گروه بورس- به دنبال تشکیل و آغاز فعالیت رسمی کانون مشاوران سرمایه‌گذاری ایران، سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به فعالیت این کانون واکنش نشان داده و تاسیس این کانون با نام «کانون مشاوران سرمایه‌گذاری» را ناقض قانون بازار اوراق بهادار دانست. رییس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس در این زمینه گفت: با توجه به اینکه هیچ‌کدام از موسسان این کانون براساس تعریف قانون، از جمله مشاوران سرمایه‌گذاری محسوب نمی‌شوند و مجوزی از سازمان بورس دریافت نکرده‌اند و فعالیت اصلی این کانون نیز در حوزه ارزیابی پروژه‌ها و طرح‌های صنعتی است، نام‌گذاری این کانون، ناقض قانون بازار است.

به گزارش «سنا» رضا کیانی افزود: تمامی اشخاص حقوقی برای تشکیل کانون‌های مرتبط، باید قانون بازار و مقررات مستند به آن را رعایت کنند در غیر این صورت مجازات‌هایی برای آنها در نظر گرفته شده است.

وی سپس گفت: با مذاکرات انجام شده با موسسان این کانون، این موارد به آنها تذکر داده و مقرر شده است این کانون با نامی غیر از کانون مشاوران سرمایه‌گذاری تاسیس شود.به گزارش خبرنگار روز یکشنبه مجمع عمومی قانون مشاوران سرمایه‌گذاری در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.اولین جلسه مجمع عمومی کانون مشاوران سرمایه‌گذاری با حضور تعدادی از شرکت‌های فعال در زمینه مشاوره سرمایه‌گذاری، نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی، نماینده اتاق بازرگانی و اعضای هیات‌مدیره، انجمن مشاوران سرمایه‌گذاری در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

در این جلسه خسروشاهلی، رییس هیات‌مدیره انجمن مشاوران سرمایه‌گذاری با اشاره به اقدامات انجام شده برای تشکیل کانون گفت: این انجمن در راستای اجرای بند «۵» قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی و کاهش هزینه‌های طرح و تسریع در اجرای طرح‌های تولیدی، افزایش منابع مالی و کارآیی بانک‌ها با برگزاری جلسات متعدد با وزارت امور اقتصادی و دارایی در تاریخ ۹/۵/۸۶ اساسنامه «کانون مشاوران سرمایه‌گذاری» را به تصویب رساند و مقرر شد با هماهنگی با اتاق بازرگانی ظرف یک‌ماه نسبت به عضوگیری اقدام کند.وی افزود: این کانون با هدف تسریع، تسهیل و تقویت سرمایه‌گذاری در طرح‌ها، ایجاد تعامل با سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی، تعیین ضوابط دقیق و علمی برای ارزشیابی طرح‌ها، تشخیص صلاحیت و رتبه‌بندی مشاوران سرمایه‌گذاری و تهیه و تدوین استانداردهای مربوط به حرفه مشاوره سرمایه‌گذاری تشکیل شده است.خسروشاهلی درباره وظایف و اختیارات کانون یاد شده گفت: تعیین صلاحیت، رتبه‌بندی و صدور کارت عضویت برای مشاوران، تنظیم گزارش‌های مالی و فنی به منظور اتخاذ ملاک محاسبه برای جلوگیری از ایجاد رویه‌های مختلف، کمک به سرمایه‌گذاران برای تنظیم طرح‌های توجیهی، رسیدگی انتظامی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای مشاوران و دریافت اعتبار و کمک‌های مالی از بانک‌ها مهم‌ترین وظایف کانون را تشکیل می‌دهند.

وی درباره ترکیب شورای‌عالی کانون گفت: این شورا دارای ۹عضو است که پنج عضو آن از طرف بانک‌های دولتی تجاری، دولتی تخصصی، بانک‌های خصوصی و شرکت‌های تامین سرمایه معرفی و چهار نفر دیگر نیز از طریق انتخابات در مجمع عمومی انتخاب خواهند شد.

خسروشاهلی افزود: شورای‌عالی موظف است کلیه آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل را تصویب کرده و بر اجرای آن نظارت کند. همچنین انتخاب دبیرکل کانون، تعیین خط مشی کانون، تهیه و تنظیم صورت‌های مالی و پیشنهاد آیین‌نامه‌های داخلی از مهم‌ترین وظایف این شورا خواهد بود.

در این جلسه مهرداد باقری عضو هیات‌مدیره انجمن مشاوران سرمایه‌گذاری با ابراز خرسندی از تشکیل کانون گفت: تشکیل این کانون به استاندارد کردن هویت سرمایه‌گذاری می‌انجامد و نوید خوبی برای صاحبان پروژه‌های اقتصادی و مالی است، همچنین می‌تواند با توجیه فنی، اقتصادی و تهیه گزارش‌ها قابل قبول به تسهیل سرعت استفاده از تسهیلات بانکی منجر شود. وی افزود: حرفه مشاوره سرمایه‌گذاری در کشور ما یک صنف متفرق است و تشکیل کانون می‌تواند نیروی متخصص و جوان را منسجم کند و یک نظام واحد مشابه نظام پزشکی و نظام مهندسی ایجاد کند. باقری اظهار امیدواری کرد: پس از تشکیل شورای‌عالی کانون، طبقه‌بندی و رتبه‌بندی شرکت‌ها به سرعت اعلام شده و با توجه به اینکه، سرمایه‌گذاری محدود به ریال نیست، باید اعضا دارای شخصیت فرامرزی بوده و با همتایان بین‌المللی خود ارتباط داشته باشند.

در ادامه جلسه، مجمع کانون به ریاست کریم‌زاده، نظارت سلمانی و کمالی و دبیری مقدسی تشکیل شده و پس از برگزاری انتخابات اعضای اصلی و علی‌البدل شورای‌عالی و بازرس قانونی به این شرح معرفی شدند: خسروشاهلی، باقری، داوری‌فر و دهکردی به عنوان اعضای اصلی و بلورانی و ابکا به عنوان اعضای علی‌البدل شورای‌عالی و شهسوار خجسته به عنوان بازرس قانونی.