی و تکین کو در دقایق اولیه بازار منتشر شد که در آنها بدون اشاره به عملکرد فصل پشت سرگذاشته شده تنها بر عدم رخداد موضوعی خاص تاکید شده بود. نکته جالب در این گزارشها به جز نبود صورتهای فصل پیش، زمان دریافت و انتشار گزارشها است. در حالی که شفافسازی توسعه ملی در روز دهم به سایت کدال ارسال شده، انتشار آن به سه روز بعد موکول شده است، این در حالی است که شفافسازی تکینکو در همان لحظه دریافت منتشر شده است. جریان شفافسازیها در ماههای اخیر به موضوعی حاشیهای در بازار تبدیل شده؛ به ویژه آنکه شفافسازی شرکت مسکن شمال شرق مبنی بر نبود تغییر با اهمیت در شرکت و پس از آن فروش یکی از مهمترین پروژههای ساختمانی شرکت، میزان کارآیی چنین گزارشهایی را به شدت کاهش داده است.
در همین حال بازار دیروز با انتشار گزارش هلدینگ خلیجفارس نیز مواجه شد؛ در حالی که تاکنون این شرکت گزارشهای سه ماهه و شش ماهه شرکتهای زیرمجموعه را منتشر نکرده است بدون ذکر فعالیت کلیه شرکتها به ویژه دو شرکت فجر و مبین به انتشار آماری ریالی از فروش شرکتها اقدام کرده که در نوع خود بی سابقه است. عدم درج مشخصات تولیدات، میزان صادرات و فروش داخلی، میزان مصرف بین مجتمعی و ارز مورد استفاده در تسعیر داراییهای ارزی موجب شده تا این گزارش نتواند پس از شش ماه عدم انتشار اطلاعات در مورد بزرگترین شرکتهای پتروشیمی کشور ابهامات را برطرف کند.
در گروه پتروشیمی نیز قائم مقام معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اهداف و برنامههای این شرکت را در سفری به ماهشهر و بین مدیران شرکتهای پتروشیمی ماهشهر تبیین کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، مهندس پیوندی که پس از انتصاب برای اولین بار در راس هیاتی به ماهشهر رفته بود، در جلسهای با حضور مدیران عامل شرکتهای پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی حضور یافت.به گفته پیوندی یکی از محورهای این طرح، بحث انگیزهسازی در زمینه قیمت خوراک است.
به گفته وی وزارت نفت نباید به دنبال افزایش قیمت خوراک باشد؛ چراکه یکی از مزیتهای کشور ما هیدروکربن است. سهم ناچیزی از منابع هیدروکربنی کشور وارد پتروشیمی میشود که از این مقدار میلیونها تن کالا تولید شده و بالای ۴۰ درصد صادرات غیرنفتی کشور را تشکیل میدهد و این یعنی ارزش افزوده و اشتغال.
ایجاد انگیزه برای سرمایهگذاری در طرحهای جدید، از دیگر محورهای طرح جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.
بنا به گفته پیوندی اگر دولت بتواند تا زمان به تولید رسیدن طرحها، به میزان ۲۰ درصد مشارکت داشته باشد، هم مشکل تامین اعتبارات بانکی حل میشود و هم بخش خصوصی با قدرت ریسک بالاتر دست به احداث طرحهای جدید میزند. اگر چه حضور دولت ۲ سال پس از بهرهبرداری نیز میتواند مرحله بازپرداخت فاینانس را مدیریت کند. همچنین سرمایهگذار اطمینان خاطر لازم را خواهد یافت که دولت خوراک مجتمع را تامین خواهد کرد.در بازار دیروز تکلیف یکی دیگر از بزرگترین بازیگران بازار مشخص شد. دیروز وزیر اقتصاد از حضور فرشاد حیدری، مدیرعامل بانک ملی در صندوق بازنشستگی بانکها خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر علی طیبنیا دیروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بانک ملی با بیان اینکه از فرشاد حیدری در سیستم بانکی استفاده خواهد شد، گفت: وی بهزودی به صندوق بازنشستگی بانکها خواهد رفت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با محدودیت شدید منابع سیستم بانکی مواجه هستیم افزود: حجم نقدینگی بخش خصوصی در سالهای اخیر افزایش یافته و براساس آخرین آمارهای بانک مرکزی به حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که این امر منشا بروز تورم محسوب میشود. این در حالی است که متوسط تورم ۱۲ ماهه منتهی به شهریورماه سال جاری به رقم استثنایی ۴۰ درصد رسیده است و تورم نقطه به نقطه گرچه با کاهش اندک مواجه شده، اما روند تورم متوسط افزایش یافته است. در عین حال وضعیت فعلی با شرایط رکودی شدیدی همراه است.
در گروه پالایشگاهی دیروز پالایشگاه تهران کار خود را با صف خرید به پایان برد تا همچنان رکورد گرانترین سهم تاریخ بورس را با خود بالاتر ببرد. در این گروه تنها روغنساز قابل معامله بورس نیز دیروز با صف خرید همراه شد. ایرانول در غیاب نفت بهران و نفت پارس که بیش از یک ماه است برای اعلام تعدیل سود متوقف شدهاند، دیروز صف خرید را تجربه کرد.
در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن ۲۵۴ میلیارد تومان سهام معامله شد. دیروز از ۲۸۵ نمادی که به روی تابلو رفت ۸۶ نماد با کاهش قیمت و ۱۹۷نماد با رشد ارزش معامله شدند.
ارسال نظر