گروه بورس- معصومه طاهرخانی: «امسال استقبال خیلی بالا بوده ...»، «نمی‌دانم چرا رفتارهای ناجوانمردانه بیشتر شده نه تنها برای من، برای خیلی‌ها هم سوال شده....»، «باید حرمت حرفه و تشکل را حفظ کرد»، «بالاخره جامعه هم نظم و انظباط خود را بیشتر کرد»، «حتی یک رای هم برای من کافی است»، «ای کاش کاندیدا شده بودم»، «همه باید کمک کنیم جامعه رشد کند...»حاشیه‌های انتخابات همیشه جذاب است. فرقی نمی‌کند صنفی باشد یا سیاسی، اقتصادی باشد یا اجتماعی. لفظ انتخابات حاشیه‌ها را با خود دارد.حال اگر انتخابات از جنس حسابداران باشد که همیشه ناظران و حسابدران هستند خود حاشیه‌ای پررنگ‌تر می سازد.مرکز همایش‌های رازی جایی که قرار است سومین دوره انتخابات اعضای شورای‌عالی جامعه حسابداران رسمی درآن برگزار شود. صف‌های تایید

از پله‌ها که بالا می‌روی از ازدحام بالای جمعیت و همهمه سالن جا می‌خوری. چهر‌ه‌هایی که سن و سال بالای بعضی از آنها حکایت از کوله بار تجربه دارد. چشم‌ها را می‌گردانی تا از چند و چون ماجرا مطلع شوی. صف‌های طولانی اعضای انجمن را پشت میزهای پذیرش که یکی مربوط به تایید وکالتنامه و دیگری پذیرش اعضا است، ترافیک انسانی را بالا برده است. مانیتور داخل سالن شمار کل اعضای انجمن را یک‌هزار و ۴۷۳نفر نشان می‌دهد و تعداد کل پذیرفته‌شدگان تا ساعت ۹صبح حدود۴۵۰نفر درج شده به رغم اینکه ساعت شروع برنامه ۸صبح اعلام شده بود.

دولتی‌های حسابدار!

تعداد به حد نصاب رسیده، پس هنوز باید منتظر بود. کاندیداهای انتخابات همچنان مشغول بحث و رایزنی هستند. در گوشه و کنار سالن چهره‌های آشنایی را که بارها در مجامع دیده‌ای یا با آن‌ها مصاحبه تلفنی داشته‌ای، می‌بینی.احوال پرسی‌ها، تجدید دیدارها، جمع شدن اعضای یک صنف دور هم حال و هوای خاصی به فضای انتخابات داده است.حضور چهره‌های معروف دولتی چون کردزنگنه مدیرعامل سازمان خصوصی‌سازی، ایرج اکبریه مشاور وزیر صنایع، هوشنگ نادریان رییس سازمان حسابرس، علی‌اکبر عرب مازار رییس سازمان امور مالیاتی، مهدی کرباسیان معاون وزیر اقتصاد در دولت قبلی، از جمله حاشیه‌های قابل توجه این انتخابات بود. جالب اینجاست زمانی که از دلیل حضور آنها می‌پرسی برگه‌های مهر شده رای را به تو نشان می‌دهند که حکایت از عضو بودن آنها در جامعه حسابداران رسمی دارد. در سوی دیگر سالن آخرین شماره نشریه حسابدار را می‌بینی که برای حاضران ارائه شده است.

فقط یک کاندیدای خانم

هرچه می‌گذرد منتظر می‌مانی تا ترکیب جنسیتی تعادلی به خود بگیرد ولی تا حوالی ساعت ۹ و نیم که تعداد حاضران به ۶۲۵ نفر می‌رسد، خبری نیست. حتی در لیست ۶۲ نفره کاندیداها هم تنها یک نفر کاندیدا خانم می‌بینی که علامت سوال این مشارکت اندک، همچنان با تو تکرار می‌شود.

تیمسار حسابدار

در میان آمد و شدهای حاضران و صحبت‌ها و خنده‌های گهگاه حسابداران حاضر در سالن، ناگهان نگاهت به نقطه‌ای خیره می‌ماند. در صف عریض و طویل افرادی که برای تایید وکالتنامه منتظر ایستاده‌اند، حضور فردی با لباس ارتشی که از درجه‌هایش پیداست سرتیپ دو است، نه تنها برای تو جالب است بلکه از نگاه‌های متعجب دیگران هم به غیرمنتظره بودن ماجرا می‌رسی. تصور کنید حرفه دقیق حسابداری زمانی که با نظم ارتش هم‌آمیخته شود، دیگر جایی برای خطا باقی نمی‌گذارد.

رمزگشایی خط

برخی حاضران کم کم برای ورود به سالن حاضر می‌شوند چرا که تعداد افراد حاضر که در تابلو درج شده به ۹۲۵ نفر رسیده است. از مدیر روابط عمومی جامعه علت صف‌های طولانی را می‌پرسی. «کردگاری» علت‌ها را متعدد عنوان می‌کند و می‌گوید: کمبود نیرو از یک طرف و بعضا مشکل در خواندن برگه‌های وکالت اعضا از جمله دلایل کندی کار است.بافنده می‌گوید: در واقع دوستان باید برخی از دست خط‌ها را رمزگشایی کنند. وقت رفتن به سالن است تا حال و هوای برنامه را بیشتر داشته باشی. همچنان لیست‌ها را می‌بینی که از نقاط مختلف سالن دست به دست می‌چرخد. هیجان و اضطراب در برخی چهره‌های کاندیداها را به وضوح می‌بینی. آدامس‌ها با شدت هرچه بیشتر جویده می‌شوند و مردمک‌های نگران هر لحظه ثانیه‌ها را می‌شمارند.

تمام ۱۴۷۳نفر عضو جامعه

بازی شروع شد. اعضای سه نفره هیات عالی نظارت جامعه که شامل لطفعلیان، ظریف گلزار و حسینی عراقی هستند به روی صحنه می‌روند تا رسمیت برنامه را اعلام کنند.لطفعلیان امیدوار است که انتخابات خوبی برگزار شود تا حرفه به اعتلا و اهداف خود نزدیک شود. همچنین ترکیب اعضای جامعه را اعلام می‌کند و می‌گوید: از مجموع یک‌هزار و ۴۷۳ نفر اعضای جامعه، تعداد ۵۰۵ نفر شاغلان شریک در موسسات، ۱۷۲ نفر شاغلان انفرادی، ۸۶ نفر شاغل در موسسات، ۲۸۶ نفر شاغل در سازمان حسابرسی و ۴۲۴نفر غیر‌شاغلان هستند.او اضافه می‌کند: ۹ نفر از اعضای جامعه نیز به رحمت خدا رفته‌اند و از حاضران می‌خواهد که برای شادی روح آنها صلواتی بفرستند. در ادامه باید ترکیب هیات رییسه ۴نفری با قیام حاضران انتخاب شوند. لطفعلیان از حاضران می‌خواهد که به دلیل کمبود وقت، کمتر کاندیدا شوند تا تصمیم‌گیری راحت‌تر باشد.در ادامه با اعلام شدن اسامی مختلف و قیام حاضران علی اکبر عرب مازار به عنوان رییس، خدایی و خلیل‌نژاد به عنوان ناظران و در نهایت مهدی شلیله به عنوان منشی انتخاب شدند.

انتخابات اینترنتی

بعد از انتخابات هیات‌رییسه، هیات‌ناظر سه‌نفری جای خود را به ترکیب جدید چهارنفری می‌دهد. عرب‌مازار که با حداکثر آرا به عنوان رییس مجمع انتخاب شده می‌گوید:‌ امیدواریم انتخابات بعدی به شکل اینترنتی برگزار شود تا هم ضمن صرفه‌جویی در هزینه‌ها، افراد بتوانند در محل کار خود به انتخاب افراد موردنظر خود بپردازند.

در ادامه اساسنامه را در مرحله بازنگری عنوان کرد و گفت:‌ امیدواریم با اقداماتی که انجام می‌دهیم اعتمادسازی موثر را در جامعه پیاده کنیم.

صندوق‌های شفافیت

ثانیه‌ها هرچه بیشتر به جلو می‌روند تا برگه‌های رای را به سمت صندوق‌های شیشه‌ای روی صحنه هدایت کنند. بعد از صحبت کوتاه عرب‌مازار و اعلام شروع زمان رای‌گیری، به یک‌باره هیجانی مضاعف در سالن برپا می‌شود. حسابداران با دردست داشتن برگه‌های رای هر دو راهروی سالن همایش منتهی به صندوق‌های رای را پر می‌کنند. هنوز صحبت‌ها و لابی‌ها ادامه دارد.از اضافه شدن اسم‌های دقیقه نودی برگه‌های رای تا سفارش‌های در گوشی و... اما در میان هیجان و حاشیه‌های انتخابات، در گوشه‌ای از سالن عده‌ای عکس‌های یادگاری می‌گیرند. شاید میان این جو جدی، وجود چنین منظره‌ای لازم بود تا حساسیت انتخابات فروکش کند.رفته‌رفته از تعداد حاضران سالن کاسته می‌شود و صندوق‌های رای به طبقه اول برای شمارش برده می‌شود.