کاظم نجفیعلمی رییس شد
تغییرات مدیریتی به سازمان حسابرسی رسید
دنیای اقتصاد- بهگفته کاظم نجفیعلمی، به جای اینکه بنگاههای مختلف را مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است کل نظام مالی دولت را مورد توجه قرار دهیم و اشکالات آن را بررسی کنیم.
دنیای اقتصاد- بهگفته کاظم نجفیعلمی، به جای اینکه بنگاههای مختلف را مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است کل نظام مالی دولت را مورد توجه قرار دهیم و اشکالات آن را بررسی کنیم.
رییس جدید سازمان حسابرسی میگوید:
نظام مالی دولت باید بازبینی شود
گروه بورس-معصومه طاهرخانی، سازمان حسابرسی باید شرایطی فراهم کند که کل نظام مالی دولت مورد بازبینی قرار گیرد.
دکتر کاظم نجفی علمی، رییس جدید سازمان حسابرسی این اظهارنظر را در همایش تودیع و معارفه خود که وزیر اقتصاد نیز در آن حضور داشت، عنوان کرد و در توضیح بیشتر این دیدگاه در حاشیه این مراسم به خبرنگار ما گفت: به جای اینکه بنگاههای مختلف را مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است کل نظام مالی دولت را مورد توجه قرار دهیم و اشکالات آن را بررسی کنیم. وی در مورد دلیل و ضرورتهای این بررسی اظهار کرد: ممکن است بسیاری از مشکلات فعلی بخشهای دولتی، از کمبودهای ناشی از نظام مالی باشد. بنابراین این ساختار مالی به خودی خود باعث ایجاد مشکلاتی میشود که باید در جهت رفع آن حرکت کنیم.
رییس جدید سازمان حسابرسی درباره برنامههای خود برای تعامل سازمان حسابرسی با سازمان بورس گفت: باید با بررسی دقیق ظرفیتها و پتانسیلهای سازمان پیشنهادها را برای تعامل هر چه بهتر ارائه کنیم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه نظارت سازمان بر شرکتهای بورس هم گفت: سازمان باید طوری فعالیت کند که بتواند علاوه بر شرکتهای دولتی، توجه شرکتهای خصوصی را نیز به خود جلب کند. در مجموع تلاش داریم به عنوان یک نهاد دولتی شفافسازی را در گزارشهای خود داشته باشیم.
...و اما گزارش تودیع
خبرنگار ما گزارش میکند، پنجشنبهای که گذشت یعنی در روزی که بازار تعطیل بود، در تالار کوچک اجتماعات سازمان حسابرسی رییس قبلی رفت و رییس جدید آمد و «دکتر هوشنگ نادریان» رییس سابق سازمان حسابرسی جای خود را به دکتر «کاظم نجفی علمی» داد. در این مراسم که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و معاون وی همراه بود، مقامات دیگری همچون «علی صالحآبادی» رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، رییس سازمان مالیاتی کشور، مدیران عامل برخی بانکها در کنار سازمان حسابرسی نیز حضور داشتند.
ارائه خدمات حسابرسی به بیش از یکهزار و 130شرکت دولتی
در ابتدای مراسم، محمد شریعتی، قائممقام سازمان حسابرسی با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی سازمان در طول بیست سال فعالیت آن گفت: ارائه انواع خدمات حسابرسی بر اساس روشهای علمی و دستورالعملهای تدوین شده و تربیت طیف وسیعی از نیروهای متخصص از جمله کارهای این سازمان بوده است.
200 جلد کتاب تدوین شد
وی اضافه کرد: این سازمان حدود دویست جلد کتاب در زمینه حسابداری تدوین کرده است و همچنین فرهنگسازی در امر استانداردسازی و شفافیت گزارشیهای مالی از دیگر فعالیتهای این سازمان است.
شریعتی خاطرنشان کرد: سازمان حسابرسی با شروع عملیات حسابرسی برای اولین بار در کشور از منحصربهفردترین تشکیلات تخصصی به شمار میرود که به حدود یکهزار و 130 شرکت دولتی خدمات ارائه میکند.
بعد از مقدمه «شریعتی»
نوبتی هم که باشد، نوبت وزیر امور اقتصادی و دارایی است. «داوود دانشجعفری» ضمن تقدیر از خدمات «نادریان» در مورد سوابق وی گفت: وی در راهاندازی سازمان حسابرسی در سال 66 نقش اساسی داشته و از سوی دیگر در موسسه مفید راهبر که وابسته به دفتر مقام معظم رهبری است، نیز فعالیتهایی انجام داده است.
فعالیتهای حرفهای دیگر وی نیز شامل عضویت در شورایعالی جامعه حسابداران رسمی ایران، عضویت در هیاتهای تشخیص صلاحیت اعضای جامعه، داوری در سازمان خصوصیسازی و حضور در دانشگاهها است.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه نادریان بارها درخواست استعفای خود را مطرح کرده، ولی من مخالفت میکردم اضافه کرد: نادریان تقاضای استعفای خود را به دلیل پیگیری برنامههای خود مطرح کرده بود که بالاخره با درخواست او موافقت شد و دکتر نجفی علمی جانشین وی شد.
دانشجعفری ضمن اشاره به تجارب متنوع وی در صحنههای انقلاب، درباره سوابق دیگر کاری رییس جدید سازمان حسابرسی گفت: وی کار ویژهای در تحقق سند چشمانداز ۲۰ ساله در مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه کرده است و عضو هیات امنای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و رییس انجمن اسلام و توسعه اقتصادی نیز بوده است.
حضور، پررنگتر میشود
وی اظهار داشت: حضور سازمان حسابرسی در آینده نسبت به گذشته نه تنها کمرنگ نخواهد شد، بلکه پررنگتر نیز میشود.
«دانشجعفری» ضمن اشاره به ضرورت داشتن تصویر روشنی از سازمان در آینده گفت: آن چیزی که مهم است، نحوه انتقال واگذاریها از وظایف گذشته سازمان حسابرسی به وظایف جدید مبتنی بر شرایط جدید است.
وی تصریح کرد: تنها ممکن است در برخی حوزههای کاری و تمرکزها دچار تغییراتی شویم ولی در کل از میزان فعالیتها کاسته نمیشود. یعنی ممکن است در مقطعی از زمان، حسابرسی شرکتهای دولتی مدنظر باشد و در مقطعی دیگر حسابرسی مالیاتی مورد توجه و نظر واقع شود.
بعد از سخنان وزیر، «نادریان»، رییس قبلی سازمان حسابرسی، پشت تریبون رفت تا گزارشی از عملکرد خود را ارائه کند.
نادریان ضمن مطلوب ارزیابی کردن کارنامه ۲۰ساله سازمان حسابرسی گفت: در ابتدای فعالیت سازمان، تنها یک و نیم درصد از گزارشهای شرکتهای مورد رسیدگی در سطح مطلوب و قابل قبول بود که این رقم درحالحاضر به بیش از ۴۵درصد رسیده است. این رقم بیانگر رشد ۳۰درصدی کیفیت در گزارشهای سازمان است.
وی در عین حال افزود: رقم گزارشهای مردود و دارای رای عدم اظهارنظر نیز از 40درصد به شش درصد تقلیل یافته است.
اشکالات، کاهش یافت
وی تصریح کرد: 50درصد از اشکالات موجود در گزارشها مربوط به تخلف از قوانین و مقررات بوده است.
در مجموع سازمان حسابرسی در جهت ایجاد انضباط مالی فعالیت مطلوبی داشته است.
وی با اشاره به تدوین استانداردهای حسابرسی و حسابداری و صرف وقت بسیار زیاد برای انجام آنها اضافه کرد: درحالحاضر استانداردهای ملی علاوه بر استانداردهای عمومی در کشور جاری است.
همچنین با استقرار تعهدی شدن حسابهای بانکها، قصد داریم این امر را در صنعت بیمه و نفت نیز ظرف چند ماه آینده اجرا کنیم.
نادریان اضافه کرد: سازمان حسابرسی میزان کیفیت پروندههای حسابرسی که شاخص مطلوبیت این حرفه است را از 55درصد در سال 80 به بیش از 95درصد در سال 85 رسانده است.
«نجفی» با مینیبوس نیامد
نادریان در انتهای سخنان خود نکته جالبی را در مورد رییس جدید سازمان مطرح کرد و گفت: در صحبتهای خصوصی که با نجفی علمی داشتم، وی به من گفت که با مینیبوس و امثال آن نیامدهام و قصد دارم از نیروهای توانای سازمان استفاده کنم.
رییس جدید سازمان حسابرسی در شروع صحبتهای خود با اشاره به امتناع خود از پذیرش این سمت گفت: سازمان حسابرسی، بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات که از نظر تفکیک قوا هر کدام جایگاه خاصی دارند، الزاما باید با هم تعامل و همکاری کنند.
نجفی علمی در همین زمینه، تاسیس دانشکده جامع علمی کاربردی در زمینه مالی و به خصوص سیستمهای مالی را پیشنهاد کرد و گفت: دامنه فعالیتهای این سازمان محدود به بنگاههای دولتی نمیشود و بنگاههای خصوصی نیز باید زیر نظر این سازمان قرار گیرد.
استفاده از ظرفیتهای اساسنامهای
وی تصریح کرد: سازمان حسابرسی یک ذخیره حسابرسی ارزشمند برای کشور است و باید سعی کنیم از کلیه ظرفیتهای اساسی اساسنامهای آن استفاده کنیم.
نجفی علمی، پرهیز از خردهگیریهای بیاهمیت را در راس برنامههای کیفی سازمان برشمرد و اضافه کرد: سازمان باید به نحوی عمل کند که در رقابت با موسسات تخصصی خصوصی مورد انتخاب آزادانه بخش خصوصی و دولتی کشور قرار گیرد.
وی تصریح کرد: سازمانهای نظارتی نباید جایگاه کشمشهای سیاسی باشد و سازمان باید به بازبینی نظام مالی دولت همت گمارد.
وی یادآور شد: باید سعی کنیم جایگاه سازمان در لایحه خدمات کشوری ارتقای مقام یابد.
نجفی علمی با بیان این که برای ارتقای سطح کیفی و کمی خدمات و حقوق حسابداران باید از جایگاهی منطقی برخوردار باشد، گفت: به منظور تحقق این هدف، آزادی سازمان در تعیین نرخ تعرفههای حسابرسی مورد تاکید مدیریت جدید خواهد بود.
بعد از پایان سخنان رییس جدید، مصطفی علیمدد، به نمایندگی از کارکنان سازمان حسابرسی از زحمات نادریان در طول دوره فعالیت خود تشکر کرد.
علی مدد گفت: نادریان در طول مدت فعالیت خود در سازمان در هیچ موردی مدیران را مجبور به تغییر رای در هیچ کدام از گزارشهای خود نکرد.
ارسال نظر