مدیر پذیرش شرکت بورس اوراق بهادار:
ساختار شرکتها قبل از ورود به بورس باید اصلاح شود
به گزارش روابط عمومی بورس اوراق بهادار تهران، مجید نوروزی گفت: اوراق بهادار منتشر شده شرکتها در بازار اولیه، باید شرایط خاصی را احراز کند تا در بورس اوراق بهادار به عنوان بازار ثانویه، قابل معامله شود.
سنا- مدیر پذیرش بورس اوراق بهادار تهران (شرکت سهامی عام) بر اهمیت اصلاح ساختار شرکتها پیش از ورود به بورس تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی بورس اوراق بهادار تهران، مجید نوروزی گفت: اوراق بهادار منتشر شده شرکتها در بازار اولیه، باید شرایط خاصی را احراز کند تا در بورس اوراق بهادار به عنوان بازار ثانویه، قابل معامله شود. وی افزود: به طور معمول شرایط پذیرش سهام شرکتها در بورس اوراق بهادار هر کشوری بهگونهای تدوین میشود که از امکان تداوم فعالیت سودآور و موفق شرکت در بورس (بهعنوان مهمترین معیار پذیرش) اطمینان معقولی حاصل شود.
نوروزی خاطرنشان کرد: اهمیت این موضوع به اندازهای است که حتی با وجود پیگیریهای منسجم برای تسریع در درج نام شرکتهایی همچون فولاد خوزستان، بهعلت تاثیر مستقیم این اقدام در روند فعالیتهای آتی شرکت در بورس و در مواجهه با سهامداران، درج نام شرکت منوط به تعیین تکلیف وضعیت مطالبات آن شرکت از سهامدار عمده (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) شده است.
نوروزی تصریح کرد: اگر شرکتی به سهامدار عمده خود به طور مثال بابت سود سهام بدهکار باشد، این مبلغ جزو منابع ارزان تامین مالی شرکت قلمداد میشود و همچون یک سرقفلی مالی مورد توجه عوامل بازار و سرمایهگذاران قرار میگیرد، در حالی که در تجربههای واگذاری اخیر به خصوص درباره شرکتهای دولتی، این موضوع برعکس بوده است و شرکتهای مشمول واگذاری، مبالغ قابل توجهی از سهامدار عمده طلب داشتهاند.
وی یادآور شد: به طور مثال، صنایع سیمان دشتستان مبلغ یکصد میلیارد ریال مطالبات از شرکت سیمان شهر کرد (شرکت همگروه) دارد و شرکت آلومینیوم ایران- ایرالکو مطالبات قابل توجهی از شرکت آلومینیوم المهدی (شرکت همگروه) داشته است.
مدیر پذیرش بورس اوراق بهادار تهران با اشاره به وضعیت شرکت فولاد خوزستان که در آستانه درج قرار دارد گفت: در صورتهای مالی حسابرسی شده سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۸۵ این شرکت، مبلغی در حدود هزار میلیارد ریال مطالبات از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران وجود دارد که ۲۰درصد داراییهای جاری را به خود اختصاص داده است و با توجه به اهمیت موضوع،
در نامهای که به تاریخ ۳۱/۴/۱۳۸۶ برای شرکت، سهامدار عمده و سازمان خصوصیسازی ارسال شده، درخواست ارائه برنامه تسویه این مطالبات (با ارائه پیشنهاداتی در این خصوص از جمله تسویه با سود سهام سال ۸۵) شده است.
ارسال نظر